2023. augusztus 7.egyedül járt itt 55 A Wellington nevű egységet már több ízben is szemrevételeztem, de mindig estefele vetődtem arrafelé, amikor már nem volt nyitva. A legutóbbi Debrecziner Gourmet fesztiválon kóstoltam standjuknál a fish and chips átiratot, ami nem volt tökéletes, de ötletesnek találtam, a hal friss, összességében jó élményt adott.
Elbeszélgettem a tulajdonossal is, tetszett az a mód, ahogy a vendéglátásról gondolkodik. Eldöntöttem, hogy első adandó alkalommal betérek hozzájuk. S így is lett. Néhány napja a Piac utcára beérve első hely volt, ahol leültem egy derecskei almás céklalére és egy sós karamellás sajttortára. Tartanak kézműves söröket is. A sajttorta kiváló volt, az italválaszték, mint már utaltam rá, figyelemre méltó. Mindehhez kifogástalan kiszolgálás és remek dizájn társul. Végre egy tisztes 5 pontos hely.
2023. augusztus 7.egyedül járt itt 45 A pecsenyesütők romantikája hatja át a Szoboszló-hús Kft boltját. Fekete táblára fehérrel felírva a választék, a mosolygós, kedves pultos hölgy megemelgeti a csévingek fedelét, hadd lássa a vevő, hogy néz ki náluk a birkapörkölt, a körömpörkölt s a többi ínycsiklandó fogás.
Pacal sajnos nem volt, sült kolbász és hurka meg egy sor szép felvágott viszont igen. Némi hezitálás után a körömpörkölt mellett döntöttem, csontozatlan volt, jónak mondható, csomagolva kértem hamar elfogyott. Ára kedvező, 1490 ft közel fél kiló. Tisztes négy pont.
2023. augusztus 7.egyedül járt itt 35A Pikoló söröző italválasztéka átlagos, kommersz. Üdítő kivétel a Csíki sörmanufaktúra néhány söre, beleértve a frissen piacra dobott Puskás10 nevű főzetet. Jómagam egy tejszínhabos kávét ittam, átlagos volt az is.
A beltér hangulatos, a dekoráció tetszetős, pubos.
A kiszolgálás érdektelen, motiválatlan, személytelen, de formálisan udvarias.
3 pont.
2023. augusztus 7.egyedül járt itt 45A Zeusz nevű gyrososra az Audi Dining Guide 2023-as kiadványa hívta fel a figyelmem. Első adandó alkalommal, a Bor és Jazz napokon be is néztem hozzájuk. Sem görög, sem kézműves sörük nincs.
Maga a gyros nem rossz, a terasz is kellemes, a kiszolgálás udvarias.
Az 1990 forint egy normál pitás gyrosra átlagosnak mondható ár/érték arány.
4 pont nálam a hely.
2023. augusztus 7.egyedül járt itt 55 A Debrecziner Gourmet fesztivált a Ladányi cukrászda standjánál zártam egy remek fagyival. A Bor és Jazznapokon végigkóstoltam a teljes fagylaltválasztékot, hibátlan, magas minőségű, remek állagú fagyik voltak ezek. Szóba került, hogy nem riadnak vissza a formabontó fagylaltok ötletétől.
Fogyasztóként sem kell elzárkózni az első hallásra meredeknek tűnő ötletektől, úgyszólván bármi ehetőből lehet jó fagylaltot készíteni. A Ladányi műhelyben az évek során készült lecsó-, túrós csusza-, avokádós uborka-, szardínia-, paradicsom- és salátaleves-fagylalt, ezen bizarr ötletek vonalát ottjártam idején a sajtos lángos fagylalt képviselte. A hideg ínyencségek mellett helyben sütöttek pogácsákat is, a jalapenosat és a medvehagymásat kóstoltam, mindkettő pazar volt. Benéztem a Nagyerdei körúti cukrászdájukba is, itt egy mákos meggyes fagyit kértem, remek volt. 500 forintért jó vétel. Nálam ez 5 pont.
2023. augusztus 6.családjával járt itt 35A dunaharasztiban a KFC-vel szemben működő török Kebab houseban helyben készítik a falafelt, ez látszik a formázásán, de nem volt nagyon megnyerő szemre. Így aztán ejtettem az első ötletet, mármint a falafelrendelés ideáját. Pitában nem adtak kebabot, csak tortillában, ezt egyébként nem bántam. Kértünk egyet csomagolva 1300 ft volt. Átlagos hely ez.
2023. augusztus 6.egyedül járt itt 35 A Hangulat söröző egy átlagos kocsma a megszokott nagyipari multisörökkel, egyszerűbb borokkal és töményekkel. Egy Aranyászok sört kértem, üvegestül 390 forint volt, meg is lepődtem, hogy ilyen áron lehet már sört kapni egy közepes kisváros kocsmájában.
Tegyem hozzá, hogy Dunaharaszti lakossága 23000 körül van, tehát nem egy párszáz lelkes faluról van szó, ahol gyakoriak a nagyon olcsó kocsmák.
2023. augusztus 6.egyedül járt itt 35 A Liget büfében a főbejáraton nem lehet bemenni, a beltérben pedig nem lehet már leülni, hogy miért, az számomra rejtély. Elvitelre adnak ételt vagy kiszállításra. Az árak pedig annyira nem is alacsonyak. Paninit szerettem volna, mindkettő rokonszenves volt, de mint kiderült, nem szerepel már a választékukban ez a fogás.
Úgyhogy némi hezitálás után egy pizzakenyér mellett döntöttem, mely nem volt egetverő. 3 pont
2023. augusztus 6.egyedül járt itt 45A Milky Brunch egy jobbacska, fél-új hullámos brunchozó, óriáspalacsintázó Dunaharasztiban. Kértem egy kakaós csigát, aminél ettem jobbakat is, ittam egy frissen préselt narancslét. A dizájn tetszett, a kiszolgálás kedves. Lehet, hogy ha mást választok, akkor jobban járok. Adnék még egy esélyt a helynek.
Legyen négy pont.
2023. augusztus 6.egyedül járt itt 35A Best büfé kínál gyrost, pizzákat, quessadillakat, burgereket, frissen sülteket, köztük Cordon Bleu-t, rántott húsokat, óvári szeletet, fish and chipset. Jómagam egy pitában felszolgált gyrost kértem, 990 forintba került, átlagos szintet hozott. Az ára mai viszonyok között akár jónak is mondható,