Gyémánt 500
2025. május 21.a párjával járt itt 45 A Petró hentes előtt eljárok nagyjából 27 éve. Nem emlékszem, hogy bementem volna valaha, pedig sok vonzó ajánlat van felírva jó nagy fehér betűkkel fekete táblára. Így jött ki a lépés. A minap betértünk a párommal, ő nem volt már éhes, én kértem egy kolbászt mustárral, kenyérrel és némi cseresznyepaprikával, 1100 forintot fizettem.
A kolbász ízre, állagra korrekt volt, a kenyér ipari, de friss, a savanyúság jó. Klasszikus négy pont, nem több, nem kevesebb.
2025. május 20.egyedül járt itt 55
Megnyitása óta már három ízben jártam ebben a remek sörbárban, de még nem írtam róla. Pedig megérdemli. Egyik legjobb sörlelőhely, az árak reálisak, a sörök kiválóak, a beltér rendkívül hangulatos, a kiszolgálás kedves. Legutóbb a Brew Your Mind "Human Experiment" 55-ös kiadását ittam, ami hozta a szokásos magas szintet.
1700 ft volt 2,5 deci, elég húzós, de azért belefér. Hét csappal dolgoznak, 88 dobozos tételük van. Ezeknek kiírták egy táblára fehér krétával az Untappd pontozását. Egyértelmű 5 pont.
2025. május 20.egyedül járt itt 55
A La Susanna kifejezetten jó élményem volt, azzal együtt, hogy a fagyi sokkal drágább, mint másutt. Ekkora mennyiségre Belső-Magyarországon nem fizettem még ennyi pénzt, konkrétan bő ezer forintot. Két íz fért bele, "dél íze" és joghurt-passió mindkettő remek volt a kiszolgálás pedig rendkívül kedves. Nekem ez megér öt pontot.
2025. május 20.a párjával járt itt 55 A Hajós utcai Circo sikere után az üzemeltetők egy zöldségboltnak otthont adó ingatlant alakítottak át galériázott, hangulatos pizzázóvá a Pozsonyi úton. Az asztalon kislámpa, s a hely nevével ékített vékonyfalú borospoharak. A bejárattól jobbra natúrborok impozáns választékában s házi savanyúságokkal teli nagyobbacska befőttesüvegekben gyönyörködhetünk.
Az asztalok foglaltságát borosüveggel jelzik, melyre üvegreíró rostirónnal jegyzik fel, hogy ki és hánytól tart rá igényt. A konyha fő attrakciója a nápolyi stílust követő pizza, amiből tízfélét tartanak. Nem variálják túl a feltéteket, többnyire megmaradnak az olasz paradigmán belül, de néhány eredeti ötletet megengednek maguknak. Rendelhetünk még olíva- és savanyúság-válogatást, háromféle érlelt sonkát, továbbá öt small plate fogást, az általunk kóstolton kívül Cézár salátát, savanyított gyömbéres, barnavajas, petrezselymes laskagombát és miso-s mustármagos, sültpaprika-mártásos marhasültet. Egy desszertet tartanak, az általunk is megízlelt tiramisu-t. A Margherita pizza jól sikerült, hozza ízre-állagra azt, ami elvárható, mind a tészta, mind a feltétek tekintetében. A szokásos feltéteken kívül (paradicsomalap, fior di latte, bazsalikom) reszelt grana is került rá. A tahinás, élesztőporos, diós, chilis égetett karfiol remek ötlet, a megvalósítás is jó. Apróra vágott mentával szórták meg, ami kellemesen üdítette, nem bántuk volna, ha a mentába némi zöld koriandert is kevernek. A tiramisu adta azt, amit e klasszikus olasz desszert jó minőségű alapanyagokból csavarmentesen elkészítve adhat. A konyha felfele kerekített öt pont, akár a többi szempont, az ár/értéket leszámítva, ami átlagos. A kiszolgálás kedves, udvarias. Tíz, zömmel magyar natúrbort kínálnak poharazva, továbbá egy kisüveges habzót. Dicséretes, hogy a szelekció Kárpát medencei kitekintésű, a választékban szerepel Maurer Oszkár szerémségi Bakator narancsbora éppúgy, mint az erdélyi Edgar Brutler Grünspitz-e és Sütő Zsolt kürti Merlot-ja. További számos, talán száznál is több tétel rendelhető palackra, ezek 15% kedvezménnyel el is vihetők. Aki sört inna, annak be kell érnie a csapolt Peronival. Tartanak hatféle prémium töményitalt s néhány koktélt. A nagyipari multitermékek az üdítők között nem jelennek meg, ebben a kategóriában csak csúcstermékeket kínálnak.
2025. május 20.a párjával járt itt 45
A Bontxo alapvetően tapas bár, este ivó. A borok jó drágák, csak spanyol tételeik vannak, a dizájn szerethető. Csak Estrella Damm sört tartanak. Kínálnak öt cava-t, hét fehér illetve rosé bort, továbbá tíz vöröset. A tapas műfajban nem leltem semmi olyat, ami megdobogtatná a szívem, pl pacal, fül vagy ceviche, így nem is bántam, hogy a konyha bezárása után érkeztünk. Továbbra is 4 pont.
2025. május 20.egyedül járt itt 55
Furcsa, hogy nem írtam immár hét éve a Beer Brothersről. Miközben évente többször is megfordulok itt, legutóbb pár napja tértem be hozzájuk, múlt hónapban a kisebbik fiamat és csapatát hoztam ide, februárban a Furmint Nagykóstolón résztvevő erdélyi barátaimat.
Kies székesfővárosunkban működik nagyjából százötven olyan bár, gasztropub és kocsma, ahol a hangsúly a kisüzemi sörökön van, tehát nagyipari multifőzeteket nem tartanak, vagy csak mutatóba egyet-kettőt. Ezek közül közel harmincnak a kínálata szerepel egy briliánsan összerakott telefonos alkalmazásában, az Untappden. Ezen kiemelt egységek közé tartozik a Beer Brothers. A csapolt sörök kivetítőjén jelzik azt is, hogy ki értékelt legutóbb náluk sört Untappden. Külön erénye az említett app-nek, hogy a szóban forgó helyek esetében azt is látjuk keresgélés nélkül egy kis zöld pipának köszönhetően, hogy mely sört kóstoltuk már s melyiket nem, amivel rengeteg időt spórolhatunk. 18 sörcsappal dolgoznak ezidőtájt, a legjobb magyar főzdék választékára támaszkodva, kettő, illetve négy decis pohárra mérik ki a nemes nedűket. Száznál is több prémium tételt kínálnak dobozban. A kiszolgálás jellemzően kedves, a galériázott beltér hangulatos, az árak reálisak. A korábban a Felni nevű kultikus helyet üzemeltető Csonka testvérek által 2018-ban alapított Beer Brothers megnyitása óta a Kárpát medence egyik legjobb sörlelőhelye. Sörrajongóknak kifejezetten ajánlott. Nem tudom, miért voltam ilyen szűkmarkú hét éve, ez egyértelműen 5 pontos hely.
2025. május 20.a párjával járt itt 45 Többször is jártunk itt, meg nem mondom, mikor először, de azt igen, hogy tegnap legutóbb. A szendvicsek korrektek, egyes esetekben javíthatók. Például az 1950 forintos libamájason a gombakrém csak jelzésértékű, ha több lenne belőle, jobb lenne az összhatás. A kenyér is lehetne jobb. A lazacos és a tonhalas feltétje korrekt volt.
A kiszolgálás nagyon kedves. Leülni nem lehet, mosdó nincs. Klasszikus négy pont.
2025. május 20.a párjával járt itt 45
A Bakudapa indonéz kávézóban hasonló tapasztalatom volt, mint az előttem itt járó budapesti gasztro-királynőnek. Annyi különbséggel, hogy a nagyon kedves srác már nem volt egyedül, ketten ügyeskedtek a pult mögött. Kértünk egy pastelt, ami az étlap leírása szerint egy töltött zöldséges pita vékony tésztakéreggel.
Kicsit empanada-ra hajazó krumplis-répás cucc volt, mikróban melegítve, akárcsak a többi. 4 pontot megadok neki. Kóstoltunk továbbá egy marhahússal töltött krokettet, ez ízlett a legjobban. Értékelés, melegítés, mint előbb. Megízleltük a dadar gulungot is. E megnevezés indonéz palacsintát fed, amit pálmacukor főtt kókuszreszelékkel töltenek meg, kóstoltunk Pisang Bolenget, ami pelyhes levelestésztába csomagolt banánt jelent s végül Susu Bali Pie-t is, amit sűrített tejjel készült rétegzett vékony tésztába töltött pudingként határoztak meg. A desszertek 3,5 pontos élményt nyújtottak. Mindent egybevetve tisztes négy pont a hely.
2025. május 20.egyedül járt itt 55 Jól kitalált hely ez, két tucat csap, a sörválaszték az Untappden, minden csapon prémium sör folyik elérhető áron. Mondtam a csaposnak, hogy lehetne kóstolót is adni, megérné, akár 1000 forintot is elkérhet decijére, lásd a Jégkert 4 tételes, 3600 vagy a KEG 5 tételes 6500 forintos kóstolóit. (Amire rájön még a felszolgálási díj.
) Azt mondta, hogy ő nem tudná annyiért adni, ő nem szereti drágán adni a sör. Nemes, értékelendő alapállás. Most pont arra volt jó számomra, ami a neve. Az Aradra induló vonat előtt lecsúszott itt két pohár sör a Vaskakastól, egy Márzen s egy Cold IPA. Egyébként amikor múlt pénteken megérkeztem Budapestre, akkor is megittam itt egy sört, a Blech Bruttól a Glow Fever nevű dupla NEIPA. Továbbra is 5 pont.
2025. május 20.a párjával járt itt 55 Remek hely. Nagyon kedves kiszolgálás, pazar naan, jól sikerült bárány vindaloo, megnyerő atmoszféra. Ez egyik legjobb indiai étterem Budapesten. Nekünk legalábbis ez adta a legmeggyőzőbb élményt. A vindaloo-t hármas csípősségi fokozaton kértem, amit indiainak neveznek. (Magasabb fokozat nincs.
) Kérdezte a pincér hölgy, hogy biztos, mondtam, nyugodt lehet, biztos. Kellemes volt a csípőssége, nem tett próbára. Jó lenne kóstolni itt egyebeket is. A Horizont sör 1800 ft volt, a vindaloo 5800, a naan 1200. Jónak mondható ár/érték arány.
20 fotózott hely / 2 oldalon