Gyémánt 500
2019. október 26.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Óbudán, a Margit Kórház magasságában lévő pékség, valóban a sarkon, egy újabb építésű társasház alján. Tiszta, rendezett, egy fős személyzettel. Dallmayr kávét főznek, ami korrekt. Egyszerű dekoráció. Helyben is le lehet ülni, van 2 rendes asztal székekkel. Szezonban fagylaltot is árusítanak.
Főleg jól ismert, hagyományos édes és sós péksüteményeket készítenek, túrós batyu, kakaós csiga, többféle croissant, illetve házias sütemények. Rendelésre tortát is sütnek. Helyben készült szendvicsek. Érdemes reggel vagy a délelőtti órákban ide benézni, mert délutánra, a zárás előtti órákra már nagyon lefogy a készlet. Én is már csak sima kiflit tudtam elcsípni, a pult nagy része üres volt. Persze kávézni bármikor lehet.
2019. október 26.egyedül járt itt 55 Hihetetlen, de még mindig nyílnak újabb újhullámos kávézók, és a jelek szerint meg is élnek a piacon. A Lehel piac közelében lévő kis kávézót 2019 márciusában nyitották meg. A barista fiatalember kedves, barátságos, és a kávé is remek. Két féle közül lehet mindig választani, az etióp volt a világos pörkölésű, savasabb, míg a kolumbiai a sötétebb, közelebb a tradicionális ízvilághoz.
De ez is prémium kategóriás kávéültetvényről származik. A kávét a Beanlight pörkölő szállítja nekik. Én az utóbbit, a kolumbiait választottam, egy cortadot (600 Ft) ittam. Az eszpresszó 450 Ft, a latte és a dupla cappuccino 750 Ft-ba kerül. Lehet kapni szendvicset, amelyek helyben készülnek, némi péksüteményt, valamint amerikai típusú cookie kekszet. A hely kicsi, de barátságos, a félszuterénben lépcsőzetesen alakították ki a belteret, az egyik falat középkori olasz utcakép díszíti. Reggel 7-től este 6-ig tartanak nyitva. Természetesen elvitelre is lehet kérni a kávét
Itt is van törzsvásárlói kártya, 5 kávé után a 6. féláron, vagy 10 kávé után a 11. ingyenes ajándék.
2019. október 26.egyedül járt itt 35 Tipikus önkiszolgáló kínai gyorsétterem a gyöngyösi pláza emeletén. Vannak a szójás-szószos csirkehúsos főételek tésztával vagy rizzsel, ragacsos bundás csirke, a menü kifejezetten olcsó, kis menü már 550 Ft-tól. A wok-os pirított rizses vagy tésztás ételek 1200 Ft körüli áron kaphatóak.
A csirkén és a rákon kívül más húsfélét nem láttam. Teljesen idegen hatásként lehet gíroszt is kapni, pitában vagy tálként, azt mondták, erre volt igény, hát a szorgos kínaiak megoldották. Egy adag bundázott rákot ettem, már készen vették ki a pultból, nem frissen sült, volt hozzá édes-savanyú mártás. Pozitívum, hogy porcelán tányéron tálalták, nem műanyagon. Negatívum, hogy már ki volt hűlve, mikrózni nem engedtem. Egynek elment, de azért ajánlani nem tudom. A kiszolgálás semleges.
2019. október 26.a párjával járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Csütörtök este, az előzőleg meglátogatott - agy kézműves - söröző nem nyerte el a tetszésünket, továbbálltunk másik helyet keresve. Az Ankert a Liszt Ferenc tér - Király utca - Deák tér háromszögben helyezkedik el, azaz az említett csomópontok bármelyikétől pár percnyi sétával elérhető.
A hely saját weboldala szerint Budapest legnagyobb belvárosi kerthelyisége, a We Love Budapest szerint az egyik legnagyobb, de ezen nem veszünk össze, lényeg, hogy tényleg nagy alapterületű a régi bérház udvarán kialakított romkocsma, amely esetében az eredeti ház 1. és 2. emeletének csak a falai maradtak meg, vakolat nélküli tégláig visszabontva, még az ablakkereteket is kiszedték a falból. A bejárattól egyből balra a Vegazzii nápolyi pizzasütő kemencéjét találjuk, vegetáriánus pizzákat készítenek, majd az udvar bal oldalán végig húzódik a hosszú bárpult. A ház borai Varga Pincészet "Csendes" rosé 350 Ft/dl, illetve a Boch Mehri fehér cuvée szintén 350 Ft/dl áron. Egy kisfröccs - a ház borából - 430 Ft. Árpád és Márkházi pálinkákat tartanak (2 cl 640 Ft-tól). A sörcsapon - tankon - Pilsner Urquell (610 Ft/3 dl pohár). A többi csapolt sör is kommersz: Dreher, HB, Floris Kriek meggy (jó drágán, 960 Ft a 2,5 dl! ), valamint a japán Asahi (830 Ft/3 dl), ami csak esetleg itt Magyarországon tűnik egzotikusnak vagy különlegesnek, de Japánban az egyik közönséges, gyakori tömegsör, bárhol kapható. Meglepő módon üvegesben is kb. ezek a márkák voltak, kézműves sört nem tartanak. Kissé csalódottak voltunk emiatt, bár a hely hangulata alapvetően nem rossz, de egy kissé lélektelen, sivár. Szoktak zenés party-kat, DJ bulikat, valamint beszélgetős esteket is tartani.
2019. október 25.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Kinéztük mér korábban a Hedont, hogy ide egyik este jöjjünk el sörözni, beszélgetni. Csütörtökön estefelé érkeztünk, elég sok vendég volt, de közel sem telt ház, több kisebb-nagyobb baráti társaság alkotta a vendégkört, ránézésre leginkább a 30-as korosztály, magyarok és külföldiek is vegyesen.
A bejárattal szemben lévő félköríves pultnál üveges söröket és alkoholmentes palackozott italokat lehet venni. Az egyik alkalmazott hölgy egyből a segítségünkre sietett, elmesélte és megmutatta, hogyan működik az önkiszolgáló taproom az érintő kártyával. Még nem jártunk ilyen sörözőben, ahol magunknak kellett csapolni. A 30 csapon kisüzemi sörök csapolhatóak. A kínálattól nem annyira jöttünk lázba, viszont az tetszett, hogy kis mennyiségeket is lehetett csapolni. A Fehér Nyúl Freyja IPÁ-t (390 Ft/dl), valamint a Hedon Katalin Cárnő stout-ját (285 Ft/dl) választottuk, kb. 2-2 dl-t. Ezért fizettünk 1600 Ft-ot, mivel a Cárnő éppen aznap akciós volt. Megnéztük az étlapon a bisztrókajákat (főleg burgerek, tatár beafsteak, paraszttál, 1 féle saláta, ételárak 3000 Ft felett indulnak, valamint steak-ek, T-bone és társai, amelyek a pultban is megtekinthetőek, 2600 Ft/10 dkg ártól kezdődnek), de nem ettünk. A szomszédos asztalnál láttam a tatárt, nem volt nagy adag, de jól nézett ki, friss zöldségekkel. A normál asztalos ülőhelyek foglaltak voltak, így egy kényelmetlen, folyton tekergő, kagyló alakú bárszéken egyensúlyoztunk, forogtunk. Ami miatt elég gyorsan, az első kör után távoztunk, az a borzasztó hangzavar volt. Valószínű, hogy a boltíves csarnokszerű teremnek ilyen az akusztikája, morajlott az egész, nagyon hangos volt, hozzá tuc-tuc zene, gyakorlatilag csak üvöltözve lehetett volna beszélgetni, pedig csak ketten voltunk, nem nagyobb csapattal. Dohányozni az utcán lehet, ide is ki van téve pár szék. Bankkártyával lehet fizetni. Kötelező szervizdíj nincs, mondjuk önkiszolgáló hely révén egy kicsit furán is venné ki magát.
2019. október 24.egyedül járt itt 55 Gyöngyös legjobb kézműves cukrászdája, amely a főtéren található. Sőt, megkockáztatom, szerintem az ország legjobbjai között is bátran említhetjük a G&D cukrászdát, akik családi vállalkozásként (anyuka és 2 fia) Salgótarjánból indultak, itt először pékséget vitt az édesanya, majd az egyik fiú cukrász lett, és a szakmában egyre szebb sikereket ért el.
A gyöngyösi cukrászdát 2017 decemberében nyitották meg. Több ízben az ő cukrászdájuk által készített torta nyerte el az ország torta címet. 2015-ben a pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta, majd 2016-ban az Őrség zöld aranya nevű tortájuk nyerte el Magyarország tortája megtisztelő címet, míg a Zuzorka nevű tortájuk ezüstérmes lett. A cukrászda berendezése elegáns, vintage stílusú, romantikus, hófehér, arany és pasztellkék a domináns színárnyalatok. Természetesen kaphatóak az ország torták, de ezeken kívül is még több féle, főleg francia stílusú kézműves, újhullámos sütemények, tortaszeletek vannak a pultban (pl. Provence-i szikla, mangó-passió, eperbomba, mogyorótorta, biscottino, elegancia szelet) A Hófehérke névre hallgató sütike laktóz és gluténmentes, piros ribizli díszíti. Hagyományos tortákból oroszkrémet és Eszterházyt készítenek. Árban 550-690 Ft között 1-1 szelet. Helyben fogyasztás esetén 20 Ft-tal drágább 1-1 süti, mint elvitelre. Szintén sokféle macaron kapható, 250 Ft-os darabáron vagy 2250 Ft/10 db-os dobozban, válogatás. Málnás csokitortát és macaront ettem náluk, valamint a nemkevésbé kitűnő kávét is kóstoltam. Kitűnő ízek, állag, minőség, nagyon finom sütemények, elegáns, nem hétköznapi környezetben.
2019. október 24.barátokkal járt itt 15 A Szent Bertalan templom és kincstára (múzeum) közelében lévő utcai standos fagyizó. Maga a fagyispult van épületen belül, a vendégek kiszolgálása az utcáról történik. 16 féle íz kapható. Hogy a horvátok az albánokkal milyen viszonyban vannak, azt nem tudom, de hogy ez a "horvát" névre hallgató fagylaltozóban albán fagylaltot lehet kapni, az elég egyértelmű volt.
Ugyanaz az üzleti politika itt is, mint országosan ennél a típusú fagylaltozónál, azaz hatalmas adag a felfújt, adalékanyaggal feldúsított, felhabosított anyag. Gyümölcs és minőségi alapanyag nincs benne. Így már érthető, hogy egy adag 10 dkg és ez csak mindössze 180 Ft-ba került. Az édestölcsér +50 Ft. Roletti +20 Ft. Nem jó, ne egyétek, nem ajánlom.
2019. október 24.egyedül járt itt 55 A Gutenberg téri aprócska Coffee Stand ikertesója a Dob utcában, a Carl Lutz emlékművel szemben. Kitűnő minőségű újhullámos kávé készül itt, a táblára mindig kirakják kis betűkkel, hogy éppen melyik kávé van a darálóban.
A pultnál az utcáról kell rendelni, az amúgy is szűk járdára biggyesztett asztalkáknál lehet helyben kortyolni, vagy a már említett utca túloldalán, talponállózva, de legalább nem kerülgetnek más emberek. Másik opció az elvitel választása. Pozitívum, hogy itt véletlenül sem műanyagba, hanem újrahasznosított öko-papírpohárba teszik elvitel esetén a kávét, helyben fogyasztáskor pedig a régi hagyományos tulipán alakú üvegpohárba. Egy eszpresszó 390 Ft, a cortado 500 Ft - ez volt az én választásom elsőre -, a cappuccino 600 Ft - ezt is ittam már itt. A kávén kívül lehet kapni ásványvizet, gyümölcslevet és néhány fajta péksüteményt, amelyek valamelyik kézműves pékségtől érkeznek, sajnos nem tudom, hogy melyiktől. Croissant, kakaós csiga, ezeket láttam (350-600 Ft). A tejhabba csinos virágmintát rajzolt a barista.
2019. október 23., kollégákkal járt itt 55 A Piazza a KIOSZK előtti zöld téren található, nyári kitelepülős terasz, ami késő délután-estefelé telik meg élettel. Úgy tudom, közös tulajdonosi körbe is tartozik a két hely. Színes, fiatalos, életvidám. Van egy csomó asztal és szék, nem túl szabályosan elrendezve. A fagylalt kitűnő, igaz, hogy egy gombóc 350 Ft-ba kerül, de meg is éri az árát.
Klassz ízkombinációk, mentás citrom, mangó-kókusz, passiógyümölcsös sajttorta, alma-fahéj-karamella, eper-rebarbara. Ez utóbbit kóstoltam, illetve másik alkalommal a fahéjat és a puncsot. Egyik sem okozott csalódást. Jó az állaga, a gyümölcsök íze intenzív, nem édes, nem gejl. A fagyipultos lány nagyon kedves volt. A külföldieknek is szívélyesen segített, nem okozott neki gondot az angol nyelv. A fagyipulttal szembeni átellenes oldalon van a bár, erről nem tudok nyilatkozni, mert nem ittam még itt.
2019. október 23.egyedül járt itt 25 Tipikus albán pékség a Budai út és a Deák Ferenc utca sarkánál, belül lépcsőzetes kialakítással. A hatalmas betűs, messziről is jól látható kiírás szerint friss, finom a pékáru, de ennek ne dőljetek be. Bent az üzletben a szokásos albán szortiment található, sósak balról (perec, 4-es sajtos, hosszú sajtos rúd), hátul a polcon a kenyerek, jobbról a töltött mákos, diós, lekváros tekercs, bukta, csiga.
Középen malomkerék kolbászos pizza, ezt szeletre lehet venni. Automatából lehet Nescafét venni. Vannak bárszékes ülőhelyek a falnál. Olcsó, de gyenge minőség, egészségtelen. Nem ajánlom.