Gyémánt 500
2019. december 11.egyedül járt itt 45 Érdekes koreai egység, a pultos lányok nem különösebben lelkesek, szívesen váltanék szót velük az ételekről, várom, hogy ajánljanak valamit, de semmi. Nem arrogánsak, barátságtalanok, leginkább közömbös-udvariasak, mindenféle szívélyesség hiányzik belőlük.
Elég drágán adnak itt aprócska fogásokat, ez nekem pont megfelelt, hiszen a szomszédban volt asztalfoglalásunk ebédre, csak hamarabb érkeztem. Ettem egy makisushit, persze lehet, hogy ők másképp hívják, meg valami pálcára szúrt omlett-szerűséget, amit elég sós levesben szolgáltak fel. Különleges élmény volt, nekem összesítésben megér 4 pontot.
2019. december 11.egyedül járt itt 55 A Szőlő bár egy rendkívül hangulatos egység Bodrogkifalud határában. Rusztikus, szemgyönyörködtető a terasz, de a beltér is megnyerő. Tartanak jónéhány bort, zömmel középvonalas pincészetekből, számomra a kézműves sörök az igazán relevánsak, melyeket a Serforrás főz. Vettem is másfél litert, ennyi elvitelre a minimum.
495 ft volt, ami rendkívül kedvező árfekvés, főleg, ha hozzátesszük, hogy a sör kifejezetten finom, trendi kifejezéssel élve „morish”, azaz kívánod a következő korsót. Van barna és meggyes is, azok engem nem érdekeltek. De a világosból még fogok venni, ha arra járok.
2019. december 8.egyedül járt itt 45A Madeleine café egy barátságos, szeretnivaló reggeliző kávézó. Kimérik Kattra Imre borait, 600 ft egy deci Chardonnay vagy rosé. 40 cm átmérőjű palacsinta 750 ft, melegszendvics 800, hideg túrógombóc 680.
A kiszolgálás nagyon kedves, vélhetően a tulajdonos hölgy áll a pultban.
Jómagam egy mézes citromos teát kértem, árára nem emlékszem, de nem volt vészes.
Jól éreztem magam ebben a kis kávézóban, szívesen betérnék máskor is.
2019. december 8.barátokkal járt itt 55 A Rókusfalvi fogadó kedvenc etyeki helyem. Nemcsak azért mert kedvelem a pincészet borait, hanem azért is, mert épp azt az irányzatot követik a gasztronómiában, amit a legjobban értékelek és követendőnek tartok, a magyar kulinária, a magyar hagyományok minőségelvű megújulását. Az étlap példásan rövid, két leves, három előétel kilenc főétel, négy desszert.
Minden igényes, kidolgozott. Legszívesebben mindent megkóstoltam volna a szalontüdőtől a lecsókrémes lassan sült tarján át szarvaspörköltig. Ritka jó élmény volt legutóbb is ez a hely, akárcsak korábbi években.
2019. december 8.egyedül járt itt 55 A Nádas borház fele véletlenül vitt az utam, egy tábla irányított oda. Épp fotózták az tételeket. Megtudtam, hogy a tulajdonos korábban a Kristinus birtokon dolgozott borászként, így érthető volt, hogy kiváló borokat mutatott. Két palackkal vettem is. Rangos díjai is vannak, ami nem csoda. Készítenek pezsgőket is, azt nem volt alkalmam kóstolni.
Tetszett a pince dizánja is. Ide szívesen visszatérnék, egyik legjobb élményem volt Etyeken. Tisztes 5 pont.
2019. december 8.egyedül járt itt 45 A Flamingó borház egy sajátos egység, ritka, hogy egy vállalkozás más szőlőit dolgozza fel, de mindössze egy hektár termését válogassa össze. A borok 2016-osak voltak, korrektek, a cég képviselője megmutatott négy tételt, pedig igyekeztem lebeszélni, mondtam, hogy így is, úgy is kettőt veszek nagy valószínűséggel, ezt is tettem.
A borokat köpve kóstoltam, amit nem szeretek, de inkább köpve, mint sehogy. A Rajnai Rizling és a Zöldveltelini volt a legmeggyőzőbb. Tisztes négy pont.
2019. december 8.egyedül járt itt 35 A Kácsor fogadó egyszerű falusi kocsma, ahová már néhányszor betértem korábbi években egy-egy kisfröccsre az etyeki boros rendezvények alkalmával. Ezúttal autóval mentem, így két deci szódát ittam, hazavitelre meg kértem egy fél literes narancsos Márkát. A választék ultrakommersz, az árak elég kedvezőek.
Az általuk is „kommersznek” nevezett tömények 3 cl-je 250 ft, ugyanennyi Unicum 450, hasonló árban van a Ballantines is. Jobbacska sörök fél literje (Soproni IPA, Dreher Pale Ale) 400 ft. Kocsmajáróknak kötelező mutatvány Etyeken.
2019. december 8.egyedül járt itt 35 Nem ártana nevet adni ennek a presszónak, az teszi egy egységet egyedivé. A beltér tágas, nincs kihasználva, néhány vendég támasztja csak a pultot. A pultos hölgy épp hátul telefonált, amikor megérkeztem, egy idő után azért odajött és kiszolgált. Egy kávét kértem, aminek sem az ára, sem a minősége nem volt kiugró.
Kommersz sörök, borok és tömények kaphatók itt, korrekt áron. Tipikus átlagos, 3 pontos hely.
2019. december 8.egyedül járt itt 45 Az Etyeki Pékségbe a nemrégiben egy napos, de hűvös november végi reggelen mentem be. A beltér hangulatos, választék korrekt, nem csúcshely, de egyértelműen jobb az albán pékségeknél. Egy magos perecet kértem valamint egy tepertős pogácsát. Mindkettő megérdemli a 3,5-4 pontot, bár pogácsából azért ettem sokkal jobbat is, persze rosszabbat is.
Előbbi 250 ft volt az utóbbi 200. A kiszolgálás kedves, az épület kívül-belül takaros. Nem lenne ellenemre ide még betérni valamikor.
2019. december 8.egyedül járt itt 55 Bosszantó újraírni egy értékelést, de nem lelem a gépen, amit írtam az Etyeki Kúriáról. Itt is 2001-ben jártam először, akárcsak Kattráéknál és Hernyákéknál. Azóta sokat fejlődtek. Igazi mintabirtok. Kiváló a kiszolgálás, öröm a vendégfogadásra szakosodott hölggyel beszélgetni. Kitűnőek a borok, magas szintű technológiát használnak.
Pazar a kilátás a birtokról. Autóval voltam, így aztán hazavitelre kértem négy üveg bort, melyek közül eddig egyet bontottunk meg, hozta azt a szintet, amit megszoktunk ettől a pincészettől