Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 119 településen
Országjáró 395 városban
járt már
Felfedező 2801 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 32297 feltöltött kép
Kiváló
2018. június 13.barátokkal járt itt 55 A Republik bisztró az Ötker nevű szórakozóhellyel működik szimbiózisban. Remek cigánypecsenyét kóstoltam itt, a műfaj tulajdonképpeni csúcsát, a pirítás előtt vagy vákuum alatt hőkezelték a húst vagy konfitálták. Tartanak jó borokat és kitűnő söröket a kraft szövetségtől illetve független sörfőzdéktől, melyek a kraftosokhoz mérik magukat – joggal.
Ezutóbbiakat iszogattuk. Nem olcsó a hely, de azért belefér az átlagos díjszabásba. Kifejezetten jó élmény volt.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2018. június 10.egyedül járt itt 45 A Segafredo saját kávézóira Aradon és Temesváron figyeltem fel, mindkét városban működik legalább egy. A fehérváriba azért mentem be, mert sürgősen töltenem kellett a telefonom és
ez itt lehetségesnek mutatkozott. Néztem a sütiket, elég ismerősök voltak, tisztáztuk a pultos kislánnyal, hogy ezek ugyanazok, mint amiket a Frei kávézóban is lehet látni.
Minőségük változó, ettem már a sorozatban nagyon jót, közepeset és gyengét egyaránt. A zimbabwei diózselés vadbarackos szeletet jobbacskának mondanám, de nem volt átütő, állagra sem, ízre meg túl édesnek találtam. Ittam egy limonádét is, nem volt rossz. Tisztes négy pont.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2018. június 10.egyedül járt itt 45 A Marxim a kedvenc helyeim egyike volt a kilencvenes években, az alapító tulajdonost, a délvidéki származású Zvitkó Zoltán is ismertem. Az ő nevéről mára már nem hallottak a fehérvári egységben, de ez nem szegte kedvemet. A Marximot anno a kommunizmusból való gúnyűzés hívta életre a kilencvenes évek elején, 1994 után kapott a hely egy masszív kormányellenes élt is, akkor alakult meg ugye az MSZP-SZDSZ koalíció.
Nemcsak a Szamizdat nevű újságot szerkesztették itt, de a falfestmények jó része is a kormányból űzött gúnyt. Lehet, hogy ma már inkább nosztalgiázásra használják egyesek. Jómagam egy pohár sörre tértem be, az friss volt és korrekt. Persze nem lehet semmi extrát várni egy nagyipari Drehertől, de amit lehet, azt adta, ízben, aromában. A lepények és pizzák korrektek, de ezúttal enni nem rendeltem. Hosszan sorolja az étlap, hogy mi mindent nem csinálnak a „vendégért mindent” címszó alatt (irónia), én ezt rossz üzletpolitikának tartom. Jobb egyenként visszautasítani az extra kéréseket, így engem is provokál (aki nem is ettem semmit) a rugalmatlanság. Összességében eredeti, hangulatos hely ez, az étlapon maradt sok humor pl. pizza a la brr ÁVO, Gulág pizza másutt Hawaii, a sajtos pizza az itt „sajtós” zárójelben Népszabadság, Népszava, szerencsére előbbi már a múlté, a Margerita „Mester elvtárs és Margerita” névre hallgat, s még sorolhatnám. Tisztes négy pont.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2018. június 10.egyedül járt itt 45 A Vörösmarty cukrászda tipikus négy pontos hely, egyértelműen átlag feletti és egyértelműen nem csúcs. Jómagam a nyári melegben egy gombóc fagylalt kedvéért néztem be ide, némi dilemmázás után a sárgabarackra esett a választásom. Alapesetben epret vagy málnát szoktam kérni, ezek jó teszt-fagyik, gondoltam, hogy a sárgabarack ritkább, hadd egyet most azt.
A fagyi szintetikus íztől mentes, korrekt volt, nem katartikus, de tisztes négy pontos. Ára remek, 250 ft/gombóc.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2018. június 10.egyedül járt itt 55 A Damniczki név, mióta meglátogattam kb. 3 éve, nem sokkal nyitás után a budapesti egységet, a minőséggel volt azonos számomra. Őszintén szólva, nem tudtam, hogy a cég gyökerei Székesfehérvárra vezetnek. Midőn Várpalotáról Fehérvárra vezetett az utam s a város szélén egy Damniczki nevű cukrászdára lettem figyelmes, nem volt kétséges, hogy megállok és benézek.
Szerencsémre épp a tulaj, Damniczki András volt az ajtóban, ment volna el, de előtte szóba elegyedtünk, igazi vendéglátó, kedves, kommunikatív, tudja, mit akar és azt el is tudja mondani. A pultos hölgy is nagyon kedves volt, lehetett többféle fagyit kóstolni választás előtt. Megkóstoltam az országos szinten díjazott vörösboros málnát is, mesés volt. Végül szomolyai fekete cseresznyét kértem, nem utolsósorban azért, mert a bortáltos Kaló Imre gyakran hivatkozik erre a gyümölcsre. (290/ gombóc, ezen a minőségi szinten ez brutálolcsó) Rendeltem egy mákosguba tortát is (650 ft), az is kitűnő volt. Ez sem volt könnyű választás, csábított, hogy kóstoljam meg végre egy igazán jó helyen kedvenc országtortámat az őrség aranyát, továbbá az ő saját országtortájuk, a Somlói Revolúció is kellette magát. Nem vitás az 5 pont.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2018. június 10.barátokkal járt itt 55 A Dos Puertas nevű székesfehérvári étterembe a nemrégiben hívtak meg fehérvári vendéglátóim. Ők BBQ-bordát ettek sült krumplival, jómagam BBQ csirkeszárnyakat kértem. Úgy konferálták fel a helyet a jóbarátaim, mint olyan egységet, ahol a legnagyobb attrakció a chili-készítmény sor, mely az egészen light-ostól a 1. 000.
000 Scoville értékűn keresztül a 6. 000. 000, sőt 12. 000. 000 SWU-ig tart. Ezutóbbi ugye már szinte tiszta kapszaicin. Mi végigkóstoltuk a teljes sort, túléltük. Az ételeink ízletesek voltak, jómagam kicsit furcsálltam, hogy a csirkeszárny savanykásra volt ízesítve, a tulajdonos hölgy – aki egyébként egy bűbáj, a szakmájának büszkesége, kedvességét tanítani lehetne – biztosított róla, hogy Dél-Amerikában ez így jellemző. Nem vitatkoztam Vele, Ő volt ott, férje is délamerikai, biztos úgy van, ahogy mondja, mindazonáltal én jobb szeretem az édes-sós-csípős ízekben játszó csirkeszárnyakat, amiben esetleg egy cseppnyi savanyka van. Ettünk remek chipszet is, pontosabban maguk által készített tortillát salsaval és guacamoleval, mindkettő helyben készült és finom volt, némi plusz zöld koriandert értékeltem volna. Összességében remek estét töltöttünk itt, visszavágyom.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2018. június 10.barátokkal járt itt 55 Miután a tavaly őszi megnyitón fergeteges sikert mondhatott magáénak a Veszely csárda stábja, jómagam és barátiam is elhatároztuk, hogy elmegyünk még oda formális étterem-látogatásra is. Előbb az aradi Tulipán tulajdonosa látogatta meg őket egy baráti csapattal Márton nap alkalmából, elégedetten távoztak, persze apró bakik akadtak (pl.
nem volt minden bor megfelelően behűtve), de összességében felsőfokon nyilatkoztak a helyről. Ezt követően jómagam is ellátogattam oda már az idén s alig várom a következő lehetőséget. Ettünk zsályás citromos süllőfilét gombás rizzsel (2650), formázott körömfilét velős krokettel (2100), rántott gombát téli zöldségekkel (1750), kiszely levest tejfellel lilahagymával (950) és mákos gubát. Ételeink egytől egyik kiválóak voltak, nekem a mákos guba volt a kedvencem, ami annál is érdekesebb, hogy nem vagyok különösebben édesszájú. De nagyon ízlett a köröm is a velővel, meg a hal. az adagok bőségesek voltak, alig tudtunk velük megbirkózni. Ezúttal is pazar élménnyel távoztunk, sok sikert kívánunk az étteremnek.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2018. június 3.barátokkal járt itt 55 A St. Andrea márkanév garancia a minőségre, ezt igazolják a borok valamint a St. Andrea Gourmet bar. Kétségem nem volt, hogy a Skybar is remek lesz, mely egyébként a Gourmet barhoz hasonlóan bekerült a Dining Guide Top 100as listájába. Így is volt, nem csalódtunk. Rendeltünk egy spárgás ételt (2700 ft), aminek pontos neve nem jut eszembe, továbbá egy polipos hotdogot (2900 ft).
Mindkét ételünk remek volt. A borokat brutális áron kínálják, mi az „olcsóbbak” közül válogattunk, ittunk egy pohár „Szeretettel” nevű rosét valamint egy pohár Napbort. (1300 ft másfél deci)
Kiváló élmény volt a St Andrea Skybar, de hát amíg a Fricskában kevesebbért eszik az ember három fogást délben, addig oda megyünk vissza meg a tovább két tucat helyre, mely magas szintű menüt kínál hétköznap délben.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2018. május 28.barátokkal járt itt 45 A kézműves, igényes hamburgerkultúra lassan megveti Szegeden is a lábát. Öt éve még egy kalauzba bekerült egy botrányos, marhahúspogácsa helyett kinyomozhatatlan eredetű mirelit húspépet kínáló egység a legjobb street food helyek közé, ma ilyesmi aligha fordulhatna elő.
Külön örvendetes, hogy országos szinten a kézműves burger többnyire maga után húzza a kézműves sört is, ez Budapesten általánosnak mondható. De a zseniális szegedi Kapca is már évekkel ezelőtt, a nyitástól, a legjobb kraft sörök lelőhelye volt, így nem lepett meg, hogy a másfél éve nyitott Móresben is kínálnak kézműves söröket, méghozzá baráti áron. A Szentandrás serfőzde nedűit tartják (Bandi bá, Nyúlon túl, Ogre), egységesen 640 forintos áron. Nagyon tetszett a hangulatos, kicsit a pubokra hajazó háromszintű beltér, a falakon archív fotók, régi balekit-lemezek borítói, a polcokon üres italosüvegek. Értékeltük a készséges, udvarias és kedves kiszolgálást is. Az étlap néhány előétel (pl. padlizsánkrém, humusz), leves és nemzetiközinek mondható pub-food (BBQ csirke és sertésborda, rántott camembert, makaróni) mellett főként burgereket és pastaramikat kínál, mi ezek közül választottunk egyet-egyet a tapenade előétel után. Nagyon értékeltük, hogy kihoztak az egyébként belevalókkal tisztesen ellátott burgerhez három szószt is, egy házi készítésűnek tűnő mustárt (azért gondolom helyben készültnek, mert amikor magam is próbálkoztam a műfajjal, hasonló volt az eredmény), ugyancsak házinak ható bbq-szószt és egy majonéz alapú mártást. Remek volt a főtt, majd sült újkrumpli és a buci is. A pastrami húsa szaftos és ízletes volt, a burgerben a húspogácsa sajnos nem, az bizony kiszáradt, ezen még kell kísérletezni. A káposztasaláta is jobb lett volna idei káposztából. Kértünk chilit, be is ígérték, végül savanyú cseresznyepaprika lett belőle, de ben bántuk. Olívaolajat is kértünk, nem kaptunk. Olyan tisztes adagot hoztak ki, hogy desszertre már nem futotta a kapacitásunkból, pedig szívesen megkóstoltuk volna a datolyatortát, de akár a répatortát is. Összességében jó hely a Móres, vélhetően betérünk még.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2018. május 28.barátokkal járt itt 55 A TG Italiano régi célpontom. A Prime után ültünk ide be, szántszándékkal hagytuk ki ott a desszertet, hogy még egy helyet kipipáljunk. Ettünk egy citrommousse-t és egy Mille Feuille-t, mindkettő remek volt. Tetszett a beltér is. A pincérek sokan vannak s többnyire kedvesek. A falon hírességek, akik jártak már ott, Bill Clintontól hollywoodi színészekig.
Mondjuk ez se nem tesz hozzá a helyhez, se le nem von az értékéből. Szívesen ennék itt egyebet is, lehet, hogy betérek még.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4345 értékelés / 435 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
385 település / 39 oldalon