2023. február 18.egyedül járt itt 35A Kero söröző egy átlagos kocsma Százhalombattán a megszokott kommersz töményekkel, nagyipari multisörökkel és kevéssé érdekes borokkal.
Jómagam volánnál ültem, így nem zavart az italválaszték érdektelensége, egy üdítőre tértem csak be. Kértem egy meggyes Topjoyt, ami 400 forintba került, ami átlagos díjszabás ezen a szinten.
3 pont.
2023. február 18.egyedül járt itt 35A Sósperec pékség felhozatala az albán pékségeket idézi, akkor is, ha a neve nem Álbiná, vagy Friss vagy valami hasonló.
Az árak és a pultban sorakozó péksütemények is ezt sugallják.
Jómagam vettem egy virslis kiflit, ami átlagos volt, díjszabása is megfelelt a megszokottnak, 500 forintba került. 3 pont.
2023. február 18.családjával járt itt 45 A már régebben működő Mohácsi cukrászda közel esik új battai konkurenséhez, az All inhez. A beltérben sok zöld növény, a pultban sokféle fősodratú süti. Némi hezitálás után kértünk egy Pándi meggy országtortát, amiből ettem meggyőzőbbet is, bár ez sem volt rossz, továbbá egy kifejezetten jól sikerült gyümölcsrizset és egy jobbacska mákos meggyes sütit.
A desszertek 960 és 1050 forint közötti összegbe kerültek, ami ezidőtájt átlagos ár/érték aránynak számít. Tisztes négy pont.
2023. február 18.családjával járt itt 35 Az Új batta bisztró a város szívében működő üzletközpont keretében működik. Itt már reggel is lehet meleg enni. Csomagolva kértem egy menüt, ami egy kifejezetten gyenge parasztcsorbából állt, ez Erdélyben népszerű étel, mondjuk ott jobban is készítik, továbbá egy élvezhető mákos gubából.
1500 forint volt a menü, ha jól emlékszem, ennyit csak a guba is megért. Vettem egy fasírtot is, élvezetes volt, frissen sütötték. A beltér személytelen, hangulattalan. Átlagos étkezde ez mindent egybevetve, tisztes 3 pont.
2023. február 18.családjával járt itt 55 Szeretnivaló, hangulatos parányi cukrászda kissé távolabb a városközponttól, de még gyalog megközelíthető, mi is sétálva jöttünk ide. A dizájnosabb sütik közül ettük kettőt, egy epres csokis rózsadesszertet, meg egy mangós desszertet. Egyikünket a main stream vonzotta inkább, ő csupa csokit kért. A sütik inkább 4-4.
5 pontosak, mint ötösök, de kerekítsünk felfelé, annál is inkább, hogy kitűnőek a pogácsák, mindkettőt megkóstoltuk. A kiszolgálás kedves, az árak nem alacsonyak (sütik 920 és 1080 között), de reálisak. Összélmény felfele kerekített 4,5 pont.
2023. február 18.a párjával járt itt 45A Spatula dizájnos, szerethető hely Százhalombatta központjában. Mi a teraszon ültünk le egy kellemes októberi napon.
A kiszolgálás kedves, az árak reálisak.
Ettünk sütőtökkrémlevest, ami ízlett, egy burgert, ami jó volt, egy császármorzsát, ami szintén jól sikerült, valamint egy fish and chipszet amivel nem voltunk megelégedve.
Tisztes négy pont.
2023. február 18.a párjával járt itt 45 A százhalombattai Halászcsárda kifejezetten jó élményünk volt. Hangulatos beltér, remek lokáció, a Duna mellett, kedves kiszolgálás, baráti árak. Ettünk egy haltepertőt, ami friss alapanyagból készült, kifejezetten jól sütötték meg, kár, hogy mirelit hagymakarikát adtak mellé. A körömpörkölt is ízlett, nem volt filézve, de én pont így szeretem.
Egyike volt a legjobb pörkölteknek, amit étteremben ettem. A panna cotta is jól sikerült, nem tipikus magyar csárdába való desszert, de szerettük, ízre, állagra egyaránt. Ide szívesen visszatérnék egy halászlére és egy pacalpörköltre. Erős négy pont.
2023. február 18.egyedül járt itt 45 Hangulatos, rendkívül megnyerő belterű régi vágású csárda. Kár, hogy rádió szól, az sokat levon az élményből. Korrekt fősodratú konyhát visznek. Első ízben 2010 táján jártam itt, majd 2022 végén ismét. 2010ben a az ételek többségével meg voltunk elégedve, de a kacsamell nagyon gyenge volt.
2022-ben nem kísérleteztem vele, őszintén szólva nem emlékeszem, hogy étlapon tartják-e, az is lehet, hogy beszereztek egy sous vide készüléket. Nagy halevő vagyok, többre tartom alapvetően a halat a négylábúak és a szárnyasok húsánál (na jó, kacsa, liba, bárány kivétel), így ezek közül válogattam. A halászlé finom, volt jó ízű lében iszapízmentes haldarabok, a desszert is jó volt, a haltepertő elsőre túl sült, de hoztak másikat. A kiszolgálás kedves, udvarias, tisztes 5 pont. Összességében jó élmény.
2023. február 18.barátokkal járt itt 55 A nemrég - talán 2021-ben (vagy 2020-ban? ) - nyílt Frissterasz nem keverendő össze a kultikus, hosszabb múltra visszatekintő Badacsonyi Fröccsterasszal. Előbbi a Laposa portfólióhoz tartozik, egy lezser, fiatalos, népszerű, hangulatos zöld terasz, ahol minőségi hamburgert ehetünk kipróbáltuk, tanúsítjuk, külön értékeltük, hogy nem sütik rommá, vagyis szürkére a húst, hanem szép rózsaszínre hagyják amit jóféle sörökkel és borokkal kísérhetünk.
Tavaly júliusban, ottjártunk idején Kiss Tibi adott két társával akusztikus koncert-estet, nem kedvencem a bandája, meg ő maga sem, de ebben a műfajban élvezhető volt számunkra a produkciója. A kiszolgálás vegyes képet mutat, a srác, aki engem szolgált ki, udvarias volt és tisztelettudó, kollegája kifejezetten szemtelen volt a társammal. Kettejük átlagát képviseli e rovatban adott 3 pont. Az összélményt illetően a jó borok, a remek burger és a pazar atmoszféra miatt megadom az 5 pontot.
2023. február 18.barátokkal járt itt 55 Borbély Tamás 2012-től szerepelt Az Év bortermelője titulusra jelölt borászok között, míg 2020-ban végre megkapta még mindig fiatalon, ezt a rangos elismerést. A családi pincészet hangulatos, igényes borozója a Római úton található. A pincészet húszféle bora között válogathatunk, ezek kivétel nélkül decire is kaphatók.
Kínálnak még Irsai Olivér szőlő- és Muscat Ottonel törkölypálinkát, valamint szőlőlevet is saját alapanyagból. A tapolcai Stari főzde sörei között válogathatnak azok, akik egy borászat borbárjában is sört innának. Főznek kávét, teát s készítenek kézműves szörpöket is. Borkorcsolyaként zsíros deszkát kínálnak. 2020-ban jártunk itt először, akkor Tamás húga, Diána volt a pult mögött, jó volt vele elbeszélgetni a Badacsonyról, borokról, a kedvenc fajtákról. 2022 nyarán is betértünk ide, ittunk egy-egy deci bort a legjobbak közül. Az árak reálisak, az egyik 750, másik 850 forintba került. Mivel szelekciós tételekről van szó, közelebbről Rózsakőről és Furmintról, ez baráti díjszabásnak mondható. Ismét kiváló élménnyel távoztunk.