Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 125 településen
Országjáró 400 városban
járt már
Felfedező 2870 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 33686 feltöltött kép
Kiváló
2022. november 1.egyedül járt itt 55 A Borbíróság nyitás után törzshelyem volt, de egy idő után elszoktunk onnan. Eltelt vagy másfél évtized, a konyha időközben nagyságrendet fejlődött. Tavaly ősszel ismét betértem hozzájuk.
Az étlap rövid, igényes, jól átgondolt, lényegében minden fogás kóstolásra csábít a balzsamos fügével és házi kaláccsal kínált roston sült libamájtól a humusszal, szőlővel és dióval társított sült karfiolon át a friss lecsóval és pirított burgonyával körített vákuum alatt készült malaccsászárig. Jómagam már egy éttermi élménnyel magam mögött s másikkal magam előtt kénytelen voltam kevéssé laktató fogásokat kérni, de nem jártam velük rosszul, sőt. Séfüdvözletként apró tégelyben kacsapástétom érkezett, fekete majonézzel, kapros kukorica- és sült baconmorzsával megszórva. Remek kezdés. A kapros juhtúrógombócokkal kínált uborkaleves a műfaj egyik csúcsa volt. Ez a fajta hideg, ügyesen fűszerezett, többféle terméket integráló uborkaleves úttörőnek mondható. Megvalósítása is kitűnő. Következő fogásom megjelenésre, ízre és állagra egyaránt kiváló lazacpástétom volt, amit üdén savanykás uborkavízzel öntöttel körbe. Nem okozott csalódást a félújhullámos bloggercukrászdák desszertjeire emlékeztető trópusi gyümölcstorta sem. Záróakkord egy ajándék amarettos puszedli-macaron volt. A kiszolgálás kifogástalan, az árak értékarányosak. Csillagos ötös.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. november 1.egyedül járt itt 55 A Fiastyúk volt életem egyik legjobb élménye. Itt minden együtt van, ami kell. A jól átgondolt, összefogott választék a magyar és nemzetközi konyha fogásaiból nyújt izgalmas választékot. Több mint negyven bort kínálnak, főként a magyar élvonalból, köztük a birtok két saját borát. A borok felét decire is kimérik.
A négyféle sört a Szent András sörfőzde szállítja, nagyipari söreik nincsenek. Említésre méltó, hogy kommersz üdítőket sem tartanak egyáltalán, csak prémium kategóriásakat, továbbá saját főzésű szörpöket, saját készítésű limonádét. A harminc tételes töményválasztékot is kiemelkedő, prémium tétekből válogatták össze. Nem állom meg, hogy ide ne szúrjam: lemondani a nagyipari multitermékekről olyan garantált jövedelemkiesés, ami nem térül meg az értékelvű fogyasztóknak köszönhetően, akiknek zöme akkor is eljönne ide, ha tartanának kommersz italokat is a prémium kategóriások mellett. Magyarán ez az anyagi haszon tudatos csökkentése a minőségelv oltárán. Becsülendő! Az árak értékarányosak. A kiszolgálás udvarias, szívélyes, szakszerű. A séf üdvözlete könnyed, jó ízű padlizsánkrém céklával marinált hagymával, ehető virággal, kaporszállal, kiváló, helyben sült kenyeret adnak mellé. Kitűnő kezdés. A borjúszív carpaccio tálalása eltér a hagyományostól, salátaszerű, művészi kavalkád, az alkotóelemek egytől egyig remekbe szabottak, az összhatás is pazar. Hasonlóan virtuóz a füstölt harcsasaláta is, mely kifogástalan mind ízre, mind állagra, mind tálalásra. Az ízletes, jó tartású házi krémest málnahabbal tálalják. A Fiastyúk, ahol Ég és Föld találkozik adja azt a többnyire csak álmodott teljességélményt.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. november 1.barátokkal járt itt 55 Elegáns, meghitt, parányi étterem, ügyes belsőépítészeti megoldásokkal. A napi ajánlat krétával fekete táblára írva, a vendégteret a konyhától elválasztó üvegfalon keresztül figyelemmel kísérhetjük a szakácsok minden mozdulatát, nem veszik rossz néven, mosolyogva fogadják a kíváncsiskodást.
A választékot a japán konyha uralja, de kínálnak néhány klasszikus nemzetközi fogást is. Az itallap rendkívül igényes kiállítású, rengeteg háttérinformációt ad a borokról, töményitalokról és koktélokról egyaránt. Önmagában szórakoztató olvasmány, a klasszikus koktéloknak a keletkezéstörténetével is megismerkedhetünk. A kiszolgálás kifogástalan, udvarias, gyors, segítőkész, szívélyes. Kétféle fogadófalatot kapunk, tökmagolajos túrókrémet és mangalicatepertőkrémet, helyben sült, jól sikerült kenyérrel. Kiváló kezdés. A kacsamáj, füstölt kápia, tojássárgája elnevezésű előétel tálalása izgalmas, látványos. A kápia krém-formában került a tányérra, a tojássárgája reszelve. A központi elem csalódást kelt, a zsír/máj arány nem igazán megfelelő, a máj textúrája sem meggyőző, túl magas hőfokon történt a hőkezelés. A kiegészítő elemek különféle hajtások, cékla, bébirépa - kifejezetten finomak. Amennyiben a tojásforma- és szín imitálása volt a cél a sok zsírral, akkor is át kellene gondolni a kompozíciót. A gyoza jó ízű, jó tartású, bár, ha ki lehetett volna választani a töltelék alapanyagát, nem a csirkére szavazok. A karamella, málna, tejszín elnevezésű desszert komplex, látványos és finom. A jelzett probléma dacára ez nálam 5 pont.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. november 1.barátokkal járt itt 55 A Paulus Bormúzeum pont Miklós Csabi pincéje mellett van, már rég terveztem, hogy ismét meglátogatom. Tavaly ősszel végre összejött. A zöldségekkel körített kacsamájat kíméletesen hőkezelték, megelégedésemre szolgált színre, ízre, állagra egyaránt. Jó minőségű kenyeret adtak mellé.
A szép roséra sült kacsamellet pirított hízott kacsamájjal, konfitált burgonyával, párolt savanyú káposztával selymes füstölt almakrémmel körítették. Kreatív, jól kivitelezett interpretációját adták egy nemzetközi klasszikusnak. Desszertként vaníliás barack-chutneyval tálalt kekszmorzsás mascarpone-krémet kértem, ami kiváló zárásnak bizonyult. Tisztes 5 pont.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. november 1.barátokkal járt itt 55 Egy zöldborsókrémlevessel indítottam, aminek bivalymozzarella volt a betétje, ügyesen hőkezelt, jó ízű, fehér bevonatú, látványos zöldborsószemekkel, zöldborsóhajtással és klorofilolajjal díszítették. A leves selymes volt, szépen megőrizte a zöldborsó természetes ízét, jó volt harmónia a kísérő elemekkel.
Második fogásként egy előételt kértem, serpenyős kacsamájat almás füge chutney-val és karamellizált fügével, ami bőséges adagnak bizonyult. A máj hőkezelése kifogástalan volt, kívül pörzses, belül puha, szaftos, de tartását el nem vesztett, kiválóan passzolt hozzá a jelzett két köretelem, valamint a mellé adott helyben sütött fügés kenyér. A Rouge-desszert dizájnja az étterem sajátos ízlésvilágát követi, a tányér középen női ajkakat formáló meggyőző mousse, körülötte a málnamártáspöttyök, erdeigyümölcsök, minihabcsókok. A maga nemében mestermunka. A Rouge nemcsak a város, de az egész Viharsarok szintjén kiemelkedő hely, melynek minden esélye megvan arra, hogy az országos élvonal jegyzett étterme legyen, az anyaországi minőségi gasztronómia egyik keleti bástyájaként.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. november 1.gyerekekkel járt itt 55 A jó ízű kacsamáj-pástétomot fehérboros bodzazselével és helyben sütött mazsolás brióssal tálalták. A jó tartású hússal, házi tésztával és zöldségekkel tálalt gyöngytyúkleves intenzív ízű volt, megelégedésünkre szolgált. A tisztes, de izgalommentes tonhaltatár mellé egyszerű ipari kenyeret hoztak ki, pirítva persze, az igazság az, hogy előzetes tapasztalataink alapján jobbat vártunk.
A limonádé műfaját vehetnék komolyabban, nem elég sziruppal ízesített lébe citrusokat vágni, egy jó limonádé alapja frissen facsart citruslé. A hely színvonalához nem igazán illeszkedett az egyébként korrekt Jalapeno-burger mellé szórt nagyipari tortilla chips sem. Volt egy másik burger rendelés is, a kamasz fiatalokat nehéz lebeszélni a választásukról. A mellé helyben készült, korrekt steak-krumplit adtak. A frissen készült saláta, mely a burgerek kísérője megelégedésünkre szolgált. A burger-készítés kulcsa, hogy a hús szaftos legyen, ne süssék rommá, ezzel itt nem volt gond. A virtuóz tálalású tőkehal kókusztejes karfiolpürével és zsenge tavasz zöldségekkel jó ötlet, de a megvalósítás megbicsaklott, a hal nem volt kellően szaftos, egyértelműen mirelitáruból származott, a püré sem győzött meg, sem ízre, sem állagra. Kiválónak bizonyult viszont a roséra sütött kacsamell rókagombás papardelle-vel szép színű, jó állagú hús, remek, helyben készített körettel, az étkezés egyik fénypontja. Hasonlóan jó volt a friss salátaágyon felszolgált dióbundában sült rántott kecskesajt, amihez ízre-állagra egyaránt remek málnazselét adtak. A csokimousse, passiógyümölcs, matcha tea, fenyőmag elnevezésű, szépen tálalt desszert kiemelkedően jól sikerült: minőségi alapanyagokból készítették hozzáértéssel. A fenyőmag ropogós édesmorzsába keverve, a matcha tea zselé-, a maracuja selymes, szépen pöttyözött szósz formában került a tányérra. Minden jó, ha vége jó, mondhatjuk. A Kispiac jelen formájában, a jelzett hibák dacára is jó hely, üde színvolt a város gasztro-palettáján. A részletekre való odafigyeléssel könnyedén még jobbá lehetne tenni. 4,5 pont felfele kerekítve.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. október 31.egyedül járt itt 55 Az Alabárdos éttermet hosszú álom után életre keltették a Tiszavirág tulajdonosai. A bejárattól balra eső éttermi részleget teljes egészében felújították, elegáns, trendi, a boltíves beltér dekorációja szolid, bisztrós. Zöld növények, a hátsó falon fekete-fehér városképek berámázva.
Jobbra térve a borozóba jutunk, melynek atmoszférája nem változott, továbbra is nyerstéglás, téglapadlós, a honlap szerkesztői találóan nevezték várpince hangulatúnak. A terem végében a felújításokat túlélt szürke, konyha-tematikájú fémdombormű. Nyáron hangulatos belső teraszt működtetnek. A jól átgondolt, mívesen megkomponált választékban újragondolt magyar és nemzetközi fogásokat egyaránt találhatunk. Miként világhálós forrásokból megtudható, új konyhafőnökük, Tóth Pál a Kővirágból érkezett. A kiszolgálás udvarias, szolgálatkész, szívélyes. A megújult étteremben tavaly augusztusban jártam első ízben. A séfüdvözlet itt nem egy falat, hanem egész kompozíció volt. Egyik tányéron, görög- és sárgadinnyekocka cseppnyi fűszerolajos ízesítéssel, másikon minitöltött káposzta, harmadikon tökmagolajos joghurtos fetakrémen felszolgált nyúlhalkaviár. Mindehhez ropogós, olajban kisütött házi briktésztát adnak. A déli menüből két előételt és egy főételt választottam, amihez az á la carte menüből kértem a desszertet. Első előételem mogyorós, zöld korianderes sült padlizsán volt, amit remekül hőkezeltek, jó arányérzékkel ízesítettek. Ezt követte a kacsamáj meggyel és sültpaprikával. Merész társítás, kiváló megvalósítás. A halfasírt korrekt, a mellé adott kecskesajtkrémes céklafőzelék kiváló. Itt a déli menü nem lebutított, egyszerű fogásokból áll, mint annyi más színvonalas étteremben, a séf délben is megcsillogtatja tudását, kreativitását. A somlói galuska átirat ötletes, tálalása virtuóz, számomra ezzel együtt nem volt teljesen meggyőző, a krémes elemek nem voltak eléggé hangsúlyosak a sokféle roppanós-szivacsos mellett. De ennél nagyobb baj ne legyen! Ezek után idén januárban végigettem a minuciózusan kidolgozott degusztációs menüt, életem egyik legjobb gasztronómiai élménye volt. Az amuse bouche-ként felszolgált séfüdvözletek kidolgozottsága Michelin csillagos minden túlzás nélkül. De minden fogás kiváló volt. A fotókat a januárban készítettek közül válogattam. Az Alabárdos az ország egyik legjobb étterme, ehhez kétség nem fér.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. október 31.egyedül járt itt 55 A település határában, az erdőszélen, mesebeli környezetben működő hotelt és éttermet 2010-ben alapították. A bejáratnál amfóra és festett fiókos szekrény. A beltér otthonos, meghitt, az asztalon élő virág. Az étkezőrész végében üvegajtós könyvesszekrény, rajta berámázott képek, gyertyatartók, vázák, hatalmas csigaház.
Kellemes háttérzene szól. Itt nemcsak leülni esik jól, hanem étkezés után elüldögélni is. Kínálnak többek között muraföldi ízelítőt helyi felvágottakból, kacsamájparfét kaláccsal, hagymalekvárral, házi tyúklevest májgaluskával, kacsamellet kukoricagombóccal, tört áfonyával, prószás csirkét salátával, vörösboros szarvasragut nudlival, mangalicatarját gombás burgonyával és totyogós túrós rétest. A kiszolgálás megkülönböztetetten szívélyes és udvarias, egyben szakszerű is. Ide már csak ezért is visszavágyik az ember, a természetes kedvesség talán a legfontosabb ebben a szakmában. Fogadófalatként sertés-rillette érkezik kovászos kenyéren marinált hagymával. Jó kezdés. A csavarmentes vargányás krumplileves megnyerő ízű, a tejfel nem homogenizálódott benne teljesen, kissé szemcsés, de annyi baj legyen, így is hamar elfogy. A jól sikerült, kellően szaftos bundázott süllő pofa és egészben megsütött pisztráng mellett a saláta komplex, szépen tálalt, ügyesen dresszingelt. Zala kincse címen házi keksz, illetve pisztáciás piskótaszerű alapzaton málnaborítású remek csokimousse-t kaptam, mellette pisztáciakrémmel és gránátalmaszemekkel. Tetején roppanós szarvasagancs. A csúcscukrászdákat idéző kiváló befejezés. A Bonne Chance színvonalas, de mindenekelőtt szeretnivaló hely. Olyan, ahová az ember örömmel viszi el a családját.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. október 31.barátokkal járt itt 55 A beltér hangulatos, ügyesen társítják a rusztikus elemeket a modernekkel, a belső gerendázatot, a nyers téglafalat a korszerű bútorzattal és világítótestekkel. Tuc-tuc popzene szól, szerencsére nem túl hangosan, olasz zenének jobban örvendenénk. Nyáron az utcán teraszt is üzemeltetnek.
Az étlap az olasz konyha fogásaiból kínál bőséges, de nem eltúlzott választékot. Tartanak többek között bruschettákat, pasta-kat pizzákat, osso buco-t házi gnocchival, pankó morzsában rántott fogasfilét spenótos tagliatelle-vel, rozmaringos vajon sült lazacfilét céklás rizottóval, tiramisu-t és sós karamellés tortaszeletet. A borlap harminc tételt integrál, a magyar borászati élvonal nedűit olasz import tételek egészítik ki. A borok harmadát decire is kimérik. A sörök nagyipariak, a töményitalok kommerszek. A fekete kagyló friss, jó ízű, a mártást is kikanalazzuk. Korrekt pizzakenyeret adnak hozzá. A selymes, kifejező ízű vargányakrémlevest szarvasgombás rizottógolyókkal adják, ötletes, szépen tálalt fogás. Remek a vargányás házi pasta is, amit friss kecskesajttal, rukkolával és marinált zöldségekkel üdítenek. Jól sikerült a séf kosarából kikerült pizza del mese, amin szárított paradicsom, olajbogyó és pesto-s csirkemell volt a sajton kívül. Mivel a sós karamellás tortaszelet épp kifogyott, gyömbéres almás pitét kértünk, ami a bloggercukrászdákat idéző korrekt, csavarmentes desszertnek bizonyult. Aki szereti az olasz konyhát helyenként kreatív, izgalmas csavarokkal, itt nem fog csalódni.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. október 31.egyedül járt itt 55 Ásotthalom és környéke nem a pusztaságairól, hanem inkább gyönyörű erdőiről nevezetes, a Homoki Asztalt sem könnyű megközelíteni, szűk földutakon kanyargunk, sokszor elkerülhetetlen, hogy a bokrok ágai érintkezésbe kerüljenek egy nagyobbacska gépjárművel. De megérkezve nem bánjuk a viszontagságokat.
Az egész tanya, az alföldi tájjal, a saját zöldségültetvényekkel, a környező épületekkel együtt a mesebeli időtlen idill élményét adja, aki itt megfordul, szinte biztos, hogy visszavágyik. A hitelesen rusztikus belteret elképesztő esztétikai érzékkel rendezték be, megidézve egy boldogabb történelmi korszakot. Belső gerendázat, téglamintás padlózat, a falon lovas festmény. Az étkészlet Monarchia-korabeli, a bútorzat a népi és a nagypolgári világot egyszerre idézi. A dekorációban többek között szürkemarha-koponya, íjak, honfoglaláskori stílusú fejfedők, karikás ostor. Mintegy huszonöt, gonddal összeválogatott magyar minőségi bort tartanak, melyeket öt kivételével decire is kimérnek. A kilenc töményital zöme prémium tétel. Az Uradalmi manufaktúra söreit kínálják, az alkoholmentes rovatban pedig lápastói gyümölcsleveket, limonádét, házi szörpöt. Öröm regisztrálni a kommersz, nagyipari termékek teljes hiányát. A kiszolgálás kifogástalan: kedves, udvarias, szívélyes, felkészült, szolgálatkész. Előételképpen paradicsomokat kértem bivalymozzarellával. Szépen tálalt, ízletes fogást kaptam bazsalikommal, olívaolajjal. A caprese nevű népszerű olasz előétel volt ez csúcsminőségű alapanyagokból prezentálva. A mellé kért házi kenyér élvezhető volt, de elmaradt a várakozásaimtól. Ízletes, csavarmentes volt a mangalica kolbász és hurka sörös káposztával és savanyított zöldségekkel. A kolbász sütéskor kifakadt, de ez nem rontott az összélményen. A házias túrógombócot tejfellel, valamint selymes, friss, jó ízű gyümölcsmártással és mentalevéllel tálalták. A konyha 4,5 pont lenne, amit felfele kerekítenék mindenképpen, de itt az alapanyagok messzemenően indokolttá teszik ezt. Az összélmény öt pontosságához kétség nem férhet.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4474 értékelés / 448 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
390 település / 39 oldalon