Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 119 településen
Országjáró 395 városban
járt már
Felfedező 2801 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 32297 feltöltött kép
Jó
2018. november 12.egyedül járt itt 45 Turcsán Zsolt egyéni vállalkozó lángosozója a pomázi buszpályaudvar vonzáskörzetében működik, közvetlenül a Bányai söröző mellett. Ha nem ültem volna épp volánnál, biztos, hogy egy, a szomszédban vett Soproni IPÁt kortyolgattam volna a fokhagymás lángos mellé. Készítenek töltött lángosokat, sőt, kürtős kalácsot is.
A lángos jó volt, nem pont az, amit leginkább kedvelek (az aradi-nagybányai foszlós vonal), de mindenképpen megérdemel négy pontot. Az ára – 300 forint – korrektnek mondható. Jó kis lángosozó ez, szívesen ennék itt máskor is.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2018. november 12.egyedül járt itt 35 A Bull pub valamikor grill ételeket is kínált, mára kocsma maradt. Megy a tévé, ami engem kifejezetten zavar, bár enyhítő körülmény, hogy nem valami borzalmas zeneadó, hanem az M1. A beltér nem különösebben hangulatos, van wurlitzer is, amit az egyik törzsvendég neki is állt bömböltetni, elgondolkodtam, hogy talán mégis jobb volt a tévé.
Bár a helyzet az, hogy ma már olyan zenének mondott borzalmak ömlenek ránk innen-onnan, hogy a nyolcvanas években rockerként szívből útált Neoton, amit a kocsmatárs beindított, már-már felüdülés. Ittam egy zöld teát (180ft plusz 2x20) mézzel (a mézet külön felszámolják, de ki bánja). Citrom nem volt csak citromízű ízesítő. A kínálat kommersz minden fronton. Volt Soproni Ipajuk épp akciózva, 420 forintért kettőt adtak, vittem is belőle kettőt. Sörben a Dreher-Arany ászok vonal dominál. Az árak, mint látható nagyon kedvezőek. Egyszer jó volt.
2Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2018. november 12.egyedül járt itt 35 Remek pogácsák a Maroni cukrászdában ide vagy oda, azért csak kívántam egy hagyományos reggelihez közelítő harapnivalót, ezért a Dardi pékségben, mely a cukrászda tőszomszédságában működik, kértem egy virslis kelt tésztás péksüteményt. 230 forint volt, annyit is ért. Melegen bizonyára jobb lett volna, ez persze szerencse kérdése, hogy az ember hogy kapja el.
A Dardi egyébként átlagos albán pékség a megszokott kínálattal és árakkal. Jóindulattal 3 pont.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2018. november 12.egyedül járt itt 45 Ritka eset, hogy annyira a megvásárolt termék eredménye legyen az értékelés, mint a Maroni cukrászda esetében, ahol a pogácsák közül válogattam, részint, mert éhes voltam, részint meg nem vagyok nagy híve a fősodratú süteményeknek. Mert itt ez a fő pálya, ráadásul igazán bizalomgerjesztőeknek sem mondhatom ezeket a sütiket.
Olcsóak, s nem túl igényesek. A krémes direkt riasztó, látszik rajta a töméntelen zselatin. A pogácsák meg a füstölt sajtos párna viszont erős 4 pontot képviseltek. Kértem juhtúrósat, tepertőset, tökmagosat, burgonyásat, mind ütötte a szintet. Az áruk is korrekt, sőt, mondhatni nagyon kedvező: egységesen 250 ft tíz deka. Úgyhogy amit én megtapasztaltam, az tisztes 4 pont.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
5Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2018. november 12.egyedül járt itt 55 Az Igazi Olíva egy ínyenc zarándokhely, mely a maga nemében egyedülálló, legalábbis Magyarországon. „Ibériai szűzek” néven indult a vállalkozás, akkor volt szerencsém több rendezvényen, így például a Vincén valamint a bodrogkeresztúri Mindszent napi mulatságon találkozni velük s kóstolgatni az általuk forgalmazott jobbnál jobb olajokat.
A cégalapító Tóth Gusztávról azt olvastam valahol, hogy ő az egyetlen hazai olaj-sommelier. Annyi biztos, úgy beszél az olajokról, mint a legjobb sommelier-k a borokról. Az üzlet beltere csodás, többnyire szimfonikus zene szól, s ha nincs épp karácsonyi roham, akkor az ember percek alatt megkóstolhat hat-nyolc vagy ennél több olajat is. (A kóstoló ingyenes. ) Kaphatóak továbbá olívaolajos szappanok, sütemények s olajbogyók továbbá kapribogyók is. Ha szerencsénk van, akkor a tulaj hasonlóan hozzáértő és rendkívül megnyerő kisugárzással bíró feleségét is a boltban találjuk. Az olajárak rendkívül kedvezőek, mondhatni páratlanok, akár a Culinaris-szal, akár más ínyencboltokkal hasonlítjuk össze őket. 4000 forintos literáron már prémium olajat vehetünk, s ha fél literes palackokban gondolkodunk, akkor a világ legjobbjai közül is megkaphatunk többet is (97-98 pontos olajokat) 5000 forint alatt. Ínyenceknek kötelező.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2018. november 10.barátokkal járt itt 55 A Corvin sétány kulináris szempontból évek óta a főváros egyik különösen izgalmas része. Van itt minőségi burgerező, kitűnő bureket kínáló horvát pékség, kézműves sörbár, hasonló filozófiájú borbár, cukrászda, bisztró és másfél éve, a Portum nyitása óta fine dining étterem is.
A minap sikerült ide eljutni, ráadásul délidőben, így mind a kedvező árú ebédmenüt (három fogás 2500 forint, mellé 250 forintért szörpöt is kínálnak), mind pedig az á la carte étlap két fogását megkóstolhattuk. A beltér elegáns, puritán, letisztult, szerethető, mindenképpen vonzóbb, mint bármiféle túlzsúfoltság. A kiszolgálás kiváló, pincéreink – hármukkal is alkalmunk volt szót váltani - veszik a lapot, stílusuk van, mosolyognak, egyikük a borok világában is otthonosan mozog, ami nem hátrány ebben a szakmában. Tőle tudtuk meg, hogy a séf korábban a Ramazuri nevű kitűnő bisztróban dolgozott. A hétköznapi déli menü kínál egy előételt, egy levest, két főételt és két desszertet. Mi vitello tonnato-t (klasszikus olasz surf and turf, azaz hús-hal kombináció), krumplisalátával és remoulade mártással körített rántott tőkehalat valamint almás-mangós morzsasütit kértünk, az állandó étlapról pedig foie gras előételt, teljes neve úgy szólt, hogy „kacsamájpaté, mangó, mandula, fekete szezám” (3400 ft) valamint „csokoládé, maracuja, bazsalikom, török, mogyoró” elnevezésű desszertet (2100 ft). Ételeink érkezése előtt kaptunk egy séfüdvözletet, házi burgonyaszirmon Fourme d’Ambert sajtkrém és lilakáposzta-relish. Remek kezdés. A menü hozta azt, amit egy déli menütől egy jó helyen elvárhatunk , szép tálalás, korrekt ízek. Különösen a borjúhús gyönyörű színe, kíméletes hőkezelése és az aszalt citromkarika érdemel kiemelést. A két á la carté fogás árához mért volt, lényegében két ételköltemény, textúra- és színjátékokkal, művészien tálalva és persze kifogástalan vibráló ízharmóniákkal. Kiemelkedően jó élmény volt a Portum, csak ajánlani tudjuk mindenkinek, aki a kulináris kalandot keresi az éttermekben.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2018. október 31.barátokkal járt itt 55 Mióta Pongrácz Tamás átvette a Búsuló Juhász üzletvezetői posztját, nagyon vágyam arra, hogy megnézzem, mit tud a hely. Amikor közel két évtizede itt jártam középszerű volt az étterem, sőt, a tiramisu savanyú volt. Nem tudom, Tamás ott dolgozik-e még, a Maligánban ismerkedtünk meg a kétezres évek közepén engem nagyon megnyert a személyisége és elhivatottsága.
Mikor tavaly decemberben ott jártam nem volt szolgálatban, nem jutott eszembe megkérdezni, hogy egyáltalán ott dolgozik-e még. Annyit minden esetre előre bocsáthatok, hogy kiemelkedően jó élmény volt ez a látogatás. A Búsuló Juhász az egyik legjobb kitettségű, nagymúltú étterme a fővárosnak. Az ablak mellett ülő vendégek rálátnak a fél Budapestre, ami önmagában maradandó élmény. Fehér abrosz, diszkrét fények, az asztalon fémből készült, igényes, mintás mécsestartó, égő mécsessel. A terem közepéből egy műfa nő ki, mely a mennyezetbe torkollik. Nyáron hangulatos, igényes terasz. Igényes magyar konyhát visznek, a megszokott, közkedvelt ízeket, kíméletes technológiákkal, jó alapanyagokból szépen tálalva teszik a vendég elé, néha egy csavarral. „Hagyomány és evolúció”. Alföldi gulyásleves, pásztortarhonya kacsacomb, túrógombóc. Az újragondolt magyar ételeket néhány nemzetközi fogás egészíti ki: Castan borjú Onglet, Rib eye steak, jérce-supreme beluga lencsével. A fogadófalat tepertőkrém, vaj, friss bagett volt. Jó kezdés. Halászlé, sziki ponty, gyufatészta: selymes, kellően koncentrált, jó ízű, friss ízhatású lében kiváló ponty, jó állagú gyufatészta. Emlékezetes étel. Grillezett kacsamáj salátatextúrákkal: a kacsamáj jó alapanyagból való, kívül kellemesen pörzses, belül krémes. Pirított és krémes salátát, friss salátalevél-csíkokat, apró sültburgonya-kockákat kapunk hozzá. Meggyőző tányér. Szarvaspaprikás, vargánya, juhtúrós puliszka: a szarvaspaprikás szaftja jó, sajnos a hús alulkészült, rágós. Kiváló hozzá a tökéletes állagú, jól ízesített juhtúrós puliszka és a pirított vargánya. Somlói galuska: élményszerű, könnyed somlói galuska pohárban tálalva, mely az eredeti ízharmóniák megőrzésére törekedve adja a francia légies desszertek állagélményt. A végeredmény kimagasló. A borlapon több mint száz kiemelkedő magyar tétel és néhány francia pezsgőt. Ezek ötödét kimérik decire is. A kiszolgálás példaértékű. Udvarias, kedves, szolgálatkész. Külön erény, hogy a felszolgálók pásztázzák tekintetükkel a vendégteret bármelyik pincér egyetlen hívó pillantásra odajön a vendég asztalához.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2018. október 31.barátokkal járt itt 45 Van úgy, hogy az ember egyszerűen kedvel egy helyet, bár az semmi extrát nem nyújt. . Így voltam én a 33as büfével, mely Tiszafüreden egyszerű magyar ételeket kínál, s ami ugye nekem kiemelten fontos, halat. Nem volt könnyű dönteni, mert szinte bármit szívesen megrendeltünk volna, főként irdalt pontyfilét, amiből 600 ft tíz deka, ami mondjuk nem kevés, de hát, ami jó az jó , de a kárász meg a keszeg épp fele volt ennek.
A pacalpörkölt valamint a csülök pörkölt is jól szólt. Végül harcsapörköltet kértünk túrós csuszával meg halászlevet. A hely egyébként Bádoggundelszerű, szerethető, akárcsak az imént említett műintézmény. A kiszolgálás megnyerő, közvetlen, házias, mint az ételek. Melyeket korrekt átlagosak
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2018. október 31.barátokkal járt itt 35 A Várdombi Söröző-borozó egy átlagos falusi kocsma, kommersz italkínálattal. Jelentőségét az adja, hogy Szekszárd kapujában található s ha valaki úgy gondolja, hogy már nagyon inna valamit addig is, míg egy jó szekszárdi bort kirendel e jeles borvidéken, itt megállhat. Mint ahogy mi is tettünk. Jómagam almafröccsöt ittam, társam nagyfröccsöt.
Olcsón közepeset. A beltér tágas, vannak benne hangulatos elemek, de nem éri el a négy pontot. Van biliárd is. Lehet, hogy még megállunk itt.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2018. október 31.barátokkal járt itt 35A Bástya kávézó egy átlagos cukrászda Hajdúszoboszlón. Nyáron fagylaltokat is kínálnak. Mi kértünk egy gombóc erdei gyümölcsös fagyit, egy Katus pogácsát és egy tepertős pogácsát. Egyik sem hagyott maradandó élményt, az átlagos kategóriába beleférnek. Az árak barátságosak, 500 forint körüli összeget fizettünk a két pogácsára meg a fagyira. Egyszer jó volt.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4345 értékelés / 435 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
385 település / 39 oldalon