Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 123 településen
Országjáró 400 városban
járt már
Felfedező 2870 helyen első értékelő
Népszerű író 1397 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 33722 feltöltött kép
Jó
2016. augusztus 28.egyedül járt itt 45 A Cat Pubba a nyitás estéjén látogattam el miután véget ért a Magyarok Világkongresszusának a szomszédban levő székházban megtartott aznapi programja. Az üzemeltető társaság abszolút amatőr, azt sem tudják, hogy hűteni kell a bort, a polcról vették volna le a kb 25-26 fokos gasztro-kiszerelésű fehérbort.
Miután jeleztem, hogy ez nem lesz jó, azt mondta a pultos, hogy jó, hogy megtudta, hogy a fehérbort hűteni kell. Előkerítettek két üveget a hűtőből, egyikből kértem egy decit, egyébként a borokat másfél decire mérik ki, értékeltem a rugalmasságot, hogy adtak egyet is. A csapolt sörük elfogyott mire odaérkeztem, valami korrekt kézműves volt csapon. Tartanak palackos kézműves sört is, több tételre emlékszem a Legendától, de azok árát - 890 forint - sokallottam. Megiszom őket inkább a Király utcában a főzde sörözőjében sokkal olcsóbban. Nem rossz hely a Macska, de van még hova fejlődjön.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. augusztus 26.barátokkal járt itt 55 Már nagyon vártam, hogy a Szarvasi Sörmester kézműves főzde is nyisson egy saját kocsmát. Amikor a nemrégiben átutaztunk Szarvason, ha jól emlékszem Mezőtúrra igyekeztünk, de ebben már nem vagyok biztos, minden esetre köztes állomás volt a Rózsa söröző Békésszentandráson, ahol rendesen betankoltunk sörrel, épp e serfőzde kocsmájára lettem figyelmes.
Fék, parkolás, roham. Vásároltunk a sörökből is fejenként vagy 8-10 üveggel, ittunk a nem gyümölcsös sörökből csapról egy-egy pohárral. Szerettünk itt lenni, kedves a kiszolgálás, nem rossz a beltér és korrektek a sörök. Nem réik el a békésszentandrásiak szintjét (a “kraft” sörökét mégúgyse), de azért vannak szép megmozdulásaik. Az Ütős Favágót és a Maharadzsát szerettem a legjobban a szortimentből. Megyünk még, ez egészen biztos.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2016. augusztus 26.barátokkal járt itt 45 A Különc nevű kocsmával úgy voltam, hogy annyiszor próbáltam már bemenni ide sikertelenül, hogy már őszintén azt hittem, hogy bezárták a helyet, csak ez nincs kiírva. A minap végre nyitva találtam őket, amikor egy kedves ismerősömmel épp a Bazilikánál beszéltünk meg találkozót.
Úgyhogy, mivel kellemesebb a várakozás egy kocsmában vagy annak a teraszán, rendeltem egy citra komlóval ízesített Bunny Hop sört Csupor Marcitól (tartanak kb 6-féle kifejezetten jó sört). Nem volt olcsó, 950 forintot kértek a 0,33-as sörre, de ezen a helyen ez a sör nem tűnt irreális drágának sem. Ellentétben mondjuk a miskolci Impresszó 1150 forintos árazásával hasonló szintű sörök esetében, ami több, mint túlzás. A kiszolgálás kissé blazírt, motiválatlan, rutinszerű, formálisan udvarias. A dizájn jó, a terasz kilátásáról nem kell regélnem, sajnos rádió szól, ami idegesítő és illúzióromboló. Összességében jónak nevezhető kocsma ez, de ha már ott vagyunk, menjünk inkább a Bestiába, jobb a sörválaszték és olyan dolgozik a konyhán, aki több jónevű helyen megfordult a Kistücsöktől a Bar Centro-ig.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. augusztus 26.barátokkal járt itt 55 A Demetervin pincészet alapítója Demeter Ervin, működtetője Demeter Novák Endre. A festői környezetben fekvő, építészetileg is emlékezetes pincészetnél hangulatos kóstolóteremben várják a bortúrázókat, előzetes bejelentkezés alapján. A pincészet mindenese Demeter Endre jól kommunikál, érdekfeszítő minden mondata.
A pincészet minden egyes bora a helyén van, legyen szó a Délceg nevű, fiataloknak szánt borról, a szintén piacos Élvezetről a dűlőszelektált nagy Furmintokról vagy a még ma is kapható 2006-os száraz szamorodniról. S akkor nem szóltunk kiváló pezsgőről továbbá az édes szamorodniról és az aszúról, ami szintén párját ritkítja. Ide eljutni nagy élmény, minden bortúrázónak kívánom, hogy legyen benne része. A pincészet több tétele kapható és kóstolható a Tokaj Borbarátnők Boltjában is.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. augusztus 26.barátokkal járt itt 55 Az Első Mádi Borház egy kitűnő borozó, még pontosabban borbár, ahol minden a helyén van. Remek a pozicionáltsága is, Mádra érkezve ezt az épületet látjuk meg először. Lenyűgöző, ahogy itt összegyűjtötték a környék legjobb borait, van egy külföldi tételük is, egy chilei terroirbor, hogy miként került a sok tokaji bor közé, nem tudni.
Lehet egy automatából 2 cl-re is kóstolni vagy 8 bort, ami nagy szó. Az árképzés barátságosnak mondható. Kiváló borkorcsolyákat tartanak, ettünk már itt pár éve sonkát, kencét, desszertet, most főételeket is kértünk. Egyébként szűk a választék, de remek a konyha, kiváló a kiszolgálás is. Érthetetlen viszont, hogy ebben az exkluzív környezetben exkluzív szolgáltatások mellett miképpen szólhat kereskedelmi rádió a háttérben.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. augusztus 26.barátokkal járt itt 55 A Percze olyan étterem, melyből minden jelentős bortermelő településen szükség lenne egyre. Kicsit olyan “megvalósult álom“-jellege van. Feltételezhetően mind a tulajdonosok, mind a gasztroturisták szemszögéből. Az utóbbiért kezeskedem. Ebédmenüjük verhetetlen, 2 fogás 1500, 3 fogás 1800, ha netán négyet kérnénk, 2100.
Kikértük mind az öt aznapi ételt, az állandó étlapról is ettünk több tételt a kovászos uborkakrémlevestől a harcsapaprikásig, a haltatártól a pavlovaig. C. A. , akinek konyháját az Imola udvarházban volt alkalmam kipróbálni, kiváló regionális konyhát visz, magyar ízek, magyar alapanyagok. Remek tálalás, csodás dizájn, kifogástalan kiszolgálás. Ha volt valaha 5x5-ös élményem, (hadd ne mondjam, 5x6-os) akkor ez az. Amikor kis társaságunk kijött az étteremből, úgy éreztük, hogy a föld felett lebegünk fél méterrel.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. augusztus 26.barátokkal járt itt 55 A Liget wellness Szarvasnak és környékének egyik büszkesége. Ritka szép adottságú hely. Mi csak az éttermet próbáltuk ki, de nem lenne ellenünkre itt eltölteni egy hétvégét. Az ételválasztékot a nemzetközi és a magyar konyha fogásaiból válogatták össze, az egyes fogások elkészítési szintje magasabb a környék átlagánál, korrekt 4 pont.
A beltér hűvösebb, személytelenebb annál, amit én kedvelek, de legyen ez egyéni probléma, összességében szerethető, tiszta rendezett. Szép a borlap is. Jó volt itt (l)enni, megkockáztatom, hogy a legmeggyőzőbb étkezésünk volt Szarvason.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Szörnyű
2016. augusztus 26.barátokkal járt itt 15 Az Üvegtigris azon hamburgerezők egyike, ahol tavaly még olyan “retro-hamburgert” adtak, melynek semmi, de semmi köze nincs magához a műfajhoz. (Szerintem ma is ugyanúgy készítik a burgert.
) Mert az ellenőrizetlen, felismerhetetlen alapanyagokból készült, előre lesütött vékony mirelit húspép-pogácsa, az minden csak nem karakteres, minőségi marhahús, a belevalók kommersz, nagyipari mustár, ketchup meg effélék, s végül a mikrohullámú sütőt ki kéne tiltani minden vendéglátóipari egységből. Ilyen esetben semmit sem segít, a kedvesség sem. Minden ehhez hasonló helyet kerülni javasolok.
1Ételek / Italok
5Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2016. augusztus 25.barátokkal járt itt 35 Mennyire nem mindegy, hogy egy adott helyen mit rendelünk! Az Oázis lángossütőben lángost rendelve, biztosan “jó” lett volna a hely minősítése, a lángosokat frissen sütik s azok kifejezetten jól néznek ki, a rávalókat sem spórolják le róluk.
Jómagam lapcsánkát kértem, ami szintén nem volt rossz, viszont erősen mirelitgyanúsnak tűnt, meg is kérdeztem, hogy ők készítik-e vagy csak belecsobbanták a félkész vagy háromnegyedkész árut a forró olajba. Hát sajnos ezutóbbi volt az őszinte válasz. Így aztán nem tudok jobb osztályzatot adni a közepesnél. Ugyanakkor az ajánlott kategóriába illesztem őket, hiszen a lángosuk minden bizonnyal finom.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. augusztus 25.barátokkal járt itt 55 Vannak emberek, akik életfilozófiájukkal, az általuk hirdetett értékekkel, hitükkel és kitartásukkal kivívják nemcsak a saját szakma, de úgyszólván az egész társadalom tiszteletét. Szólok nyilván azokról, akik benne vannak a közösség szellemi vérkeringésében, nyitottak a valódi értékekre s tudatukat nem a kereskedelmi média formálja kockásra.
Papp Lajos professzort, Széll Tamás séfet vagy Szepsy István borászt, hogy csak néhány nevet mondjak, minden értékorientált ember tiszteli. Lehet, hogy patetikusan hangzik, de különös Fennvalói kegyként élem meg, hogy több ízben is járhattam a Mester pincéjében, szavait és nedűit több borkóstolón ihattam Budapesttől Mádon át Nagyváradig. Nem állok rosszul önbizalom dolgában, de nem tartom magam annyira, hogy elbíráljam, minősítsem a borait, megmaradok a feltétel nélküli tiszteletnél. Aki arra kíváncsi, hogy mit tud Tokaj-hegyalja, igyon Szepsy bort, dűlőszelektált fehéret vagy szamorodnit, birtokbort vagy aszút. Aligha fog csalódni. Viszont megtudhatja, mit jelent a bor témában a világszínvonal.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4475 értékelés / 448 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
390 település / 39 oldalon