Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 119 településen
Országjáró 394 városban
járt már
Felfedező 2800 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 32233 feltöltött kép
Kiváló
2016. április 24.egyedül járt itt 55 Nem is oly rég írtam igen pozitív értékelést a Simonffy utcai Pálinkázóról. A minap arra sétálva a “Szóda” nevű helyre lettem figyelmes, mely kézműves söröket és borokat kínál. Annak dacára, hogy aznap még haza kellett vezetnem Aradra, gondoltam betérek s legfeljebb veszek egy kézműves sört, amit majd itthon megiszom.
Egy sör volt, amit még nem ismertem, meg is vettem volna a szaküzlethez képest mért felár dacára, de felhúztam magam azon, hogy a csatos üveg betétje nem 200 forint hanem 250. A 200 is sok ugyebár. Bosszúságomat persze nem érzékeltettem, hisz nem a pultban álló kedves hölgy a hibás ezért. Elvben nem kizárt, hogy emelés történt országszerte, de ezt nem tartom valószínűnek. Úgyhogy rendeltem egy deci Olaszrizlinget a badacsonyi Borbély pincészettől és elkortyoltam abban a reményben, hogy mire több óra múlva volánhoz ülök, nem lesz már kimutatható. A beltér barátságos, a sörválaszték debreceni viszonylatban igen jó, főként a szarvasi és a fóti főzde termékeit tartják. A borokat is ügyesen válogatták össze s vannak érdemi pálinkáik is. Jó hely ez, jó eséllyel még benézünk. Kár, hogy mint megtudtam a Pálinkázó helyén nyílt – a beltér nem emlékeztet a korábbi egységre – jobb lett volna, ha az is megmarad.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. április 22.egyedül járt itt 55 A Buddies az utóbbi idők egyik legjobb élménye volt a maga összességében. A dizájn nem az én zsánerem, de vannak ötletes megoldások benne, például a pult mellett egy magasságmérő a közismert sztárokkal, így könnyen megtudhatjuk a hamburger rendelés közben, hogy mennyivel vagyunk magasabbak Tom Cruise-nál és alacsonyabbak Darth Vadernél.
(Cruise csak blöff volt, nem emlékszem, hogy szerepel-e a listán, a Sötét Nagyúr viszont nem, ő tényleg ott van a maga kb 2 méterével. )
Maga a tulajdonos áll a pult mögött, ami jellemzően jó dolog, kiváltképpen azok számára, akik szeretnek beszélgetni is az ételekről. Mint megtudtam, korábban a Black Cab Burgerben dolgozott, aztán megcsinálta a maga burgerezőjét az ELTE ÁJTK tőszomszédságában. S milyen jól tette. Alapjáratú kicsi burgert ettem, remek arányok jellemezték, szaftos volt, jó ízesítőkkel. A húst nem sütötték túl. Az ár/érték arány is remek. Sajnos kézműves söröket nem tartanak, mert nincs vendégmosdó, az meg azért nincs mert nincs hely. Abban egyetértettünk a tulajjal, hogy a legjobb kombináció a burger és a kézműves sör. Jó eséllyel benézünk még ide a csemetékkel.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. április 22.egyedül járt itt 55 Az Auguszt cukrászda Széna téri egysége az első budapesti élményeim egyike, van vagy húsz éves. Vissza is jártunk anno, párom szerette a süteményeiket. Régebben a fősodratú helyek egyik legjobbja volt, most az új hullám fősodrához sorolnám. :) Sokkal jobban néznek ki a sütik, mint húsz éve, össze nem lehet hasonlítani.
Vannak barátaim, akik sommásan annyit mondanak, hogy ami régi az jó, ami új az rossz, egyes kérdésekben tán igazuk is van, de a cukrászatban biztosan nem. Némi dilemmázás után – valójában mindent megkóstoltam volna – egy chilis mangós kompozíciót kértem. Remek volt. Kérdeztem, hogy lehet-e fotózni a pultos kislány a társára nézett kérdően, ő pedig azt mondta, hogy persze. Ezt értékeltem. Sosem értettem azokat, akik ellenzik a fotózást, aki képeket készít, az általában az elismerését fejezi ezzel ki. A dizájn remek, a boldog béke időket idézi. Korrekt ötször öt pont.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. április 22.barátokkal járt itt 55 Az utóbbi időben előszeretettel látogatom újra azokat a helyeket, melyek két évtizede maradandó élményt jelentettek a Cactus Juice Pubtól az Auguszt cukrászdáig. Ezek egyike volt a minap történelmi hangulatú nevet választott Szép Ilona vendéglő a Budakeszi út elején.
A beltér barátságos, otthonos, az étterem látványos felújítását jegyző belső építész ügyesen ötvözte a hagyományos elemeket a modernitással. A konyha a népszerű, klasszikussá vált magyar fogásokat hozza az átlagnál igényesebben elkészítve, szépen tálalva, itt-ott egy kis nemzetközi kitekintéssel. Négyes csapatunk rendelése igencsak változatos volt, külön örvendtem, hogy asztaltársaim egyikének sem volt kifogása az ellen, hogy ételeiket megkóstoljam. Ettünk szegedi pontyhalászlevet (1900), medvehagyma krémlevest (850), tárkonyos szarvasragulevest (900), füstölt marhanyelvet tormával (1900), gyömbéres padlizsánkrémet (1400), rántott pontyot hasábburgonyával, tartármártással (1900), baconbe tekert aszalt szilvával töltött pulykamellet barna mártással és házi burgonyafánkkal (2500), idei töltött karalábét (2200). Az ízek kiválóak voltak, hibát csak az lelhetne bennük, akinek ez a célja. Az adagok tisztesek, úgyhogy a kapacitásból már csak egyikünknek futotta desszertre, amit a napi ajánlatból választottunk: ez kecskeméti barackpuding volt karamellmártással (950). A puding tetején vékonyítottam volna a zselatinos részt, egyébként ez volt az egyik legjobb fogás, könnyed barackhab, piskótaszerű alapzaton, tetején mondjuk így: barackkocsonya, jó ízű, helyben készült mártás, valódi tejszínhab, illetve egy fél kajszi befőttből legyezőre vágva. Végre egy kreatív, harmonikus ízig-vérig magyar desszert. A kiszolgálás kifogástalan: udvarias, szolgálatkész, kedves és kommunikatív. Remek élmény volt a Szép Ilona. Dilemmáztam, hogy a konyhára adjak-e öt csillagot, amit a fine dinig számára szoktam fenntartani, végül úgy döntöttem, hogy igen, az egyenletes minőséget és a remek összélményt honorálandó.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2016. április 21.barátokkal járt itt 45 Ferenc Ferdinándot csak azért nem utálja a magyar lakosság elsöprő többsége, mert nemigen tudja, hogy milyen sátáni tervei voltak a Monarchiával és azon belül a magyarsággal kapcsolatban. Így aztán akár éttermet is lehet róla elnevezni, botrány nélkül.
S bizony még a történelmi tényekkel tisztában levő ember is félreteszi néha averzióit és elmegy ide, ahol valaha a Beugró söröző működött a friss, ízletes cseh sör kedvéért. Pár éve voltam már itt, egy vegyes tálat ettünk, aminek a fotóját fel is teszem, mivel azóta nem volt koncepcióváltás, semmi nem változott. Jó sörök vannak itt, fősodratú konyha, barátságos beltér, kedves kiszolgálás és kifizethető árak. Neve dacára szerettük a helyet, lehet, hogy alkalomadtán betérünk még egy jó korsó sörre s egy hermelinre vagy libatepertőre. Ha szélesebb lenne a sörválaszték visszatérésünk valószínűsége nagyobb lenne.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2016. április 21.egyedül járt itt 45 A Leroy név számomra a fősodor és a fine dining közötti középutat jelenti nagyjából. Több éttermükben is jártam, alapvetően meg voltam elégedve minden alkalommal. Ezúttal a debreceni Átrium centerben az első emeleten kialakított tömegétkeztetőnél szerettem volna valami olyat enni, ami túlmutat a szokásos kommersz magyar-görög-kínai egyenkaján.
A Leroy pizza kínálkozott erre. Háromfélét tartanak, sajtos, szalámis és baconos kukoricás, az átlagnál nagyobb szeleteket előre lesütik, majd sütőben melegítik. Ez egyébként jó módszer, Gianniék is ezt teszik. 590 ft egy szelet ára, ami nagyjából átlagos árfekvés, ha a minőséget is tekintetben vesszük. A pizza tésztája jobb az átlagnál, a kukorica gyengicsek volt. Pár izgalmas feltétet elfogadnánk, lehet ihletődni a a Pizzicától vagy az Igentől.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2016. április 21.barátokkal járt itt 45 A Cactus Juice a kedvenc helyeink egyike volt a nyitás táján, húsz esztendővel ezelőtt. A belső tér kiképezése egyszerűen elvarázsolt. Amúgy is szerettük s ma is szeretjük a pubos dizájnt, itt ezt a western romantikával ötvözték. Nyerő páros. Időközben ráálltak ők is a kézműves sörvonalra.
Ételeik mindig is korrektek voltak, nem csúcsminőségűek, de hozták a tisztes, erős középvonalat. Ez továbbra sem változott. Ettünk egy csirkemájkrémet, ami persze lehetett volna selymesebb, ha vajat is használnak hozzá, de így is meg voltunk elégedve, jó volt az íze, ekkora adagot adni 690 forintért korrekt dolog. Sörkorcsolyának remek. Ettünk még házi sült burgonyát kétféle mártogatóval, ez is tisztes 4 pontos pub-kaja. Az a sör, amit először választottunk, elfogyott, így aztán Favágót ittunk a szarvasiaktól. Sajnos a zene elég vacak, nem helyhez illő, itt a country lenne jó választás vagy a blues, ami illeszkedik a dizájnhoz. A plazmatévéket is jó lenne kivágni. Ezzel együtt megadom dizájnra az 5 pontot, bár ez csak „mínusz ötös”. Maga az élmény viszont a zaj miatt csak négyes, de „csillagos” négyes.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. április 21.egyedül járt itt 55 Az IKON név épp olyan garancia számomra a minőség tekintetében, mint Zsidai Roy neve. Maga az étterem Kelet-Magyarország legjobb helye, remek a romkocsmájuk, a Maszek és igen jónak bizonyult az Ikon Street is. Ez három műfajra specializálódott, hamburger, kolbász (benne a legendás „Ikon-debreceni” – 990 ftért egy pár elvihető vákuumcsomagolásban) és saláta.
Az italfrontot eléggé elnagyolták, némi bor elférne az itallapon s az sem lenn rossz, ha a sör nem nagyipari lenne. Egy hamburgert ettem, aki kiváló volt, könnyed zsemle, jó hús, amit a kért fokozaton sütöttek meg, tisztes belevalók. 890 ft az alapjáratú, az pont megfelelt. Az asztalon Heinz füstölt chili szósz és habanero szósz. Ezek túl ecetesek, javaslom a lecserélésüket. A beltér modern, de a lenti rész jobban tetszett, a fenti túl puritán. A kiszolgálás remek, kedves, kommunikatív. Hamburger műfajban ritkán ettem ilyen jót, a Tiszántúlon még soha. Csak így tovább!
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. április 21.egyedül járt itt 55 A tegnapi debreceni látogatásom egyik legjobb élménye volt a Keszegsütő. Csodás dizájn, a felirat a magyar népmesék világát idézi, a belső tér is rusztikus, ódon használati tárgyak képezik a dekoráció nagy részét a vasalótól a tilolóig, s persze kredenc, rajta befőttek savanyúságok. A plafonon gerendázat.
Az étlap egyszerű és nagyszerű, keszege (390/ 10 dkg), harcsa, hekk (390/10 dkg ez is), süllő, sütve, haltepertő, sült-füstölt harcsa valamint lazac. Adnak még salátát is. Vannak jó borok, házi limonádé, házi szörpök és minőségi pálinkák. Nagyon elférne a kézműves sör is, annak nem akadtam a nyomára, de mivel vezettem, nem kérdeztem rá, hogy van-e. A kiszolgálás kedves, udvarias. Rendeltem tíz deka haltepertőt (490 ft) egy kis adag majonézes salátát (ez kb. 400 ft volt, ha jól emlékszem), egy kis darab füstölt harcsát (699/10 dkg) valamint egy szelet kenyeret és egy limonádét. 1700 ftra rúgott a számla összesen. Az ízek rendben voltak, leszámítva a majonézt, ami valami nagyon gyenge, kommersz ipari cucc volt, ízre-állagra egyaránt kiábrándító, mondtam is távoztomban, hogy le kéne cserélni legalább Univerre, ha már nem maguk készítik, egyébként nem nagy filozófia. Azt mondták, hogy ez biza Univer s ehhez ragaszkodtak. Hát nem az volt. Használtam Univer majonézt s próbálkoztam olcsóbb változatokkal, olyannal, amilyen ez is volt, de ezeket hamar kizártam a konyhámból. Az Univer viszont korrekt, ha épp nincs ideje az embernek kikeverni. Úgyhogy sajnos a vásárló félrevezetése miatt kénytelen vagyok egy pontot levonni a kiszolgálás rovatban. Összességében szerettem a helyet s javaslom másoknak is a meglátogatását.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2016. április 21.családjával járt itt 45 A Régi posta étteremben tegnap jártunk. A beltér barátságos, szeretjük a boltíves pincéket és a nyers téglát. A dekoráció is megnyerő volt. A konyha fősodratú, némi odafigyeléssel lehetne jobb. Ettünk haltepertőt, ami kifejezetten finom volt, szépen tálalták, sok zöldséggel.
Hogy tormát minek adtak hozzá, azt nem értettem, szerintem a legtöbb esetben hozzá tálalt tartár jobban illeszkedik az ételhez. Jó lett volna a halászlé is, ha a leve nem koncentrálódik be s ettől nem lesz elviselhetetlen a sóssága. Erős Pistát adtak hozzá, kértem valami olyan csípőset, aminek nincs még plusz sótartalma a levet pedig szénsavmentes ásványvízzel hígítottam fel. Kértünk még tojásos galuskával körített harcsapaprikást és roston harcsát sült krumpli helyett krumplipürével. Ehhez képest a galuskát cserélték pürére. Jeleztük a problémát, amit korrigáltak s meghívták a társaságot egy kávéra vagy cappuccinora, amit egyikünk el is fogadott. A roston sült harcsa kissé ki volt szárítva, de szerencsére nem volt állott íze, krumplipüré műfajban ettünk sokkal jobbat is. A borlapon lehetne javítani, a Simon pincén kívül ex-Hungarovin borok vannak főleg. Azt már nem is mondom, hogy a sörválasztékot is bővíthetnék egy-két normális sörrel. Ami viszont elismerést érdemel, az a pálinkafront. Összességében jó élmény volt ez, de lehetett volna jobb.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4343 értékelés / 435 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
384 település / 39 oldalon