Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 119 településen
Országjáró 394 városban
járt már
Felfedező 2800 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 32233 feltöltött kép
Jó
2015. december 23.egyedül járt itt 45 A Duran szendvicsek nagy szenzációt jelentettek a kilencvenes években. Akkortájt a Bem rakparton lakva a budai egységbe néztünk be többször is. (Úgy rémlik, hogy akkoron még a Margit körúton voltak s nem a Retek utcában, de ki tudja ezt már biztosan 20 év távlatából. )
Ma már nem hatnak az újdonság erejével a Duran szendvicsek, de korrekt, egyenletes színvonalat képviselnek.
Annak idején kipróbáltam az összes olyat, ami rokonszenvesnek tűnt, a lazacostól a kaviárosig. (Ez jelent a durván 40 féle szendvicsből kb. tízet. )
A minap a Deák téren járván megkívántam egy libamájasat, ez volt mindig is a kedvencem, úgyhogy bementem s kértem egyet. A kiszolgálás kedves, a szendvics 490 forintba került, megelégedésemre szolgált. Stabil, megbízható hely a Duran, megérdemli a négy szívecskét.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. december 23.barátokkal járt itt 45 „Romkocsma a Ráday utcában? ” - kérdeztem magamban, amikor az internetet böngésztem és a Púder nevű hely honlapjába akadtam bele. No hát legyen, mondjuk némi jóindulattal, hogy rom, de azért inkább úri közönség jár ide, és a romkocsmáknál azért sokkal formálisabb a hely.
Az ételválaszték is szélesebb, az árak magasabbak, van kiszolgálás és a beltér is igényesebb a romkocsmák átlagánál. Mi már több vacsora után voltunk, de úgy döntöttünk, hogy egy quessadilla még befér. Nem volt rossz választás. A „lapos lepényt” helyben készítették, s nem készterméket használnak, mint annyi helyen, finom volt a töltelék is és az avokádókrém is. A babkrém, a megbuggyanás határán leledzett, már megjelent egy enyhe savanykás íz benne, de azért megettük. A sörválaszték kommersz, így aztán borokat ittunk, melyek a magyar élvonal boraiból válogattak. Nem rossz hely a Púder, ajánljuk másoknak is.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. december 23.egyedül járt itt 55 A Sonkapult jó hívószó. Úgyhogy, miután megláttam a cégtáblát, nem volt egy percig sem kétséges, hogy benézek. A beltér kicsi és rendkívül ügyesen, esztétikusan berendezett. Látnivaló, hogy itt minden a minőségről szól. A kiszolgás annyira kedves, közvetlen, érdeklődő és kommunikatív, hogy annál olyanabb nem is lehet, már csak ezért is visszamenne az ember.
Sonkatálat egyelőre nem adnak, de kiemelkedően jó szendvicset készítenek, ilyen jót nem sokat ettem a műfajban. Olcsónak nem olcsó, de a minőséget meg kell fizetni. 850 forint volt a tökéletes sonkás szendvics, remek állagú, remek ízű minicipóban, benne kiváló, megfelelő mennyiségű sonka és egyéb hozzávalók. Ismét egy hely, melynek sikerült engem teljes mértékben meggyőzni.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. december 23.egyedül járt itt 55 Vannak helyek, melyek nyitás után egyből felkerülnek azon vendéglősök vagy ex vendéglősök Facebook oldalára (ilyen például a Kistücsök tulajdonosa vagy aki a Café Manuel Spazio-t jegyezte), akik hivatásszerűen kóstolnak és minden jó étterembe igyekeznek elmenni.
Példa ilyen kitüntetett vendéglőkre a Séf utcája, a Fricska s bizony a Töltő is, mely nem kínál mást, mint hot dog variációkat luxuskivitelben. Maguk készítik a kolbászt, amit helyben sütnek meg s ők jegyzik a kifliszerűséget valamint a belevalókat is. Összesen kínálnak tán 7 variációt, egyik bizalomgerjesztőbb a másiknál. Jómagam a csípős sertéshúsosat próbáltam ki, remek volt, a műfaj csúcsa. A kiszolgálás udvarias, az arak megfizethetőek 1200 forinttól indulnak. A Töltő nagy jó hely, bármikor visszamennék kipróbálni a többit is, s vélhető, hogy ezt meg is fogom tenni, mihelyt lesz olyan jóbarátom, aki épp Budapesten van velem együtt és hasonló felfedező lelkületű.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. december 23.egyedül járt itt 55 Szeretem a színvonalas „one issue” helyeket. Egy minőségi sushizó, ramenenező, kolbászozó, levesező vagy pasta-s remek helyszín lehet akár egy ebédet is kiváltani. Nem beszélve a Steamboról. Ilyen a minap nyitott „Igen” is, mely jó helyen nyitott a Gozsdu udvar mellett, a Madách téren a Központ és az Andalgo Deli között.
Nem csoda, hogy este be sem lehet férni. A zsebkendőnyi beltér elég ahhoz, hogy a pultban röhécseljen három, a jelek szerint a helyet működtető huszas éveinek elején járó fiatal, legyen benne egy pizzakemence (remélem jól láttam, de úgy tűnt, hogy fatüzelésű) s még pár vevő is bemehessen. Egy pestos mozzarellás szeletet kértem, de vonzó volt a krumplis tengeri sós variáns is. 480 forint a nem túl nagy szelet pizza, de inkább legyen kicsi, finom s kérjék meg az árát, mint középszerű nagy és olcsó. Márpedig itt tudnak pizzát sütni, ez egy pillanatig sem kétséges. Jó szívvel ajánlható gyorsétterem az "Igen", melyre könnyedén igent mondhatunk.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. december 22.barátokkal járt itt 45 Az ember már-már azt hinné, hogy nem érheti nagy meglepetés és legalább a kézműves sörök világában előbb éri el egy igazán jó hely megnyitásának híre, mint hogy belebotoljon. Nos, a Mélypont léte nem erről szól.
Két jóbaráttal egy zártkörű, az Uránia moziban tartott filmbemutató után kocsmaturnéra indultunk, tulajdonképpeni célpontunk a Csendes-társ, majd a Púder volt, de a Magyar utcán haladva figyelmesek lettünk a Mélypont nevű romkocsmára. Bementünk s bizony olyan pult fogadott, ami párját ritkítja. Csapon vagy 10-15 remek sör, palackban is jó néhány s mindemellé igen komoly tömény választék. Mi a sör mellett maradtunk, hárman háromfélét ittunk. Ketten cseh kisüzemi söröket, így aztán fel sem tudom pontosan idézni, hogy mit, nevük megjegyezhetetlen, annyi biztos, hogy jó volt. Egyikünk pedig egy magyar IPÁ-t rendelt, ami nagyon jónak bizonyult. A beltér romkocsmás, élvezhető, viszont a zene, az borzalmas volt. Úgyhogy nem is időztünk, hanem miután felhörpintettük söreinket el is húztuk a csíkot. Ételek nincsenek, az ételrovatban az italválasztékot díjaztam.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. december 22.barátokkal járt itt 45 Meglepő, hogy ilyen nevet viseljen egy kínai étterem, mely inkább egy meditterrán helyhez illik. De sebaj, olyan szép a sushi reklám roll-upjuk, hogy betértünk. Ahogy néztük, ők is megrendelik a sushit a Wasabiból vagy valami hasonló helyről és készen csomagolva adják elfogadható áron. Úgy tűnt, hogy ugyanaz a cég szállít nekik, mely a PHO24 hálózatnak is.
Rendeltünk is egyet, valamit egy jókora adag marharagut rizzsel, el sem fogyott. A sushi korrekt-átlagos volt, szó nélkül adtak hozzá kérésre plusz gyömbért, a marharagu is a jó-átlaghoz tartozott. Hozzá sört ittunk. A sörválaszték kommersz, a hely beltere sokkal hangulatosabb a kínai éttermek zöménél. Az árak barátságosak, a kiszolgálás is rendben van. 3,5 pontra taksálom a helyet, de felfele kerekítettem.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. december 22.egyedül járt itt 55 Vannak egészen biztos tippek. Amikor a magyar gasztronómia egyik legnagyobb szakértője azt mondja, hogy ez egy jó hely, akkor ott mondhatni lehetetlen csalódni. Ez volt az Esca. Egyébként már a listámon szerepelt, amikor a tippet-jótanácsot kaptam, több ízben is elsétáltam előtte s megállapítottam, hogy nagyon bíztató a deli menüje, meg úgy általában az egész hely.
Nagy üvegablakokkal működnek, így az arra sétálók is láthatják ennek a szolid eleganciájú, hangulatos helynek az otthonosságát. Konyhastúdiónak nevezik magukat. Belépve jó kezdet volt, hogy találkoztam a magyar gasztronómia egy másik élő legendájával, akivel egy borkóstoló panel keretében ismerkedtünk meg vagy tíz éve, s azóta ha nem is napi rendszerességgel, de tartjuk a kapcsolatot. Gyorsan odahívta a séfet s hosszan méltatta. Mint megtudtam, olyan helyeken dolgozott, mint az Alabárdos, Zóna s az Arany Kaviár, azt is megtudtam, hogy a Chaine de rotisseur-on részt vett, ott a diploma a falon, továbbá, hogy az egyetlen Cordon Bleu diplomás magyar séf (ezt a diplomát le is fotóztam). Leültem a bejárat melletti egyszemélyes asztalhoz, pont nekem volt tervezve. A pincér igazi biztonsági játékos, mielőtt leültem volna, azt mondta, hogy „egy pillanat megkérdezem a séfet, hogy szabad-e az az asztal. ” Nos, nem volt rajta foglalt jelző, így én ezt felesleges, zavaró körülményeskedésnek tartottam, s annak tartom most is, miután kapcsolatunk a körülmények révén kedvezően alakult a pincér fiúval. Rendeltem egy menüt, karfiollevest, sült tarját sült fokhagymakrémmel és gombával valamint egy pohárdesszertet. Hozzá szódát ittam, egyrészt költségkímélés okán, másrészt nem árt turné közben kicsit pihentetni a májat. Miközben eszegettem a levesemet, arra lettem figyelmes, hogy a Konyhafőnökből ismert Bernáth Jóska (akinek nevével egyébként az 2012-es vagy 2013-as „Top 100 kulináris kaland” című kiadványban találkoztam először, mint a magyar gasztronómia egyik legfőbb külföldön dolgozó reménységével) fizet a pultnál. Ez is jó jel. A karfiolleves krémes, intenzív ízű volt, apróra vágott zöldalma-kockákkal ízesítették. A tarja maga volt a tökély, de nekem hiányzott egy klasszikus köretelem, nem szoktam húst enni hússal. Kenyeret kértem s kaptam, kétfélét kiváló minőségűt. A desszert is finom volt. Nem számolták fel sem a szódát, sem a kenyeret, sem a felszolgálási díjat. Egyik legjobb élményem volt ez ebben az évben, ha nem a legjobb. 2550 ft-ért ilyen ebéd - odatehető a legjobbak, a LaciKonyha vagy az Olimpia mellé.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. december 22.egyedül járt itt 55 Imént írtam a biztos tippekről az Esca kapcsán, nos, ilyen volt a Hopaholic is, mely a tulajnak a második, remélhetőleg nem utolsó kocsmája. Elkelne belőle egy kerületenként. Ez hagyományos kocsma, komoly férőhelyszámmal, amit azok értékelnek igazán, akik szorongtak már este fél kilenckor a Kertész utcai egységben.
A dekoráció igényes, a hangulat inkább vagány, belevaló, mint elegáns, de egy kocsma ilyen kell legyen. A pultosok értik a dolgukat, és sokkal kedvesebbek, mint a tulaj, aki csak a barátokkal állt szóba a másik helyen, köznapi ember örülhetett, ha válaszra méltatták. A sörök pedig, nos, azok legendásak. A Sörbúvár blog szerzőjével beszélgettem, mielőtt betértem volna, azt javasolta, hogy feltétlenül kóstoljam meg a Phantom nevű belga serfőző Saison nevű sörét (lehet, nem pont így írják, mindegy. ) Elsőre az volt az érzésem, hogy kitolásból javasolta ezt, a savanykás ízvilág nem esetem a sörök világában. Minden esetre, ahogy kortyolgattam a jó drága sört, (0. 25 liter 1000 ft) egyre inkább megtetszett ez a testes aromagazdag nedű. Vettem hazavitelre is egy Gólem féle új sört. A Hopaholic az a hely, ahová biztosan megyünk még, itt mindig lesz mit kóstolni újdonságot. Ételek nincsenek, az ételrovatban a sörválasztékot jutalmaztam.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. december 21.egyedül járt itt 55 A Pata Negra pesti egységének elhelyezettsége igen jó, a Kálvin téren, két metró s megannyi felszíni közlekedési alkalmatosság találkozási pontjánál, a Ráday utca elején. Első ízben nem sokkal a nyitás után voltam itt, annál is inkább, hogy közel egy évtizedig a szomszédos Károli Gáspár egyetemen tanítottam s heti rendszerességgel évekig eljártam előtte.
Egyik oktatókollegával ültünk be tán 2000-ben s ettünk néhány izgalmas tapast, tintahalt, krokettet, efféléket. A minap volt kitöltendő 50 percem, míg egy kedves turnétársam megérkezett a Kálvin téri találkahelyre s ezt arra használtam ki, hogy felfrissítsem régi tapasztalataimat. Rendeltem némi hezitálás után lazactatárt (játszott még a marinált szardínia, a tintahal, a kagyló) és egy pohár codorniu cavat (spanyol pezsgő). A hangulat remek, a Pata Negra, akár Barcelonában is működhetne. Kellemes latin zene szól, a dekoráció is oda illő. A falon több diploma tanúskodik arról, hogy a Budapest Business Journal beválasztotta az éttermet több évben is a legjobbak közé, 2006-ban bekerült a Népszabadság TOP100-ba. A kiszolgálás udvarias, a pincérek leterheltek, sok idejük nincs beszélgetni estefelé, helyet is alig kaptam. Továbbra is remek hely a Pata Negra Pest, jó szívvel ajánlom mindenkinek.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4343 értékelés / 435 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
384 település / 39 oldalon