Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 119 településen
Országjáró 393 városban
járt már
Felfedező 2798 helyen első értékelő
Népszerű író 1400 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 32178 feltöltött kép
Átlagos
2015. október 15.barátokkal járt itt 35 Tavaly úgy nekiindultunk délben egy kocsmaturnénak, hogy egy órával a Nagy Esemény, a Pannon Borkarácsony előtt összeröhögtünk társaimmal, hogy hagyjuk ezt a borkarácsonyt, igyunk inkább továbbra is sört és együnk még egy kis street foodot. Annál is inkább, hogy nem állítottuk át az óráinkat s kiderült, hogy a kezdésig még egy teljes óra van.
Persze végül elmentünk az eseményre, ami voltaképpen felcsábított a Fővárosba. De ettünk előbb egy burgert a Raklap bárban is, ami kihagyható lett volna. Igyekeztek ők valami eredit csinálni, nem is rossz ötlet a sok raklap, mint beltéri elem, de nem véletlen, hogy a Tuning barról, a Betevőről, a BRGR-ről, a Bodegától s a többi jó helyről, beszélnek, írnak, a Raklap burgert még nem láttam dicsérni sehol. Ehetőnek, éppen ehető volt a két hamburger, mindenképpen jobb a gyorséttermi láncok produkciójánál, de a „kézművesnek” mondott vonalon belül a gyengébbek közé tartozott. Átlagos hely a Burger bár, kommersz italkínálattal, szokásos árakkal.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. október 15.barátokkal járt itt 55 Az Éden vegán étterembe egy turné legelején mentünk be, kipróbáltunk egy zöldségfasírtot, egy zöldségkrémlevest, választottunk továbbá egy babpürét, mely répatatárnak bizonyult. Kiderült, hogy a babpüré elfogyott, a répatatár árcímkéje meg hátracsúszott. A hely ugyanis önkoszolgáló, tálcatologatós.
Nem volt rossz sem a „tatár”, bár zöld korianderrel jobban szerettem volna, sem a leves, a fasírt műfajában – zöldségből is – ettem sokkal jobbat, ez a hajdinás variáns nem nyert meg egyáltalán. Kínálnak kézműves söröket is, de izgalmasabb volt a két helyben készített natúr ital, egy narancsos répás gyömbéres valamint egy zöld turmix. Ezek kifejezetten ízlettek. A kiszolgálás nagyon kedves, csak ezért is visszamenne az ember.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. október 15.barátokkal járt itt 45 Nem tudom, hogy működhet fél éve egy kézműves söröző a Kazinczy utcában úgy, hogy ne akadjak egész mostanig bele. De bizonyára nem vezetett félre a csapos a nyitás idejét illetően. A fő az, persze, hogy megleltük. Miközben lépteinket a Legfelső Beeróság felé irányítottuk, egyszer csak a Start kézműves sörözőre lettünk figyelmesek.
Nosza, gyors újratervezés és társaim már szürcsölgették is az Ütős Favágó nevű remek sört a Szarvasi Kézműves serfőzdétől, mely picit másolás-ízű, látszik, hogy a Keserű méz trendjére akar felkapaszkodni, de szó, ami szó még jobb is annál. Jómagam csak belekortyoltam a jól ismet italba, majd az alkolholmentes almafröccsömre összpontosítottam. Bigfoot, Fóti, Szarvasi söröket tartanak valamint Távoli galaxist a Rothbeertől. Az első kettő valójában egy, hiszen Gyenge Zsolt, a Sörapu jegyzi mindkettőt. A beltér hangulatos, a csapos srác kedves, az árak barátságosak. A Start jó szívvel ajánlható hely. Ételeket nem kínálnak, a négy szívecske az italrovatban a sörválasztékot díjazza.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Start Craft Beer Bar válasza
Köszönjük szépen a kedves szavakat és az idöt amit Ránk szántál :)!
Sör választékunkat folyamatosan bövitjük, érdemes visszanézni hozzánk!
2015. november 17., Start Craft Beer Bar, tulajdonos
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. október 15.barátokkal járt itt 45 Az Akvárium inkább eseményhelyszínként ismeretes, de ehhez képest igen izgalmas italkínálattal rendelkezik. 5 kézműves sörük is van, mindegyik más főzdétől. Nekem az ötből a Távoli galaxis a kedvencem, ami egyébként az Év söre is lett tavaly, de szívesen meginnám a Pokerface-t is a Legenától.
Tartanak még egy Bigfoot sört, egy Bors-ot és egy Kapucinust. A borválaszték nem túl széles, de szép, igényes pincészetek borait kínálják Kurt Taschnertől Takler Ferencen át Miklós Csabiig. Vannak borkorcsolyáik is, fish and chips, kézműves burger, mi sajnos ekkor még az italozós fázisban voltunk, így borokat ittunk, melyek megfelelő hőfokon érkeztek és hozták a hozzájuk fűzött reményeket. Az ételrovatban az italválasztékot díjaztam, de majdnem biztos, hogy az ételek is megérdemlik a négy szívecskét.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. október 15.egyedül járt itt 45 A sushi nálunk egy másfél évtizede tartó családi rajongás. Ha valamivel lázba lehet hozni a gyerekeket, különösen a nagyobbikat, akkor a sushi az egyik biztos tipp, de az osztriga, a pho és a vietnámi tavaszi tekercs is biztos nyerő. Sajnos, amikor a Sushigyárban voltam, egyik csemete sem volt velem, épp a Jókai utcában bóklásztam, amikor beleakadtam ebbe a kis szeretnivaló helybe.
A hangulatos pöttöm galérián ültem le, hamar megkaptam az ügyes, szép, jó ízű sushikat, csak ajánlani tudom a helyet. A kiszolgálás kedves volt, az árak megfizethetőek.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. október 15.barátokkal járt itt 55 A Jederman café a Goethe nevét viselő német kulturális intézeten belül működik. Igen hangulatos hely s ami nem kis erény, színvonalas jazz szól, nem valami sekélyes, divatdiktátorok által kitalált mai borzalom. Van egy eléggé izgalmas étlapjuk, mely túlmutat a sörkorcsolyákon, déli menü kedvező áron és színvonalas sörválaszték.
S hogy ki ne hagyjam, a borválaszték sem rossz, olyan ma már kevéssé ismert borász is szerepel a borlapon, mint Sárosdi Ferenc, akit valaha a szekszárdi élvonalhoz soroltak. De kínálnak Gróf Butler és Balga bort is, látszik, hogy nem a trendi borászokra mentek rá, hanem tudatosan válogatták össze a borlapot. Belga söröket ittunk, s ettünk egy Cézár salátát rákkal, mely korrekt, élvezetes volt, persze nem a Bűvös Szakács honlapon olvasható eredeti recept szerint, hanem a magyar vendéglátás stílusában készült. Jól éreztük magunkat a Jedermanban, megyünk még.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. október 15.egyedül járt itt 45 A kézműves sörök forradalma elérte Egert is. A város szívében a Dobó tértől pár perc járásnyira az Érsek utcában nyitotta meg kapuit az Öntöde nevű hely, ahol hangulatos környezetben megannyi kézműves sör közül választhat a betérő vendég.
Nem volt szerencsém, vagy ki tudja, lehet, hogy éppenséggel szerencsém volt, mert az a sör, amiből megittam volna volán mellett is egy pohárra, tételesen az Azacca single hop IPA elfogyott s csak valami gyümölcsös volt csapon, ami nem csábított különösebben. A pultos fiú ajánlott mindenféle egyéb sört, de engem az érdekelt volna, amit még nem kóstoltam, akadt is ilyen a dekorációképpen kitett üres palackok között, de a valóságban sajnos teli palakkal nem szolgáltak. Úgyhogy akkor az ár/érték arányt néztem és vettem egy „Szeplőtelen” nevű sört a Kapucinus főzdétől, amit még aznap este meg is ittam hazaérve, sajnos meg volt már romolva. Nem teljesen, de eléggé ahhoz, hogy az élvezhetőség határára kerüljön az egyébként jó sör. Van ez így, még a Pincekulcsban is vettem romlott sört, pedig az tényleg egy megbízható hely. Az eset nem vette el a kedvemet az Öntödétől, amire Demeter Csaba borász barátom hívta fel a figyelmem, ha arra járok, biztos benézek még s ha épp nem leszek volánnál, akkor majd iszom is valamit, mert a választék azért szép, Róth Zoltántól a Legendáig megannyi remek kézműves sörfőzőnek a termékeit meg lehet kapni elviselhető áron. A négy szívecske az ételrovatban a sörválasztékot jutalmazza.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. október 14.családjával járt itt 55 A híres neves 1992-ben alapított családi vendéglő honlapját egy Gundel Károly idézet nyitja (ha nagyon precízek akarunk lenni, akkor az étterem bemutatkozó szövegét nyitja az idézet) miszerint „az igazi vérbeli vendéglátó legszebb jutalma és legnemesebb öröme,
ha vendégeinek ízlik az étel.
”
Meg lehet azt is tudni a honlapról, hogy az étteremalapítót Madler Lászlónak hívták s hogy 25 éves szakmai gyakorlattal vezette a székesfehérvári Kiskakas vendéglőt és Diófa éttermet, továbbá azt is, hogy a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Venesz József díjjal ismerte el. „Az alapító szellemi öröksége: a minőség iránti elkötelezettség, a magas szakmai színvonal, vendégszeretet” írja a honlap, mi mindezt visszaköszönni láttuk tapasztalatainkban, kevés helyen részesültünk olyan kitüntető figyelemben, mint itt. A kínálat inkább klasszikus, mint újhullámos, de kínálnak izgalmas tételeket is a bevált ízek mellett, mint például „kézműves snidlinges kecskesajtot grillezve pácolt retekkel, koktélparadicsommal és pesztós rukkola salátával” vagy „bőrös fogasfilét fokhagymás parajjal és aszalt paradicsomos rizottóval” netán „vaddisznó tarját gnocchival és grillezett körtével”. Apró kritikai megjegyzésem, hogy nem értem, minek kell gyermekeknek halrudat ajánlani. A terasz nagyon szép, a tálalásra is odafigyelnek. Rendeltünk vagy 8 féle ételt, alapvetően minden rendben volt. Nem csúcsgasztronómia, amit a Diófa kínál, de meghaladja a szokásos csárdaszínvonalat. Egy rendesen megdolgozott „jó” osztályzat jár nekik a konyhára, az összélmény egyértelműen ötcsillagos.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. október 14.barátokkal járt itt 55 Salvator alighanem annyit jelent latinul, hogy megmentő, ami jó név éppen úgy a katolikus anyaszentegyház által működtetett csiksomlyói étteremnek, továbbá az ugyanitt készített gyógynövénylikőrnek, mint a székesfehérvári bajor vendéglőnek.
Nem sokkal zárás néztünk be a csodálatos belterű, pazarul berendezett, otthonos, hangulatos vendéglőbe, így aztán enni már nem tudtunk semmit, az étlap elsősorban hagyományos bajor, sör mellé illő ételeket kínál a sültkolbásztól a csülökig. Paulener búzasört ittunk, ami friss volt és finom, a kiszolgálás kedves, az árak átlagosak, helyhez méltóak. Bármikor örömmel elmennék újra. Az ételrovat négy szívecskéjét a negyed évszázados tudatos vendéglőfelfedezés alatt kialakult szimatomra alapozom. Tévedés szinte kizárt: 5 szívecsét a fine dinig kap, a 3-nál biztosan jobb a hely.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. október 14.egyedül járt itt 45 Izgalmas, igényes söröző Székesfehérvár történelmi levegőjű belvárosában. A csapos fiú rendkívül kedves, kommunikatív, a beltér hangulatos. Kár, hogy egy plazmatévét is felszereltek a falra, ami ráadásul be is volt kapcsolva, s kellőképpen zavarta az ott-tartózkodásomat.
Zlatopramen sört ittam végül, első ötletem valami magyar kézműves volt, de mivel e műfajban csupa olyan sörük volt, amit kóstoltam már, inkább az ismeretlen cseh mellett döntöttem. A sör ízlett, tipikus cseh sör volt, aminek közös sajátosságát úgy fogalmaznám meg, hogy markáns kesernye, középen némi ürességgel. Összességében jó kis söröző ez, bármikor szívesen visszamennék.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4338 értékelés / 434 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
383 település / 39 oldalon