Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 119 településen
Országjáró 393 városban
járt már
Felfedező 2798 helyen első értékelő
Népszerű író 1400 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 32178 feltöltött kép
Jó
2015. október 2.barátokkal járt itt 45 Az „új hullámos” kávé eljutott a magyar vörösbor fellegvárába, Szekszárdra is. S nem is napjainkban, hiszen „A Kávé háza” nevű hely évek óta működik. A terasz kellemes, a beltér hangulatos, az árak megfizethetőek, a kávé nem meglepő módon nagyon jó.
Kár, hogy a kiszolgálás hagy némi kívánnivalót maga után, hosszabbacskán időztünk a teraszon, míg meguntuk a várakozást és bementünk, jelezvén, hogy rendelnénk. Ezután sem voltak nagyon kedvesek. Nem tévedés, decemberben jártunk itt, egy szép napon, amikor működött a terasz, nagyon élelmesen kitettek székeket és asztalokat a barátságos időjárásra való tekintettel. Jómagam pálinkát ittam, a kávéról a jóbarátom rendelése alapján mondtam véleményt, nálunk az a szokás, hogy mindenki megkóstol mindent. Kivéve a persze a sofőrt, aki csak megszagolta a pálinkát. A Kávé Háza megérne még egy próbálkozást, talán a kiszolgálás is javult.
5Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. október 2.barátokkal járt itt 45 Minden bortermelő városban kellene legyen egy ehhez hasonló borozó. (Van, ahol működik is hasonló, például Egerben az Egri Bikavér borozó, de elkelne egy Tokajban, ott az Első Mádi Borház tölt be hasonló szerepet, de az mégsem Tokajban van, elkelne egy Soltvadkerten s még sorolhatnám.
)
A Garay borozóban kitűnő szekszárdi borok kóstolhatók ismert és kevésbé ismert pincészetektől. Arra is kiválóan alkalmas a hely, hogy az ember itt ismerkedjen meg a szekszárdi nemes nedűkkel. Egy számomra ismeretlen pincészet roséját kértem, amit kóstolás után fröccsként ittam meg. A kiszolgáláson lehetne mit javítani, a formális udvariasságon túl nem kaptunk semmit, mondjuk kedvességet vagy mosolyt. A beltér fesztelenül elegáns, kellemes itt elüldögélni. Sajnos erre nem volt időnk, talán legközelebb lesz.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. október 2.családjával járt itt 55 Eszterbauer János igazi reneszánsz ember. Basszusgitározik az Omegában – na jó, ez így túlzás, de tény, hogy volt a legendás együttessel egy közös fellépése - jól menő vállalkozása van, ért a gasztronómiához és lenyűgöző borokat tesz le az asztalra.
A Mesterünk nevű bora évről évre elnyer egy sor rangos honi és nemzetközi elismerést, de a Tivaldon is látni impozáns plecsniket. Pincéje csodálatos, a nyers tégla ural mindent, hangulatához a kovácsoltvas és a pácolt fa tesz még hozzá. Gyönyörű boltíveiben ráismerünk Heimann Ferenc stílusára. Örömmel látnak borturistákat, akiknek színvonalas vacsorát is biztosítanak. Az Eszterbauer pince az egyik legjobb borturista-célpont Szekszárdon, de országos szinten is.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2015. október 2.barátokkal járt itt 35 A Kantin étkezdébe egy kellemes turné záróakkordjaként tértünk be. Már zárófélben voltak, de bíztattak, hogy üljünk le. Nem hagytuk magunkat sokat győzködni. Annál is inkább, hogy volt TomYum levesük, az étlap által kihangsúlyozottan „zöld korianderrel”. Úgyhogy erre le is csaptam.
Árára pontosan nem emlékszem, de arra igen, hogy nagyon baráti volt. Megérkezik a leves petrezselyemzölddel. Mondom, hogy ez nem koriander, hanem petrezselyem és legyenek szívesek, hozzanak koriandert. Erre ők, hogy nincs. Rendkívül csalódott voltam, ha tudom, hogy nincs e fűszer, amit ráadásul az ételnévben is szerepeltettek, akkor nem rendelem az ételt, ami egyébként a maga nemében jó volt. Társaim által rendelt tex-mex akármije is ízlett, nekem mégis frusztrációt jelentett a hely. Kár, hogy ez a korianderes gixer lehúzta az összélményt átlagosra, mert egyébként minden más szempontból a hely alapvetően a „Jó” minősítést érdemli meg.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. október 2.barátokkal járt itt 55 A Kadarka borbár egyike azon helyeknek, ahová visszamennék több ízben is amennyiben Budapesten laknék. Így, mivel az állandó felfedezés a célom, ritkán jutok el oda. Voltam egyszer három éve, a Pannon karácsony napján (a Pannon Bormíves Céh akkor alapította eme nemes tradíciót), kóstoló után, volt már nyomás bennünk elég.
Nagyon kedves volt a kiszolgálás, remek a borválaszték, ízletesek a borkorcsolyák, megfizethetőek az árak. Később a tulajdonossal is összeismerkedtünk egy másik boros rendezvényen, talán a Terroir Club kóstolóján. Legutóbb, pár napja Maurer Oszkár alacsony kénszintű borainak debütálása alkalmából jártam ismét ott, melyeket Isabel Legeron Master of Wine-nal közösen forgalmaznak, külön címkecsalád mellett. Remek volt a szervezés, csak jót mondhatok a helyről. A kissé színes dizájnt leszámítva, de hát legyen az én problémám, hogy jobb szeretem a diszkrét színeket, s azokból sem sokat egyszerre. A Kadarka borbár a legjobb borozók egyike a fővárosban, bízvást ajánlható bárkinek.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. szeptember 24.családjával járt itt 55 A Borbarát 1999-ben még szinte bocsánatot kért, hogy Heimann Zoltánt is megszólaltatta a Fenegyerekek sorozatban a legjobb borászok között, azzal együtt, hogy nevét sosem hagyták ki a „szekszárdi hatok” közül. Más szóval egyes körökben még kételyek voltak abban a tekintetben, hogy a banki szférából érkezett bortermelő az élvonalhoz tartozik-e.
Mára a borvidék egyik legnevesebb borászának számít, bár az ötre csökkent egykori hatok közül (Sárosdni Ferenc leszakadt az élbolyból) egyébként egyedül ő nem kapta még meg az Év bortermelője díjat. Borai közül a Barbár a legjobb magyar borok közé tartozik, akárcsak a Franciscus. Előszeretettel kísérletezik másutt bevált idegen fajtákkal (Viogner, Sagrantino, Tannat). Figyelemre méltóak az általa palackba tett Kerkaborum borok is, mely pincét a korán eltávozott Bussay doktorral közösen alapították. Heimann Zoltánnak kiváló borai vannak, jó humora, és fennséges kilátással bíró pincéje. A vendégeknek főzni is szoktak, jóféle házias ételeket. Mindenkinek jó szívvel ajánljuk a helyet, mely egyébként igen népszerű célpontja a hazai borturizmusnak.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. szeptember 23.családjával járt itt 55 A „Tüske pince” név mögött Halmai Csaba borász-tulajdonos húzódik meg. Először úgy tíz esztendeje kóstoltam borait a Városligetben, esős időben, amikor több volt a kiállító, mint az őgyelgő közönség. Így nem csoda, hogy alkalmunk volt jól elbeszélgetni, azóta sem telik el esztendő, hogy meg ne fordulnék pincészetében legalább egyszer.
A pincészet zászlósbora a Cabernet Franc, mely a Baranya dűlőből származik és évről évra igen magas minőséget ad, több ízben lett ezüstérmes a bordeaux-i borversenyen. Már ha jól emlékszem. De hogy több évjáratban volt nemzetközi magas rangú plecsnije az biztos. De jó ivású a Házasítás nevű bora is, akárcsak a Kékfrankos és a Merlot. nem beszélve a remek, kicsattanó frissességű, illatos roséról. Jó pincészet Halmai Csabáé pár éve új helyre költöztek, ahol a vendégfogadás is könnyebb. Jó szívvel ajánlom minden borrajongónak.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. szeptember 23.gyerekekkel járt itt 45 Vereczkey Gábor legendás alakja a szekszárdi vendéglátásnak. Pár éve írt róla a „Vendeglátás” című szakmai magazin is, mely idézte kedvenc mondását, amivel új vendégeit köszönti, miszerint „35-40 éve vár erre a találkozásra”. Az idő az évek teltével értelemszerűen módosul.
Mi is tanúsíthatjuk a beszámoló hitelességét, minket is így köszöntött a Mester. A „Gabi pecsenye” egy egyszerű büfé, néhány asztallal, székkel ellátva, amit gonddal, szeretettel vezetnek. Saját beszállítóik vannak, kínálnak konfitált malacot, csirkét, hurkát, kolbászt egyebeket, hozzá savanyúságot. Mi mindezekből kértünk, minden finomnak bizonyult a maga nemében. Egyszerű, tisztes fogások olcsón, ez a Gabi pecsenye lényege. Egyszer mindenkinek ki kell próbálni, akinek nem kellemetlen vagy rangon aluli egy utcai büfében étkezni.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. szeptember 22.családjával járt itt 45 A Galéria cukrászda Baja szívében helyezkedik el és szépen beleilleszkedik a magyar cukrászati fősodorba. Sokféle, zömmel közismert süteményt és bizalomgerjesztő fagylaltokat kínálnak. Az árak barátságosak, a kiszolgálás nemkülönben, a beltér is kellemes, szerethető.
Sacher tortát rendeltünk és grillázs-szívecskét, ezek hozták a hozzájuk fűzött reményeinket, de nem teljesítették túl őket. Azt kaptuk, amit vártunk, élvezhető, kissé súlyos, kissé túlédesített main stream süteményeket. Ha nyit Baján újhullámos cukrászda, remélem hírét veszem. Biztos meg fogjuk látogatni, Arad és Szekszárd között Baja épp útbaesik, amúgy is meg szoktunk állni itt egy halászlére.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. szeptember 22.barátokkal járt itt 45 Tavaly Baján járva szerettünk volna egy olyan új helyet megnézni, ami a központban van és kínál halászlevet valamint magyar halételeket. Mivel a város központjában mindenütt nemzetközi ételeket kínálnak, többnyire mediterrán és ál-mediterrán fogásokat, beültünk az egy szem kivételt jelentő Korzóba, ahol kedves kiszolgálás és barátságos beltér fogadott.
A falon képek a régi és jelenlegi Bajáról, térkép a történelmi Magyarország borvidékeiről valamint családi emlékként egy fénykép és képeslap az első világháborúból. A kínálat egyszerű, közismert magyar ételeket kínálnak mindenféle csavar nélkül. Mi némi dilemmázás után a bajai halászlé és a pacalpörkölt mellett döntöttünk, amihez kovászos uborkát és kenyeret kértünk. A kenyér ipari volt, de friss, az uborka sajnos ecetes és nem kovászos, a pacalpörkölt jó állagú és finom, megjelenésre lehetett volna szebb, pirosabb, a halászlé pedig közepes, élvezhető, túlfőtt hallal, amit külön tányéron kaptunk, mint erre szokás, a gyufatészta viszont a (szintén inkább téglás-barnás mint piros) lében érkezett. Az italválaszték szűk, de azért értékeltük, hogy nem valamelyik nagypincészet kommersz borait kínálják, hanem egy harmadik vonalbeli villányi kispincészetét, Maczkóékét. A sör nagyipari volt, s azon belül sem a legjobb. Átlagos, közepes hely a Korzó, ahol az ember nagyot nem csalódik. Búcsúzáskor megkérdeztük, hogy milyen harcsából készítik a harcsapörköltet, a válaszból azt raktuk össze, hogy halászott szürkeharcsából. No, lesz mit megkóstolni legközelebb.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4338 értékelés / 434 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
383 település / 39 oldalon