2020. októberben, egyedül járt itt

Értékelt: 2020. december 13.
A Múzeumkert nevű központi egységbe azért ültem be, mert társam elment vásárolni valamit, ami engem nem foglalkoztatott különösebben, elektronikai cikk lehetett vagy ilyesmi. Az időt meg jobb eltölteni egy kocsmában. A teraszon ültem le, átnéztem az itallapot, majd némi hezitálás után egy deci Feind olaszrizling mellett döntöttem.
Nagyon kedves kiszolgálás
- 2020. októberben, egyedül járt itt

Értékelt: 2020. december 13.
A Karamell cukrászdában nagyon kedves, szívélyes, vendégszerető volt a kiszolgálás, 6 pont a lehetséges 5-ből. A beltér tiszta rendezett, a sütemények fősodratúak. Egy Eszterházy tortát kértem becsomagolva, otthon ettük meg, társam szerencsére szereti ezeket a main stream sütikert, nekem elég volt megkóstolni.
2020. októberben, barátokkal járt itt

Értékelt: 2020. december 13.
A Bohém cukrászdától többet vártunk. Hangulatosabbat, izgalmasabbat, talán azért, mert a Bohém névre hallgató egységek Budapesten, Aradon és Kolozsváron jobb benyomást hagytak bennünk. Ebben nem sok különlegeset találtunk. Kértem egy mézes krémest meg egy tejeskávét, egyik 250 ft volt, a másik 450 ft, ez végül is jó ár/érték arány. A teraszon ültünk le.
2020. októberben, barátokkal járt itt

Értékelt: 2020. december 13.
Az albán pékségek olyanok, mint a kínai büfék, kis túlzással mintha stencilgéppel húzták volna le a választékot. Főként a dizájn az, ami némi különbséget tesz köztük. No meg a kiszolgálás. A várpalotai Friss pékség a hangulatosabbak közé tartozik. Itt egy „házi lepényt” kértem, ami 350 forint volt, megérte az árát. A kiszolgálás kissé személytelen.
A kedvesség kifizetődőbb, mint a mogorvaság
- 2020. októberben, barátokkal járt itt

Értékelt: 2020. december 13.
A Fogadó a Két Bagolyhoz nevű helynek leginkább a neve jó. Meg végső soron a dizájn sem rossz, tetszett a XIX. századinak tűnő festmény, mely, mint megtudtuk, egy erdélyi elöljárót ábrázol, hogy kit, azt nem tudták a vendéglátók. A kiszolgálás cseppet sem volt sem kedves, sem szívélyes, inkább marcona, mogorva és elutasító.
2020. októberben, barátokkal járt itt

Értékelt: 2020. december 13.
Bevallom őszintén arra számítottam, hogy a martonvásári Postakocsi étterem olyan lesz, mint amilyen a legtöbb old school hely országszerte, melyek 40-50-60 éve működnek s jól-rosszul hozzák a magyar klasszikusokat, főként pulykamellre és csirkemellre alapozva, töltve és mártással, sütve és rántva, jó esetben néhány nemzetközi fogással színesítve.
Nos, ebben bizonyos fokig tévedtem. A Postakocsi étterem étlapja kicsit más, mint a szokásos regényhosszúságú menü. Itt is van egy tisztes hagyományos vonal, de inkább az alapanyagokat variálják és nem azt, hogy mivel töltik a szárnyashúst. Az étlap áttekinthető: három előételt, három levest, húsz főételt (pizzát pasta-t nem számolva), három desszertet. Kínálnak többek között paprikás csirkét, citromos chilis csirkecombfilét, ropogós kacsacombot, konfitált tarját, borjú bécsit, marhasteaket, marhapörköltet, lazac steaket, pisztrángot egészben sütve. Az olasz frontot néhány előétel, egy desszert, három klasszikus tészta továbbá egy sor pizza képviseli. Tartanak kézműves chili-termékeket. Rendeltünk egy Cézár salátát rákkal, mely végre korrekt volt, római salátából készült, szépen tálalták, jól dresszingelték, zöld hajtásokkal szórták meg. Tetején ízletes, szaftos rákok. Sokkal jobb volt, mint amit vártunk. 5 pont. A négy sajtos pizza tésztája jó volt, a feltétek átlagosak, hiányoltuk közülük a gorgonzolát. 3,5-4 pont A profiterol jobbacska volt. 4 pont. A sörök kommerszek, a borválaszték korrekt, a ház kimért borai mellett kínálnak 26 tételt az In Vino Veritas szortimentjéből. A habzókat és két drágább bort leszámítva minden tételt kimérnek decire is. Egy kiváló viharsarki főzde, az Árpád pálinkaház nedűivel is büszkélkedhetnek.
Ételek / Italok: |
 |
Kiszolgálás: |
 |
Hangulat: |
 |
Ár / érték arány: |
 |
Tisztaság: |
 |
Hasznos volt ez az értékelés?
Nagyon jó, de túlárazott
- 2020. decemberben, barátokkal járt itt

Értékelt: 2020. december 13. -
1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
A legszebb belterű éttermek egyike a Kárpát medencében, nem próbálom leírni, a fotók önmagukért beszélnek. Voltam már itt két ízben 2010 körül, ideje volt a helyet ismét meglátogatni. Az erdei gombaleves finom, korrekt, házias, de kissé kötelességszerű. 1450 forintért többet várnánk. Ez lényegében áll majd’ minden fogásra, a 3950 forintos Carpaccióra és a 4500 forintos fogasra is.
A desszert 1450 ftért hoz legalább valami virtuozitást tálalásban, bár ezzel is lehetne még kísérletezni egy kicsit. A brutális árakat 10% felszolgálási díjjal is megfejelik. Nos, ha azt kérdezni tőlem valaki, hogy ez a tisztes alapanyagokból készült fogas, amit elkészít egy rutinos amatőr is, megért-e 5000 forintot, akkor a válasz egyértelműen az, hogy nem. Ennyiért bármely nagyvárosban kulináris kreativitásról tanúbizonyságot tevő ételkölteményeket lehet kapni. A konyha egyértelműen jobb a 4 pontos szintnél, 4-5,-4,75re taksálom, úgyhogy erre a szempontra megadom az 5 pontot. (Jelezném azt is, hogy 2010 óta sokat fejlődtek ezen a téren. )
A kiszolgálás kedves, udvarias. Az itallap sörválasztéka kommersz, a borok viszont figyelemre méltóak, a tulajdonos Prisztóka Tibor saját borait ihatjuk az ételekhez. Tartanak kiváló pálinkákat is. A túlárazottság viszont leviszi az összélményt 4 pontra.
Ételek / Italok: |
 |
Kiszolgálás: |
 |
Hangulat: |
 |
Ár / érték arány: |
 |
Tisztaság: |
 |
Hasznos volt ez az értékelés?
Varázslatos családi vendéglő
- 2020. októberben, barátokkal járt itt

Értékelt: 2020. december 13.
A Dombi és fiai a legszeretnivalóbb helyek egyike, ahol valaha megfordultam. Igazi családi vállalkozás, ahol az étterem alapítója a vendégekkel elegyedik szóba, a felesége, menye és egyik fia felszolgál, másik fia pedig a konyhát vezeti. Kevés helyről mondhatjuk el, hogy tulajdonosa saját szakácskönyvet is írt, mely mi másról szólna, mint a vadhúsokról, ami a vendéglő fő profilját adja.
A siker nem maradt el. Az, hogy egy kis faluban működő étteremben, mely a legközelebbi nagyvárostól harminc kilométerre fekszik, járvány-sújtotta októberben, hétköznap este alig kapjon az ember asztalt, bizony hatalmas teljesítmény. A beltér hangulatos, fagerendás mennyezet, a falon trófeák és kitömött madarak. A honlapról megtudhatjuk, hogy a legutóbbi fejlesztéseknek köszönhetően van már játszótér, vadaspark, gémeskút, kis kerti tó fahíddal, kemence, sőt, még kápolna is, ahol helyben mondhatja ki az ifjú pár a boldogító igent. A vadételek mellet kínálnak kacsa- és csirkemellet, sertésszüzet is. A borlap összeállításakor a környékbeli nemes nedűkre fektették a hangsúlyt. Ettünk consommé stílusú szekfűgombalevest, saját füstölésű kacsamellet gesztenyével, vad duót, ami kacsamájas vargányás szarvassültet és cumberland mártással kínált vaddisznósültet takart röszti körettel, s végül brownie-t fagylalttal és erdei gyümölcsökkel. Ételeink tálalása egyedi és impozáns volt, az ízek is eltaláltak, állag dolgában nem találtunk minden elemet tökéletesnek, de az összélmény varázslatos és maradandó. Csak ajánlani tudjuk a helyet minden Győr felé járó ínyencnek.
Ételek / Italok: |
 |
Kiszolgálás: |
 |
Hangulat: |
 |
Ár / érték arány: |
 |
Tisztaság: |
 |
Hasznos volt ez az értékelés?
Igazság szerint jobbat vártunk, de így is tisztes 5 pont
- 2020. októberben, barátokkal járt itt

Értékelt: 2020. december 13.
A beltérben rendezvényre készültek, így csak a teraszon tudtunk leülni, amit nem bántunk, szép idő volt október első felében, a terasz meg igényes és szép kivitelezésű itt. Az uborkaleves (1300) savasabb az optimálisnál, benne a tartárnak ígért fogas inkább galuska, ezzel együtt a fogás nem rossz, de az igazság az, hogy jobbat vártunk.
Remek élmény, csodás hely, kiváló borok, kedves kiszolgálás
- 2020. októberben, barátokkal járt itt

Értékelt: 2020. december 13.
A Zelna borbár a Balaton-part mellett futó Zákonyi sétány egyik leglátványosabb egysége. A beltér pazar, a teraszról a kilátás festői. Az étlap szűk, viszont a kínált fogások izgalmasak. A kedves és mutatós séf hölgy a beltérben tartózkodott ottjártunk idején, a pult mögött, jelezte, hogy ő felel a konyháért, amikor mi arról érdeklődtünk, lehet-e enni valamit.
Nem voltunk már különösebben éhesek, de azért egy előétel és egy desszert elfért még. A kacsamájpástétomot (2590 ft) nagyon szépen tálalták, ízre sem volt rossz, de nem készült hízott kacsamájból, így csalódást okozott. Jó ízű, jó állagú, helyben sültnek tűnő kalácsszerű kenyeret adtak mellé. A sajttorta (1490 ft) a műfaj remekének bizonyult. Hajagos Pinot Gris-t és Lapostelek Olaszrizlinget ittunk, a pincészet két dűlőszelektált borát. Nagyon értékeltük, hogy amikor megkérdeztük, hogy az oda nem illő borzalmas rap helyett tennének-e valami jazzt vagy bluest, akkor készségesek és kedvesek voltak. Fel is emelték az összélményünket 5 pontra.
Ételek / Italok: |
 |
Kiszolgálás: |
 |
Hangulat: |
 |
Ár / érték arány: |
 |
Tisztaság: |
 |
Hasznos volt ez az értékelés?