Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 123 településen
Országjáró 400 városban
járt már
Felfedező 2870 helyen első értékelő
Népszerű író 1396 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 33722 feltöltött kép
Jó
2016. szeptember 26.egyedül járt itt 45 A Mézeskalács kávézó a Várban van, ami az árak szempontjából egy egészen különleges fertálya Budapestnek. Itt simán rá lehet kérni egy feltét nélküli lángosra 900 forintot vagy egy kommersz sörre 800-at. A Mézeskalács kávézó sem kivétel az extra árazásban.
Elhiszem én, hogy a bérleti díj is magas, de a vendég azt látja, hogy az egész fővárosban konszolidáltnak mondhatóak az árak a Várat leszámítva. Az igazság az, hogy el kellett tölteni valahol az időt egy gyűlés kezdetéig, s épp ezt a kávézót leltem a közelben. A legolcsóbb protokoll-fogyasztás egy ristretto volt (420 ft). A felhozatal átlagos, a dizájn barátságos, Tari Mária mézeskalács-kalendáriumának berámázott képei díszítik a falakat: szép idézetek, szép mézeskalácsok. A kiszolgálás kedves, a kávé iható. Összességében barátságos hely ez, jó volt itt lenni.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
2Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2016. szeptember 26.egyedül járt itt 35 A Szabó pékség a Bosnyák téri piac tőszomszédságában működik, s ahogy nézem elég népszerű, többen is álltak sorban előttem, mikor betértem ide. Kértem egy mákos pitét és egy sörperecet, mindkettő elég szárazkás volt, nem élményt adó, nem kívánnék ezekből még egyet az biztos.
Vélhető, hogy adnak friss, jó kenyeret is, gondolom nem véletlenül vásárolnak itt a környékbeliek. Én melléfogtam az biztos. A konyhára adott átlagos pontozásom nem annyira a magam tapasztalatát, mint inkább a becslésemet tükrözi.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2016. szeptember 26.egyedül járt itt 45 Kellemes élmény volt végigsétálni a Bosnyák téri piacon. Az árak elfogadhatóak, a választék szép, akad jó minőségű áru is, nem kevés. Miután bevásároltam, néztem, hol ehetnék. Az Élesztő névre hallgató büfénél kötöttem ki. A fő érv az volt, hogy halászlevet is kínálnak legalábbis szép nagy betűkkel ki van írva hogy “halászlé 950 ft”.
Kiderült, hogy csak fagyasztva van, meg kell várni míg kifagy, arra hivatkozott a pultos, hogy megbuggyan a melegben. Lehet, de tény, hogy mások megoldják ezt a problémát. Más étel után néztem és a paprikás krumpli mellett döntöttem, melyből egy fél adag is akkora volt, hogy bőven jóllaktam vele. Kifejezetten jól készítették el, kár, hogy virsli volt benne és nem kolbász. A kenyér amit adtak hozzá, friss volt, ropogós héjú. Szódát ittam mellé, úgyis volánnál voltam, arra meg csak tíz forintot kértek decinként. Jót ettem itt, meg voltam elégedve. Az élmény szubjektív síkon eléri a négy csillagot, a konyha objektíve nézve összességében átlagosnak mondható.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2016. szeptember 21.családjával járt itt 45 A Korona söröző az a jó, hangulatos falusi kocsma, (ahol persze bortermő vidéken kimérhetnék a helyi borokat is, de hát nem teszik) ami kifejezetten szerethető. Békés alkoholista törzsközönség, kedves kiszolgálás, árnyékos, nádtetős terasz.
Preparált pontyfej a kifogás dátumával a falon (16 kilós példány volt állítólag), továbbá Nagy-Magyarország térkép, áttekintés a matrózcsomókról, söröskorsó-alakzatok fából. Kérdeztem a pultost, hogy számíthatok-e szondára a söröző és a strand között, azt mondta, hogy a saját üzletét rontja, de nem javasolja, hogy megigyak egy sört, így aztán kértem egy kávét, ami kifizethető volt (200 ft) és iható.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2016. szeptember 21.gyerekekkel járt itt 35 A Kisgömböc a gyenesdiási termelői piacon azon ritka helyek egyike, mely nem a halra építi kínálatát. Van hurka (370 ft / 10 dkg), kolbász (420), tarja (390), rántott karfiol (260), hamburger (650), tortilla (650). Nejem egy tortillát vett innen, én nem voltam tőle elájulva, elfogott az tény, éhesek voltak a gyermekek.
Kézműves Blonder sört csapolnak a szomszédból Vonyarcvashegyről, 300 a pohár, 500 a korsó. Ezt ki is használtuk. Ha ismét ellátogatunk erre a piacra, nem ezt a helyet ismételtjük majd, hanem máshol [moderálva - a szerk. ] eszünk sült kolbászt, netán burger, ha van nekik.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2016. szeptember 21.gyerekekkel járt itt 35 A Lido büfé a legendás Karám mellett található, rögtön a gyenesdiási Lido strand bejáratánál jobbra. Itt is van lángos, halászlé, hekk, palacsinta, szóval a szokásos strandkínálat. Jómagam fasírtot rendeltem sült krumplival, 950 ft volt e fogás, a fasírtgolyó valami mirelit rettenet volt, nem égetném magam ilyesmivel a helyükben, inkább levenné, a fasírtot az étlapról.
A krumpli is mirelitáru volt, de az valamivel jobban sikerült. Ittam mellé egy hosszúlépést, ez 190 ftba került, ha jól láttam Varga másfelesből készítették. Lehet, hogy rosszul választottam s a halászléjük vagy a lángosuk jobb. A pizzát minden esetre előre sütött ipari pizzalapból készítik, még jó, hogy megkérdeztem. Ez szintén nem dicséretes dolog. Én adnék még egy esélyt a helynek, ezért is nem tettem a nem ajánlott kategóriába. A képen a halászlé a szomszédból származott.
2Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. szeptember 21.gyerekekkel járt itt 55 A gyenesdiási strandon működő egységek közül – mindegyik jó élmény volt – ez volt a kedvencünk. Itt egy vegyes haltálat rendeltünk, melyen volt egy keszeg, két szelet ponty, ez elég zsíros volt, de friss, dunai harcsa, hekk (legjobb hekk klasszikus módon elkészített, amit ettem életemben, egy überelte csak, amit a Cafe Bouchonban ettem) valamint süllő s egy nagy halom sült krumpli.
Minderre kértek 3850 forintot, amivel abszolút meg voltunk békélve. A kiszolgálás kommunikatív, kedves, csak jót mondhatok a srácokról. A halakat egyébként lisztbe forgatják s olajban sütik ki, de azért milyen finom tud lenni az ennyire egyszerűen elkészített friss hal!
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2016. szeptember 18.családjával járt itt 45 A Darnay egy rendkívül mutatós borozó, lényegében egy vendéglátóipari egységgé emelt csűr és pince. Azzal mentem oda, hogy megismerkedem a tulajjal, ezt beszéltük telefonon is, de valahogy nem akaródzott neki az ismerkedés, így aztán megittuk borainkat és továbbálltunk.
A lánya kedves volt, bár azt “levehette“ volna, hogy minket nem kell félédes Irsaival kínálni, azon azért túl vagyunk, precízebben soha nem is voltunk azon a szinten. Amikor még nem sokat konyítottunk a borhoz, száraz vöröset ittunk alapból, mára eljutottunk a dűlőszelektált száraz fehérekig, ahonnan nincs már út felfelé. Egyébként vitatkozni is szeret a kis hölgy, de annyi baj legyen, úgy jó az eszmecsere, ha pezseg. Ebéd után voltunk, ételt nem rendeltünk, bár nem is nagyon kínáltak vele, nem tudom, hogy volt-e készen bármi. A borok nem voltak meggyőzőek, melegek voltak és karakter nélküliek. Egy ilyen helyen sokkal komolyabb kéne legyen a borkínálat mind szélességben, mind minőségben. Tartanak igényes kézműves termékeket, turnétársam vett is egy eperdzsemet (850 ft volt a kb két decis üveg).
2Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2016. szeptember 18.családjával járt itt 35 Az Anita vendéglő ott volt Diáson a szállásunk mellett, gondoltam, ha már ott van, próbáljuk ki. Előző este midőn jómagam ki kellett ruccanjak a fővárosba a nejem elvitte ide palacsintázni a gyermekeket, meg voltak elégedve a szolgáltatással. Jómagam egy menüt kértem, ami paradicsomlevesből valamint Orly módra készült tintahalból, sült krumpliból és tartárból állt.
A paradicsomlevest igencsak berántották, majdnem szósz sűrűségűre, a cukrot is vissza lehetett volna fogni. Sajtot is reszeltek bele, egyszerű trappistát. Nem volt a kulinária csúcsa. A tintahalkarikák mirelites zacskóból kerültek az olajba, előpanírozott cucc volt, nem élvezhetetlen. A sült krumpli szintén. Meglepően korrekt volt a tartárszerűség. Ár/érték arányban a hibák ellenére 890 forintért ez jó ajánlatnak mondható. Ittunk két cent ágyas málnapálinkát is a Rézangyaltól a többi pálinka, a Nobilis meg egy másik jobbacska főzde 1400-1500 ft négy centre, amit sokallottunk. Így lett az ár/érték rovat átlagos.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. szeptember 18.gyerekekkel járt itt 55 A Hobár halsütő a gyenesdiási termelői piacon működik, innen keszeget rendeltünk, továbbá sült krumplit, bodzaszörpöt és zirci apátsági búzasört. A hal friss volt, ropogós, amilyennek lennie kell. A pultos korombeli ötven körüli úriember, kedves, mosolygós kedélyes.
Öröm látni, hogy e piacon négy büféből négy kínál kézműves csapolt sört, ketten Starit, egyik Blondert és egy valaki Rizmájert. S mellette még palackban is kaphatóak a zirci apátsági sörök. A keszeg, a sült krumpli, 3 bodzaszörp és egy sör volt 3480 ft. Nem kevés, nem sok. Jó volt itt lenni.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4475 értékelés / 448 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
390 település / 39 oldalon