Szeretnivaló családi vendéglő
- 2020. októberben, barátokkal járt itt

Értékelt: 2020. október 28.
Családi étterem mediterrán ízekre hangolva. A kiszolgálás ennek megfelelően lelkes, motivált szívélyes, felszolgálónk is a működtetők közé tartozik. (Persze ez nem garancia, találkoztam már arrogáns tulajjal is, de a főszabály mégis az, hogy az ember nagyobb lelkesedéssel dolgozik saját éttermében.
)
A borlap igényes, tartanak bort a Kárásztelki pezsgőpincészettől is, mely Erdély egyik legjobb pincészete. Rendeltünk pizzagolyókat fokhagymás tejfellel (2000), fritto misto-t, tintahalat és rákot panírozva (3300) valamint egy desszertet, konkrétabban brownie-t (1500). A konyhát 4,5 pontra taksálom, amit felfele kerekítek. 9170 forintot fizettem e három ételre, két deci borra, 4 deci szörpre és egy pohár sörre, amit átlagos ár/érték aránynak tartok. Összességében tisztes 5 pontos élmény volt ez.
Ételek / Italok: |
 |
Kiszolgálás: |
 |
Hangulat: |
 |
Ár / érték arány: |
 |
Tisztaság: |
 |
Hasznos volt ez az értékelés?
2020. szeptemberben, egyedül járt itt

Értékelt: 2020. október 27.
A Centrum söröző a Guido Pizzéria mellett működik, nem csodálkoznék, ha azonos lenne a tulajdonos. A beltér akár hangulatosnak is mondható, bár nem sok intimitást nyújt. Az itallapon főleg kommersz tételek szerepelnek, de akad pár jó bor és tömény, Gere, Günzer, Frittmann borok továbbá Zsindelyes és Bálinti pálinkák.
2020. szeptemberben, egyedül járt itt

Értékelt: 2020. október 27.
A Guido pizzéria lényegében fősodratú olasz-nemzetközi étterem, több talján klasszikus szerepel a választékban a pizzán kívül, mint például a caprese, a bruschetta, spagettik, vagy a lasagne. Továbbá süllőfilé roston vagy rántva, tintahal sörtésztában, ráknyárs és egyebek. A Cordon Bleu-t itt még mindig Gordon Blue-nak írják, az ember nem tudja, hogy sírjon vagy nevessen.
Kemencében sütik a pizzáikat. Jómagam siettem, vártak rám Lakitelken, ezért dobozban kértem egy Marinara pizzát. 1000 forint volt, dobozostul, (850+150) ami akkor is rendkívül, mondhatni elképesztően kedvező ár, ha tudjuk, hogy ez a legegyszerűbb pizza. Tésztája olaszos volt, nem azt mondom, hogy ez volt életem Marinara pizzája (azért nem, mert azt Segesváron ettem), de korrektnek találtam. Tisztes 4 pont ez a hely.
Ételek / Italok: |
 |
Kiszolgálás: |
 |
Hangulat: |
 |
Ár / érték arány: |
 |
Tisztaság: |
 |
Hasznos volt ez az értékelés?
2020. szeptemberben, egyedül járt itt

Értékelt: 2020. október 27.
Az Uránia mozi ma egy fősodratú étkezdének és egy fagylaltozónak ad otthont, miután eredeti funkcióját elvesztette, hasonlóan a régi vágású mozik többségéhez. Egy mákos meggyes marcipános fagyit kértem, mely nem volt rossz. Ára egyenesen mellbeverő, annyira kedvező, mindössze 200 forintot fizettem a tisztes gombócért.
Jó eperfagyi, nagyon kedves kiszolgálás
- 2020. szeptemberben, egyedül járt itt

Értékelt: 2020. október 27.
A Csabi cukrászda egy szépen berendezett fősodratú hely Csongrád központi részén. Ettem egy eperfagyit, ami jó volt, látszik és érződik is, hogy számottevő a természetes gyümölcstartalma, bár állaga nem tökéletes, itt-ott picit jeges. De tisztes 4 pontot megérdemel, akárcsak a lisztmentes brownie, amit már otthon ettem meg. A kiszolgálás kiemelkedően szívélyes és kedves.
2020. októberben, barátokkal járt itt

Értékelt: 2020. október 27.
Ha egy étteremben az ebéd-menü kiemelkedő kreativitásban és megvalósításban, akkor az egy nagyon jó hely. Ha középszerű a menü, attól még lehet nagyon jó. Nos, a Bistro Fine-ban ebédmenüt ettünk és nagyon meg voltunk elégedve. Jómagam füstölt makrélát kértem paradicsommal és fekete rizzsel, majd csokis browniet, társam sütőtökkrémlevest serrano sonkával és tökmaggal, valamint kardhalat édesköményhabbal, zöldbabbal és kelbimbóval.
Ételeink, tálalásra, ízre állagra egyaránt megelégedésünkre szolgáltak, akárcsak a kiszolgálás és a beltér. A Bistro Fine kiemelkedően jó hely. Két fogás 2650 ft, három fogás 3450 ft. Plusz 10% szervízdíj. Szívesen rendeltünk volna még pár fogást, de reméltük, hogy elkapunk még valahol egy ebédmenüt. (Nem így lett. ) Érdemleges aznapi ajánlat lett volna a marhatatár paradicsommal, gyöngyhagymával és római salátával, ami 800 forint pluszt jelent megrendelés esetén a menüár felett, de bőven megérte volna, akárcsak a lazac teriyaki a maga 500 forintos többletköltségével. Most ennyi volt, s ez így összességében nagyon, de nagyon jó volt.
Ételek / Italok: |
 |
Kiszolgálás: |
 |
Hangulat: |
 |
Ár / érték arány: |
 |
Tisztaság: |
 |
Hasznos volt ez az értékelés?
Jobbacska hely, de gyengébb, mint a testvérei
- 2020. októberben, barátokkal járt itt

Értékelt: 2020. október 27.
A Fekete Sas Hódmezőváráshely fő terén működik, a tulajdonos azonos a város másik három népszerű étterméével (Bandula, Bagolyvár, Kökénydombi csárda). Kértem volna fél adag fogast vagy harcsát, de nem adtak. A felszolgáló miután konzultált a konyhán dolgozókkal, jelezte, hogy csak a lepényhalból kérhető fél adag.
Fősodratú hely jó konyhával és csodás beltérrel
- 2020. októberben, barátokkal járt itt

Értékelt: 2020. október 26.
A Kökénydombi csárda beltere varázslatos. Leginkább a Bagolyvárhoz meg a szegedi Régi Hídhoz tudnám hasonlítani. Sok pácolt fa és nyers tégla, békebeli hangulat, kandalló, régi használati tárgyak, minden apró részlet kidolgozna, a polgári és a rusztikus elemek megnyerő harmóniában olvadnak össze. Az atmoszféra nem ötös, hanem csillagos ötös.
A padlizsánkrém savasabb volt a megszokottnál, de jónak mondanám, vaslapon sült gomolyával tálalták. A haltepertő jól sikerült, az alapanyag friss volt, megfelelően hőkezelték, a hagymaszalmát is sikerült ropogósra sütni. Tisztes fősodratú, helyben készült tartárt kaptunk mellé kérésre. A halászlé sósabb volt az optimálisnál, egy fokkal sűrűbb is, a filézett ponty is túlfőtt kissé, de azért megbékélnénk a gondolattal, ha ez lenne az átlagos halászlé. Friss ipari kenyeret adtak hozzá. A tejespitét baracklekvárral tálalták, amit kompótként eltett barackkockákkal kevertek. Izgalommentes házias desszert. A kiszolgálással meg voltunk elégedve, az árakkal is. Az összélmény 4,5 pont, amit felfele kerekítek.
Ételek / Italok: |
 |
Kiszolgálás: |
 |
Hangulat: |
 |
Ár / érték arány: |
 |
Tisztaság: |
 |
Hasznos volt ez az értékelés?
2020. októberben, barátokkal járt itt

Értékelt: 2020. október 26.
Az Aszófői halsütőt szezonon kívül, október közepén túl is nyitva találtuk. Kértem egy pontypatkót, egy darab hekket, tzatzikit, meg egy Pilsner Urquell sört. Fizettem 3440 forintot. Nagyon értékeltem, hogy a pultos srác hozott a szomszédos faházból kérésemre üvegpoharat a sörhöz.
Eredeti, ötletes, kiemelkedő hely - némi bakival
- 2020. októberben, barátokkal járt itt

Értékelt: 2020. október 26.
Van amikor az embert nem azért bosszantja egy szarvashiba egy étkezésben, mert nem finom, amit eszik (egyébként nem volt az), hanem, mert nem tud maradéktalanul jót írni az adott helyről. A zánkai Neked főztem” kiemelkedően jó hely. Ettünk kacsamellet, kreatív köretelememmel, szürke harcsát hasonló fantáziával tálalva, továbbá sajttortát gyümölcsmártással.
Simán meglenne az 5 pont a konyhára, ha a hal nem hűtőízű, sőt, szárazkás állaga arra utalt, hogy ki volt engedve majd visszafagyasztva. Most erre sokféleképpen lehet reagálni, különösen, ha valaki csak ezt az egy ételt eszi. Mi elosztottuk ketten mindhárom fogást. Jómagam levonok egy pontot a konyhától, mert vajszívem van és minden egyéb remek volt, a 4500 forintba kerülő halon kívül. Sőt, mivel a hely összességében nagyon el van találva, egy baki miatt nem akarom lerontani az átlagát s végső soron maga az élmény is kb 4,5 pont volt, amit szokásom szerint felfele kerekítek. De azért lehet, hogy legközelebb nem kérek harcsát.
Ételek / Italok: |
 |
Kiszolgálás: |
 |
Hangulat: |
 |
Ár / érték arány: |
 |
Tisztaság: |
 |
Hasznos volt ez az értékelés?