Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 119 településen
Országjáró 394 városban
járt már
Felfedező 2800 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 32233 feltöltött kép
Jó
2015. november 8.barátokkal járt itt 45 A KolbICE-ról, ha jól emlékszem, a 2012-es Dinig Guide Top100-as kiadványban olvastam először. Akkor friss volt az ötlet s még nem volt szinte minden sarkon egy KolbICE, nem is sikerült megkóstolni csak kb. egy évvel azután, hogy először olvastam róla. Az Egyetem rakparton megrendezett Főzdefeszten még az első órákban csaptam le rá, amikor nem kígyózott sor minden kajás előtt.
A minap amikor bevezették a kolbászhamburger ötletét gondoltam teszek egy próbát, annál is inkább, hogy augusztusban nagyon kedvesek voltak a kiszolgáló srácok, akik a Hold utcában dolgoznak, adtak egy kis ingyen kóstolót a fiamnak és nekem tudván tudva hogy máshová megyünk enni (speciel akkor a Vörös Homárba). A kétkezes kolbászburger is megnyert, adtak hozzá saját készítésű chips-et is, igaz nem frissen sütve. Jó kis hely a KolbICE, a Hold utcai csarnok kulináris rengetegében érdemes ide is betérni.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. november 8.barátokkal járt itt 45 Kedvenc sajtótermékem a Magyar Konyha 2010 óta. (Ekkor újult meg a lap). Lényegében minden szöveget el tudok olvasni úgy, hogy ne únjam meg. Ezek után nem csoda, hogy a Steambooról olvasva alig vártam, hogy kipróbáljam, ami múlt hónap végén meg is történt.
A koncepció ugye az Szabó Győző színész éttermében, hogy egy sushiszerű kompozíciót kigőzölnek pár perc alatt, hogy az ízek összeérjenek. Nem mondom, hogy első hallásra megnyert volna a „meleg sushi” gondolata, de minden ötletnek kell adni egy esélyt. Azt hittem, hogy alig jutok sorra a rendesen megreklámozott étteremben, különösen, hogy az utóbbi időben igencsak felkapott lett a Hold utcai vásárcsarnok, de bizony alig lézengtek a Steamboo körül, rendelni pedig senki nem rendelt. Így aztán egyből kérhettem három féle steamboo-t, ami meg is lett pár perc alatt. Kipróbáltam a lazacosat, a shi take gombásat valamint az algába forgatott, lazaccal töltött golyóscskát. Ittam hozzá egy akácszörpöt s fizettem minderre 1500 forintot, ha jól emlékszem. Érdekes, izgalmas élmény volt ez, nem mondom, hogy rákattanok, de egyszer mindenképpen megérte. Jó előétel volt a Buja disznók rántott húsához.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. november 8.családjával járt itt 45 Az igen népszerű étterem megnevezése a rettenetes franciaórák hangulatát idézi, bár annyiban pozitív az asszociáció, hogy amikor házi feladat kiosztására sor került (á la maison – házi), addigra közel volt a kicsengetés. A hely titka az, hogy frisset, jót adnak olcsón, igényes környezetben.
Az október végi hűvösben kint ültünk le, mert bent tele volt a hely. Fél órát vártunk az ételeinkre, ami nem volt nagy élvezet. Ettünk kolbászos lecsót, croque monsier-t, paradicsomlevest, avokádókrémet. Ételeink nem verdesek csúcsokat, de tisztes házias ízeket hoztak. Az avokádókrémet jobb szeretem villával durvára törve, guacamole stílusban és nem simára turmixolva. Ízesítése érdekes volt, tökmagolajat használtak hozzá. Ittunk még valami vizet és összesen fizetünk jattal együtt minderre 3800 forintot. S hagytunk kipróbálatlanul még jó pár fogást. Mindazonáltal csúcsidőben többé nem ülünk be, nagyon drága nekünk az a fél óra, a Pesten többnyire eltölthető 12-24-36, de legfeljebb 48 aktív órából.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. november 8.egyedül járt itt 55 Nem tagadom, szeretek lelkesedni. S mi másért lehet a gasztronómián belül lelkesedni, mint a szívvel, tisztességgel, odafigyeléssel megalkotott minőségért, a kedvességért, tisztaságért, a valódi értékekért? A Pörc ilyen hely. Parányi, ízléses és megannyi finomságot elérhetővé tevő.
Húskészítmények, sajtok, olajak, mustárok, savanyúságok, borok s még sorolhatnám. A kiszolgálás kedves, közvetlen, kommunikatív, mosolygós. Hamar találtunk közös ismerőst is Bogár Sándor chili-termelő személyében. Előttem épp egy ismert énekesnő vásárolt, ez sem lehetett véletlen – tudta, hova kell menni, hol kap minőségi árut. Elsőre a névadó pörcöt próbáltam ki valamint a fűszerekkel porchetta-szerűen feltekert főtt szalonnát. Mindkettő a család megelégedésére szolgált. Egyébként helyben is lehet ezt-azt fogyasztani, például kávét, de reggelit és ebédet is kínálnak. Biztosan megyünk még.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2015. november 8.barátokkal járt itt 35 A Punto Gelatoba a szomszédos mexikói étterem meglátogatása után ültünk be egy, illetve két desszert erejéig. Lehet, hogy szerencsésebb lett volna itt elfogyasztani a főételeket is, a pizzájuk, s a látványkonyhában minden bizonnyal a frissen készülő pasta számára forrásponton tartott víz bizalomgerjesztő volt.
A pultban sorakozó szendvicsek sem néztek ki rosszul. A desszertekkel nem volt szerencsénk. Ilyen vacak tiramisut ritkán ettem, egy olasz helyen ez egyszerűen megengedhetetlen, száraz volt, jellegtelen, semmilyen. A Rákóczi túrós-átirat esztétikus, élvezhető, persze ez sem átütő, a kettő átlaga 3 szívecske. Egy szelet pizzára és fagylaltra még betérnék, ha errefelé vetne a sors.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. november 8.a párjával járt itt 55 A Cibere erdélyi ízekre specializálódott élelmiszerbolt étkezdével egybekötve. A galéria rendkívül hangulatos, autentikus, minden szépen ki a találva, szeretettel és gonddal összeállítva a kerámiáktól a fafaragásokig. Kedves a gyergyócsomafalvi kiszolgáló is, hamar megegyeztünk adagfelezésben, messzemenően rugalmas és segítőkész volt.
Kóstoltunk lilahagymás juhtúrókrémet, padlizsánkrémet, ettünk májgaluskalevest és rántott palacsintát. Bodzaszörpöt ittunk hozzá. Sajnos mikrót használnak, ami egyébként nem ritka az étkezdék esetében. A leves házias volt és finom, persze lehet a kákán csomót keresni, a palacsinta töltelékét jó lenne újragondolni, egy egyszerű gombakrém vagy gombaragu jobb lenne a mirelit zöldségegyvelegnél. A kencék is élvezhetőek voltak, persze ezeken is lehetne kis odafigyeléssel javítani. Összességében jól éreztük itt magunkat, a kétmilliós metropolisz kis székely szigetén.
3Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. november 6.barátokkal járt itt 55 A Club 202 a Wigwam utóda. A beltér ennek megfelelő. Sok fa, kenu, rendkívül hangulatos az összhatás. Faburkolat, faasztalon, fapadok. Egy skandináv gótikus metál koncerten voltunk a minap (Delain – Gentle Storm s valami Amber-izé, nem jegyeztem meg), nekem az új zenekarok nem esnek az érdeklődési körömbe, a metál számomra a Black Sabbath-tól a Metallicáig tart, beleértve persze az ebbe az idősávba eső Iron maiden - Judas – Motörhead vonalat is.
De egy barátom elcsábított és jól tette. Civilizált közönség, kiváló belső térkiképezés, megfizethető sör, ami nem Heineken (Tuborg csapolva 500 forint a 4 dl). Szerettem a helyet, vélhető, hogy még megfordulunk itt. Az ételrovatban az italválasztékot díjaztam.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. november 6., csoporttal járt itt 55 A Rosenstein vendéglővel nem indult jól a kapcsolatom. Első látogatásom alkalmával, 1999-ben volt egy félreértés a számla körül, melynek a felszolgáló figyelmetlensége volt feltehetőleg az oka, s mely akkori viszonylatban elég sok pénzembe került.
Akkor kezdtem a hely vonatkozásában enyhülni, amikor a Budai Gourmet-n évről évre remek ötletekkel és ízletes fogásokkal álltak elő, majd a 2014-es Gault Millau kalauz bemutatóján kínált harcsapacal döntötte el a kérdést, a pozitív oldalra. Különben is, minek tartson az ember haragot egy egyébként remek vendéglő viszonylatában egy pincérbaki okán. Tiszteletem és nagyrabecsülésem csak növekedett a minap, amikor egy remek sörkönyv bemutatóján vehettem részt az étteremben. A bemutatót követően a ház Németh Antal sörfőzömester által megalkotott söreit ihattuk az étterem sörkorcsolyái mellé. (Jópofa szójáték adta a kedvenc söröm nevét. K-IPA. Ez ugye egy zsidó étterem, az IPA meg a szerintem legizgalmasabb sörirányzat. )
Ettünk kiváló libarillette-et, zsidó tojást, camembert-krémet, pofahúst pörköltesen szalvettagombóccal és sörkolbászt egy különleges füstös krumplikörettel. Egyik fogás jobb volt, mint a másik. A beltér is nagyon hangulatos, a kiszolgálás ezúttal kiváló volt. Remek étterem a Rosenstein, nem véletlenül került be több ízben is a TOP 100-ba. Az ételekre nem kellett fizetni, azért adtam meg 8000 forintot a fogyasztásrovatban, mert kb. ennyiért ennék itt, ha az étlapról kellene rendelni.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. november 6.barátokkal járt itt 45 A „Bank3 palacsinta bár” kicsit olyan, mint a Nagyi palacsintázója ügyesen „újratöltve”. A Hold utcai kalandozás után ültünk ide be egy desszertre. Tele volt a hely, az ablak melletti párkány volt az asztalunk, de jól azért jól éreztük magunkat. Mindenféle palacsintát kínálnak, többnyire átiratban, de vannak klasszikusok is.
Nekem a túróscsusza palacsinta ötlete tetszett a legjobban, meg fogom csinálni otthon. De a palacsinta burrito meg stroganof palacsintával sem kutya. Végső soron ami működik tésztával, az működik palacsintával s ami ragu formájú, mint a stroganof, ahhoz lehet palacsintát adni köretnek. Egy túrós idénygyümölcsös óriás palacsintát kértünk (890 ft, benne a túrón kívül szilva, kiwi, alma) amihez hoztak két pohár ajándék szörpöt, de ez nem akadályozott meg abban, hogy kérjük egy deci Nyakas Chardonnay-t is, mert bizony van néhány színvonalas boruk is. Jó kis hely ez a palacsintázó, lehet, hogy még benézünk a gyerekekkel is.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. november 6.barátokkal járt itt 45 A Hold utcai vásárcsarnok étkeztetős projectje nagyon bejött. Első alkalommal, amikor a Séf utcájában ettünk tán egy éve, a többi hely meglehetősen kongott. No nem mind, de azért látványosan itt voltak a legtöbben. Egy hete délben elég nagy volt már a tumultus.
A tegnap viszont hosszú sor állt több egység pultjánál is, így a semmi különlegeset nem nyújtó Bőségtálnál, a kínainál s általában nem volt olyan hely, ahol egy-két ember ne lett volna a pultnál. Mi többek között a Callums nevű helyet próbáltuk ki, úgy tűnik, mintha Callum egy indiai fickó lenne, aki tulaj, s aki magyar és olasz konyhát visz. Van ilyen. A Mamutban tíz éve működött egy remek indiai-mexikói étterem Cilantro néven, amit egy magyarul tökéletesen beszélő török fickó vitt. Az biztos így volt, hosszan beszélgettünk vele, a Callum esetében ez csak megérzés. Ettünk egy menüt, ami azt jelentette, hogy kaptunk 1300 forintért egy kis adag csirkeszárnyat, egy kis adag lasagne-t és egy pohár Staropramen sört. Korrekt, élvezhető, fősodratú ételek voltak ezek, semmi izgalom, viszont az árral nagyon meg voltunk elégedve. Talán még betérünk valamikor egy gyors ebédre.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4343 értékelés / 435 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
384 település / 39 oldalon