Sokfogásos szezonális, magas szintű kreativitásról és technológiai tudásról tanúskodó, nemzetközi kitekintésű, francia alapokon álló degusztációs vacsoramenüt kínálnak a külső vendégeknek, a szállóvendégek reggelit és igény esetén ebédet is kapnak. Az amuse bouche náluk nem egy étvágygerjesztő falatka, hanem egy igen komoly kompozíció: tempurázott parajlevél, tonhaltatárral, grapefruit-géllel, szárított paradicsomos taco kecskesajttal, bazsalikom-hajtásokkal és végül tengeri sügér ceviche, calamansi-ecetes citrusos marináddal, bársonyvirággal, s persze korianderrel. Mesés kezdés. Mint megtudtuk az ételek apró részleteivel is tisztában levő felszolgálónktól, a következő fogás a séf kedvence. Kíméletesen hőkezelt fehérspárgát kaptunk, vaníliás tejzselével, marinált kaprilevéllel, füstölt makréla-ikrával, sarkantyúvirággal, füstölt angolnával. Aprólékosan kidolgozott, látványra is lehengerlő, ízre, állagra egyaránt emlékezetes, átütő ízig-vérig fine dining tányér, melyről visszaköszön, hogy a séf szabadidejében festőként is alkot. Ezt követte a felszolgáló-sommelier kedvence, a karfiol-kimchi mandula habbal, tört mandulával, posírozott tintahalcsíkokkal és reszelt lime-héjjal. Újabb csillagszintű, ötletes, különleges kompozíció. A következő fogásban az étlapon szereplő márnát tőkehal váltotta ki, amit vákuum alatt hőkezeltek, majd konyhai sárkánnyal adtak neki egy diszkrét pörzses jelleget, végül angolzellerrel, édesköménykockákkal, kaporolajos édeskömény veloutéval körítettek. Remek, harmonikus kreáció, apró konstruktív megjegyzés, hogy a fehér árnyalataiban játszó két halfogás azonos tányéron felszolgálva szemre nem üt el eléggé egymástól. A halak világa után egy kiváló húskompozíció következett, kifogástalanul hőkezelt, ízre, állagra egyaránt paza mangalicatarja, amit pecsenyemártással, zellerpürével, zelleres kucsmagomba-raguval, mustármaggal, cukorborsóval és currylevél-olajjal vadítottak. A predesszert egy vékony, gömbformájú fehércsokiburokba rejtett hibiszkuszos frissítő volt, almaraguval töltött brikktészta-tölcsérben felszolgálva. Egy falatnyi kulináris katarzis. Desszertként jól sikerült citromtarte érkezett, amit zárásként egy-egy falat zserbó, Rákóczi túrós és mézes szelet követett. A kiszolgálás kifogástalan. Császár Attila sommelier volt a felszolgálónk, aki motivált, udvarias, kommunikatív, mind a borok, mind az ételek tekintetében felkészült szakember, szakmájának élenjáró képviselője. Korábban a Costes Group keretében, valamint a Solid borbárban dolgozott. Az ételek mellé kínálnak 4, 6, és 7 tételes bor-, valamint alkoholmentes italpárosítást, de természetesen az itallapról is lehet választani. Tíz kiemelkedő bort mérnek ki decire, további 130-nál is több kimagasló magyar, francia, olasz, spanyol, német, osztrák és újvilági, értő kézzel összeválogatott tételt palackra kínálnak. A Pannonhalmi főzde három sörét tartják, valamint a Horizont Herr Lagerét s a berlini Noam lagerét. Az impozáns töményitalválasztékot a prémium szegmensből válogatták össze. Figyelemre méltó a koktélválaszték. Speciality kávét főznek, a teaszelekciójuk is színvonalas.