2023. január 14.egyedül járt itt 45 A Szluka vendéglőben elképesztően kedvező árak, még 2023 januárjában is. Velős pirítós 1100 forint, rántott velő 1350, hortobágyi palacsinta 1300, kis adag sertéshúsételek szintén 1300 forintba kerülnek. Az ember csak ül és néz, nem hisz a szemének. Nagyon kedves kiszolgálás, a pacal jó ízű, tisztes adag, persze, lehetne pirosabb, meg a leve sűrűbb, de így, ahogy volt imádtam enni.
Az ecetes almapaprika jó, a kenyér egyszerű minőségű, de friss. Tiszta mosdó, az átlagosnál sokkal tisztább. A környezet nem igazán hangulatos. Erős négy pont.
2023. január 14.egyedül járt itt 35 Az Aluljáró söröző a közelben levő vasúti aluljáróról kapta a nevét. A kínálat kommersz, Soproni van csapon. A pult feletti polcon sorakozó kerámia söröskorsók egész jól néznek ki. Nem volt sok idő válogatni, a többiek ütemesen meneteltek az autó felé, míg én kipipáltam ezt a kocsmát is.
Úgyhogy kértem egy kis Unicumot, ami 470 forintba került. Átlagos kocsma ez, annak viszont megfelelő.
2023. január 14.családjával járt itt 45 A Kávézz. On nevű hangulatos kis egységnél társaságunk leginkább kávérajongó tagja állt meg nyári egri látogatásunk alkalmával. Kért egy lattét, ez a kedvence, de tőlem sem áll távol, különösen miután a számomra etalont jelentő tekintély kávé-ínyenctől megtudtam, hogy ő is tejjel issza a kávét.
Nem szégyen hallgatni a szakértőkre. A latte kifejezetten finom volt, együtt ittuk meg. A pultos srác szimpatikus, kedves. Tisztes 4 pont
2023. január 14.családjával járt itt 45A Dolomiti fagyizót is kipróbáltuk tavaly augusztusban, amikor családilag egy remek koncertre ruccantunk át Egerbe Tiszafüredről.
A mangófagylalt, ami az egyik kedvenc tesztfagyim nem volt igazán meggyőző szemre, viszont a pisztácia bizalomgerjesztőnek tűnt. Azt kértünk, továbbá még egy citromot.
A kiszolgálás kedves, az árak normálisak.
A fagyik finomnak bizonyultak. Tisztes 4 pont.
2023. január 12.egyedül járt itt 35A Pikoló söröző az a hely, ahol már nem lehet sört fogyasztani. Leülni se nagyon. Kérdeztem, hogy mit lehet mégis helyben inni. Mondták, hogy kávét.
Hát így aztán kértem egy kávét, mely olyan volt, mint amit az ember 250 forintért kap egy városszéli italdiszkontban.
Vajszívem van, adok nekik 3 pontot.
2023. január 12.egyedül járt itt 35 A Cana pékség egyike az albán pékségeknek, melyek egyébként Erdélyben is elképesztően gyakoriak. Legnagyobb különbség a határon inneni és túli egységek között, hogy Erdélyben és a Partiumban majdnem mindegyik kínál bureket, pont, mint a délvidékiek, de Belső-Magyarországon ez nem jellemző.
A Cana pékségben első gondolatom egy töki pompos szelet volt, de sokallottam rá 750 forintot, így aztán egy mákos tekercset vettem 500ért. 3 pont.
2023. január 12.egyedül járt itt 35 A Király söröző egy kopottas, egyszerű kocsma Újfehértó külső részén. Az italkínálat kommersz, mind a sörök, mind a tömények, mind pedig a borok tekintetében. Örültem, hogy kaptam egy jobbacska sört, Pilsner Urquelle-t, azt is megvették a multik, de azért még mindig élvezhető minőséget képvisel.
Üvegestől kértem hazavitelre, 355 forint volt, no meg 25 forint az üveg mellé. 3 pont.
2023. január 12.egyedül járt itt 35 A Mókuskerék egy jópofa nevet választott, meglehetősen lepattant kocsma, mely sem kívülről, sem belülről nem rendelkezik különösebb erényekkel. Az italkínálat kommersz. Borsodi sört csapolnak, végső soron már az is értékelhető, hogy van csapolt sörük, jártam nem kevés kocsmában, ahol még az sem volt.
450 forintért adnak egy korsónyit, 255 forintért egy pohárral belőle. Pár asztal van mindössze a helyen, a pult nyerstéglafalon nyugszik. Egy Toma körtét ittam, 260 forint volt. Kegyelemhármas.
2023. január 12.egyedül járt itt 45 A Kalumba pub egy jobbacska hely Újfehértó központjában. A beltér hangulatos, a pácolt fa határozza meg az alaphangulatát. Egész eddig nem tudtam, hogy a Kalumba egy ginféle, amit állítólag madagaszkári vad fűszerekkel ízesítenek. A Zwack gyártja. Biztosan ezt kértem volna stílszerűen, ha nem vagyok autóval.
Így hát egy teát rendeltem, ami egy sűrített oldat volt, azt kellett vízben feloldani. Érdekes módszer. A kiszolgálás alapvetően kedves, de azt nem tudom nem megjegyezni, hogy a felszolgáló hölgy nem köszönte meg a borravalót. A köszönöm akkor is jár a vendégnek, ha nincs borravaló. Négy pontot azért megszavazok a helynek.
2023. január 12.egyedül járt itt 35 A Nádas Mázas egy átlagos street food büfé Újfehértó központi részében. Itt láttam egy kézzel írt feliratot egy falra rögzített papíron, a következő szöveggel: Kedves Vendégeink! Kérjük, legyetek türelmesek az alkalmazottakkal, mert előbb találni vendéget, mint jó munkaerőt.
A kiírás nem biztos, hogy alkalmas arra, amit a latin captatio benevolentiae-nek, azaz jóindulat-elnyerésnek nevez, inkább taszító, mint vendéghívogató, de kétségkívül igaz lehet. Egy sajttal bőven meghintett hot dogot kaptam, 850 forint volt. Adnak burgereket, gyrost és francia pirítóst is. 3 pont.