DEndre étterem értékelései

Értékelései
29
288
2653
1535
0
10
14955

Itt járt már

Lájkold vagy oszd meg DEndre értékeléseit!

Olvasd el DEndre étterem értékeléseit!

Igényes street food Köveskálon -

Frankie's Food Truck Köveskál

2016. szeptemberben, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2016. szeptember 18.
A Frankie’s Food a Káli Kövek udvarának külterületén megtelepedett Foodtruck. Ez vélhetően mindkét cégnek jó, egyik helyről áthozhatják a remek borokat, másik helyről meg a meleg ételeket. Mi kértünk egy chilis tortillát és egy kézműves hamburger.
Megosztom
Jó kis hely Köveskál bejáratánál -

Pipacs Vendéglő Köveskál

2016. szeptemberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2016. szeptember 18.
A Pipacs nevű műintézmény valahogy kimaradt a szórásból a tavalyi látogatásunk alkalmával, az is tény, hogy kifejezetten kerestük a Gault Millau kalauz valamint a Magyar konyha gasztrokalauza által kiemelt helyeket. S mivel Pipacs nem volt közöttük, így fel sem tűnt a léte.
Megosztom
Barátságos hely Köveskál bejáratánál -

Megálló Büfé Köveskál

2016. szeptemberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2016. szeptember 17. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Köveskál aprócska falu, pár száz lelkes mindössze. Ezzel együtt igen izgalmas a gasztronómiája, van saját termelői piaca, s persze egyedi hangulata. A Megálló nevű hely a falu szélén van, szemben a Pipacs étteremmel. Gondoltam, iszom egy deci bort, egy addig nem hallott kis pincének az Olaszrizlingjét kaptam Sauvignon Blanc feliratú palackból.
Megosztom
Ez a remek borozó még fejlődött is. -

Káli Kövek Borászat Köveskál

2016. szeptemberben, családjával (gyerekekkel) járt itt
Értékelt: 2016. szeptember 17.
A minap olvastam egy érdekes szöveget a balatoni gasztronómiáról, azon belül Köveskálról, mely a helyi lakosok és a “bebírók” azaz a befektető-beköltözők közti viszonyról szólt többek között. A cikk egyik következtetése az volt, hogy a falu infrastruktúrája nem bírja el a vendégsereget.
Megosztom
Remek borturista célpont -

Pálffy Pince Köveskál

2015. augusztusban, barátokkal járt itt
Értékelt: 2015. december 3.
Köveskáli látogatásunk alkalmával a KerékBárt keresve akadtunk rá a Pálffy pincére, melynek borait volt már alkalmunk kóstolni, először talán a szegedi borfesztiválon elég sok évvel ezelőtt. Persze nem lehetett kihagyni, hogy a helyszínen is megízleljük őket. A falu határában fekvő pince teraszáról gyönyörű kilátás nyílik a dombos-erdős vidékre.
Megosztom
Nem ajánlott hely -

KerékBár Köveskál

2015. augusztusban, barátokkal járt itt
Értékelt: 2015. november 27.
Köveskálon az egyetlen kellemetlen élményünk a Kerék bár volt. A helyre a Magyar Konyha balatoni különkiadványa hívta fel a figyelmem. A Kerék Bár neve remek, kerékpárosok járnak ide elszeretettel. Kellemes is ez a romkert, jó érzés ücsörögni a faasztaloknál fák árnyékában. Ami miatt mégis negatív élményként rögzült bennünk, az a felszolgáló idősebb hölgy sajátos kommunikációs fordulata volt.
Megosztom
2015. augusztusban, barátokkal járt itt
Értékelt: 2015. november 27.
A Káli Gourmet mellett a Káli kövek volt a legkedvesebb élményünk. Az a szeretetteljesség, amivel fogadtak s kínáltak, párját ritkítja. Olyan hely ez, ahol legszívesebben elidőzne hosszabban az ember s minden bort megkóstolna. Így is kóstoltunk vagy 6 bort, megosztva három felé az egyes tételeket. A sofőr sem maradt szomjan, házi bodzaszörpöt ihatott.
Megosztom
Egyedi, hangulatos hely, kiváló saját borokkal -

Mi A Kő Köveskál

2015. novemberben, barátokkal járt itt
Értékelt: 2015. november 27.
A borospincék tőszomszédságában ugyanazon intézmény keretén belül működő éttermek némi rokonságot mutatnak az ételeket is kínáló brew pubokkal. Jó érzés egy pincészet borait saját étteremben kóstolni, lásd Bock, Gere, Halasi stb. , másik oldalon pl Kaltenberg. A Mi a kő? is ilyen hely Köveskálon, a “szakmában“ számon tartott, Munkácsy díjas festő, mellékállásban borász Trombitás Tamás étterme.
Megosztom
Remek hely ínyenc Köveskálon -

Káli Gourmet Bistro & Delicatesse Köveskál

2015. augusztusban, barátokkal járt itt
Értékelt: 2015. november 26.
Köveskálon sétálva, s megállapítva, hogy a “Káli Art Inn” nevű ínyenc étterem nyitását sajnos nem fogjuk tudni kivárni, mert foglalásunk van Szigligeten, figyelmesek lettünk Káli Gourmet reklámjára, mely mellett irányjelző tábla is volt. Úgyhogy célba vettük a jól hangzó helyet s nem bántuk meg. A beltér dizájnos, a kiszolgálás kedves, az árak megfizethetőek.
Megosztom
Csodás hangulat, korrekt ételek, javítandó kiszolgálás -

Kővirág Étterem Köveskál

2015. augusztusban, barátokkal járt itt
Értékelt: 2015. november 26.
A Kővirág némiképp csalódás volt számunkra, főleg a kiszolgálás miatt. Jókat lehet olvasni a helyről, a Gault Millau kalauzban kaptak 11 pontot (a 2015-ös kiadásban legalábbis, azóta megjelent a 2016-os még nem néztem meg a pontszámukat), ami azért erősen ajánlott helyet jelent.
Megosztom


TérképX