Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 125 településen
Országjáró 400 városban
járt már
Felfedező 2870 helyen első értékelő
Népszerű író 1402 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 33686 feltöltött kép
Jó
2015. április 2.barátokkal járt itt 45 A St John pubban voltunk pár éve, alapvetően korrekt fősodratú ételeket kaptunk, gigantikus adagokat, elfogadható áron. Kár, hogy pangasiust adtak harcsa helyett, ez nagyon nem szép dolog, ki tudja, talán ma már nem teszik azt. Most egy hosszú nap lecsengetéseként tértünk be ebbe a hangulatos, otthonos, autentikus pub-ba, meginni egy zárósört.
Krusovicét és Radebergert csapolnak, stílszerűbb lenne a Bombardier, a Hobgoblin vagy az Iron Maiden remek ale söre, de hát, ha ez van, ez van. Én az előbbire szavaztam, a társaság megoszlott, ketten-ketten választottunk egyféle sört, így megkóstolhattam a Radebergert is, s megállapíthattam, hogy a Krusovicét továbbra is jobban szeretem. A felszolgáló srác kikapcsolta a rádiót nagy örömünkre s tett valami mai zenét, megkértük, hogy ha van Deep Purple, Pink Floyd vagy Uriah heep, vagy ehhez hasonló jó régi zene a hatvanas, hetvenes évek fordulójáról, akkor esetleg azt tegyen. Egy kiváló Deep Purple best of-ot indított el, az 1969 és 1973 között nótákból összeállítva, ami tovább marasztalt, úgyhogy ültünk vagy negyven percet, míg végigment a Hush, a Fireball, a Child In Time, a Speed King, a Strange Kind of Woman s még vagy két dal. Egy pohár sör felett merengtünk azon, hogy milyen szép az élet s mekkora nagy banda volt a Mély Bíborról elnevezett társulat. Pangasius-szal nem volt kontaktusunk, így ezúttal teljes mértékben kedvünkre volt a St. John Pub. S bár ez nem egy vitafórum, de a tényszerűség jegyében nem állom meg, hogy ne jelezzem: a sertés- vagy marhahús nem vért ereszt, ha megvágjuk, a vér az le van eresztve az állat levágásakor. Hanem húslevet, ami inkább jó jel, mint rossz, a hús átsütése a gasztronómiai brutalitások egyike.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. április 2.barátokkal járt itt 45 A magyar gasztronómiában van két vonal. Az egyik az újító, a modern technológiai vívmányokat integráló, szezonalitásra, néhol regionalitásra figyelő, kreatív irányzat, ez az MGE, a Molnár B Tamás féle társaság.
A másik a Venesz-iskolán felnőtt sablonkonyha vonala, melynek eklatáns képviselője például a szegedi Kiskőrössy, mely évtizedek óta nem változtatott étlapot, ugyanazt adja télen nyáron, igaz, azt jellemzően korrekt szinten. Kivéve, ha valaki választ valami olyan halat, amit ritkán rendelnek, no az a mélyhűtő sarkából kerül elő, mint a mi csukánk. Ezen fősodratú helyek között vannak olyanok, melyek az adott paradigmán belül jól teljesítenek, tisztes alapanyagokból korrekt szinten főzik meg esetleg egy-két kisebb csavarral a hagyományos ételeket. No, ezek közé tartozik a nyíregyházi Lugas, ahol minden ételünk rendben volt, köretelemek, feltétek egyaránt, ettünk kacsát, halászlevet, valamilyen desszertet, nem emlékszem már pontosan, minden esetre hiba nem volt egyikben sem. A kiszolgálás példamutatóan kedves, a hangulat is egész barátságos, a borlap korrekt. Tisztes, megbízható main stream hely a Lugas, bár ilyen lenne a nagy átlag.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2015. április 2.barátokkal járt itt 35 Az Il Bistro reggel 7-kor nyit, reggel értelemszerűen reggelit adnak, bár szívesebben ettem volna egy quessadilla-t, mint rántottát. A virsli gyenge minőségű volt, a medvehagymás rántotta viszont finom, s különösen értékeltük, hogy használnak medvehagymát, egyrészt mert egészséges, másrészt mert szezonális, harmadrészt, mert igazolja, hogy nemcsak multiknál vásárolnak alapanyagot.
A beltér távolkeleti elemeket is tartalmaz, de ezek az ételválasztékban nem köszönnek vissza. A kiszolgálás szétszórt, de nem rosszindulatú. Miután harmadszor kérem a számlát, a hölgy elmegy, majd kisvártatva visszajön, hogy készpénzes lesz-e a számla vagy kártyával fizetünk. Azt hittem rosszul hallok. Kihozzák az ételeket, nem hoznak evőeszközt, elfelejtik az egyik rántottát, miközben mi voltunk csak az étteremben egyszerűen képtelenség megérteni, hogy miként képesek a harmadik rántottát akkor kihozni, amikor a többiek már megették a magukét. Nem lehet észrevenni egy elkészült rántottát a pulton? A zene valami angolszász pop volt s messze túl hangos az étkezéshez, ráadásnak még valami tévé is ment ami újfajta betegség a vendéglátásban.
3Ételek / Italok
2Kiszolgálás
2Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. április 2.barátokkal járt itt 45 A kézműves sörláz elérte Nyíregyházát is, megnyitott a Gedeon söröző, igaz itt csak két serfőzde termékeit lehet kapni, a békésszentandrásiakét és a szarvasi sermesterét. Ezek is szépek, élvezetesek, de hiányzik a legfőbb ínyencség, az Ipa, azaz az India Pale Ale, melyet a csak nevében IPA Vörös ParIPA nem tud méltóképpen képviselni.
A kiszolgálás kedves, a csinos pultos lány tanácsaimat arra vonatkozóan, hogy kikkel lenne érdemes felvenni a kapcsolatot figyelmesen hallgatta, sőt feljegyezte. A hangulat barátságos, nem kiugró semmilyen tekintetben, az árak barátságosak. Egyik legjobb kocsmaélményünk volt Nyíregyházán. A négy szív az ételrovatban az italválasztékot díjazza.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Szörnyű
2015. április 2.barátokkal járt itt 15 Ez egy igazi tré hely, Maláta patikának mondja magát, de csak nagyipari, érdektelen kommersz sört tartanak, magasított székek, a kiszolgálás pokróc, a metakommunikációból az jön le, hogy a csapos lány és a haverjai, akik ott isznak egyaránt iszonyúan a francba kívánnak minket. Rádió szól, jó hangosan, ezt külön is útáljuk, az undokságukon túl.
A kávé kihozatal után azt kérdi a csaj: „ a számla is kéne, mi? ” ,merthogy előzőleg ezt így kértük. Ittunk egy pohár Strarprament és Stellat, végső soron a nagyipari sörök között ezek jobbacskák. Soha többé nem megyünk ide vissza többet. Akkor már inkább megvesszük a sört az üzletben és megisszuk otthon.
1Kiszolgálás
2Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. április 2.a párjával járt itt 55 Sok jóból kitűnő élmény ismét. Örömteli, hogy színesedik a főváros távolkeleti bisztrópalettája. Legutóbb a Kanpay Izakaya nevű egységbe látogattunk el, mely létrejötte óta szerepel a meglátogatandó helyek TOP 100-es listáján, az élbolyban méghozzá. Rendeltünk shi take gombát, csirkebőrt, sushit, udontésztalevest s még néhány hasonló ínyencséget, mellé teát.
A kiszolgálás kedves, a helység hangulatos, az ételek finomak, az árak belvárosiak, nem idézik a vietnámi vagy a kínai büféket. Viszont a minőség is azok felett van. Nagyon jól éreztük magunkat a Kanpay Izakaya-ban, jó szívvel ajánljuk másoknak is.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. április 2.barátokkal járt itt 45 A Hajós utca is egyre több érdemleges helynek ad otthont, jót tett neki, hogy sétálóutcává alakították, s ez akkor is így van, ha az itt lakók esetleg bosszankodnak a parkolási mizéria miatt. A nemrég nyílt helyek között egyik a Rustic nevű bisztró, mely nem a mára elfogadott s nagyjából általánossá vált, friss, egyszerű, néha virtuóz melegkonyhás ételeket adó egység, de attól még rokonszenves mind a beltér, mind a kiszolgálás.
S ha valaki nagyon éhes lenne, hidegkonyha van. Mi a kézműves sörökre szavaztunk, azon belül a Brutal bitter nevű műremekre, amit a Legenda sörfőzde tesz az asztalra. Jó dolga van a fővárosiaknak, megannyi tisztes söröző közül válogathatnak, bezzeg az ország keleti részében alig találni kocsmát, ahol kézműves söröket ihatnánk. A Hajós utcában több barátunk is lakik, így lehet, hogy még betérünk a Rusticba. A Legendán kívül tartanak még sört a Bigfoottól és a Fóti kézműves serfőzdétől is.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. április 2.barátokkal járt itt 45 Legutóbbi keletmagyarországi gasztro-turnénk alkalmával egyikünk azt mondja: „ nem eszünk már egy haltepertőt? ”. Nosza, beírtuk a keresőbe hogy „haltepertő Nyíregyháza”. A keresés egy éttermet adott ki, a Széchenyit.
Igaz, hogy ebéd után voltunk és vacsora előtt, de hát nem járunk mi minden nap az ország e szögletében, így beültünk, kikértünk a haltepertőt, mellé tiszainak mondott harcsát roston sült zöldségekkel. A haltepertő finom volt, sok pirított hagymával hozták ki, azt is szerettük, a harcsa inkább fagyasztott nílusi süllőnek tűnt, de nem volt hűtőíze, amit értékeltünk. Mellette a roston sült zöldségeket inkább neveztem volna ratatouille-nak, hiszen volt benne mediterrán fűszer, padlizsán, cukkini, paradicsom paprika, hagyma s nem sütötték, hanem párolták. Összességében ez sem volt rossz. Az egység III osztályú, a beltér kissé kopott, a kiszolgálás kedves. Kértem egy pálinkáét, mondja a pultos, hogy azt még nem ajánlja mert nem hideg, felvilágosítottam, ne is legyen az, mert a pálinkát szobahőmérsékleten fogyasztják. Ez újdonság volt a felszolgálónak, ő ahhoz szokott, hogy a vendégek elvárják a behűtött pálinkát. Jól éreztük magunkat a Széchenyi étteremben, azt kaptuk, amit vártunk.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. március 30.barátokkal járt itt 55 Kivételes öröm egy helyről felsőfokban írni és az ittjártam értékelési rendszere szerint a lehetséges 25 szívecskéből mind a huszonötöt megítélni. (Na jó, az ár érték talán inkább jó, mint kitűnő, de azért meghagyjuk az 5x5-öt. Egy ilyen szintű helyet nem is vesznek komolyan, ha nagyon alámegy az árakkal a hasonlóknak.
)
Márpedig a Szent Andrea borbár ilyen hely. Lenyűgözően szép, impozáns, ugyanakkor meghitt beltér, udvarias, kommunikatív, felkészült kiszolgálás, kiváló borok, pazar étkek. Tudatos, felkészült konyha, ügyes párosítások. Nagyon tetszett, hogy párosával adták az előételeket. Ettünk véreshurkás buktát almamártással, mellette a másik előtel a harcsakolbász volt: mindkettő telitalálat. Brill, Kistücsök, Walter zsánerű fogások és megvalósítás, letisztult magyar ízek. Ettünk egy ízletes levest és csokoládé desszertet is, mely finom volt és szép tálalású. Összességében a Szent Andrea borbár a legjobb budapesti helyek egyike, egyből az élvonalba katapultálta magát.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. március 30.a párjával járt itt 55 Az Erdős és fiai cukrászda előtt már a 10 órás nyitást megelőzően kígyózik a sor. kellemes a beltér, nem csoda, hogy sokan ez az egységet választják a reggeli kávé, croissant elfogyasztásának helyszínéül. Mi talán a Magyar Konyha fagylalt toplistájának köszönhetően voltunk itt, nem tudom már biztosan, de olvastam róluk valahol.
Ettünk két fagylaltot, egy specialitást meg egy mangósan, kértünk még süteményt is kettőt. A fagylaltok kiválóak voltak, a sütemények jók, a fősodor felettiek megvalósításban, de filozófiában nem. Ár szempontjából sem az új hullámos cukrászdák (egyébként indokolt) magas árait követik. Szerettük a helyet, legközelebb elvisszük a gyermekeket is.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4474 értékelés / 448 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
390 település / 39 oldalon