Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 111 településen
Országjáró 384 városban
járt már
Felfedező 2653 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 29017 feltöltött kép
Kiváló
2013. szeptember 20.barátokkal járt itt 55 Tállyán, az Oroszlánosban szinte fáj, hogy csak mi vagyunk az étteremben. Amikor a tokaji s azon belül a tállyai terroir a világ legjobbjainak egyike és az étterem is benne van a TOP100-ban. Ami ma már nagy szó, mert egyre több a jó étterem. Viszont ahhoz, hogy egy étterem csúcsminőséget szolgáltasson, vendég is kell, nem lehet a végtelenségig lapátolni a pénzt veszteséges vállalkozásokba.
Az Oroszlánosban egészségesen szűk az étlap, a konyha magabiztos, az alapanyagok jók, a fogások jól kitaláltak. A saját borászat külön érték, Ádám József főborász remekül teszi a dolgát. A belső tér kiképezése páratlan, intim, a rusztikus és a magaspolgári hangulat rendkívül vonzó elegye. Némi gondolkodás után megadtam a kiváló minősítést az ételekre, mert a jónál többet nyújtanak. Ugyanakkor nem érik el a Dining Guide vagy a Gault Millau skáláján a sapkás színvonalat. De Oroszlános kerüljön inkább a sapkás-csillagos éttermekkel egy kategóriába, mint a jónak mondható csárdákkal.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2013. szeptember 20.családjával járt itt 55 Nem csoda, hogy családias, hiszen egy család működteti nagy gonddal, szeretettel. A Magyar Konyha a legvonzóbb budai kerthelyiségek listáján első helyen hozta ki, ami túlzás, ha a kerthelyiség a szempont, de ha minden szempontot egybevetünk, nem tiltakozom. Az ételek jellemzően rendben vannak, itt-ott akad némi hiba, de hát hol nem akad hiba az Onyxot és a Costest leszámítva?
Összességében azt hiszem, hogy innen nem is lehet csalódottan távozni :). Jó házias konyha, jó alapanyagok, és rengeteg saját termék. Saját sonka, gyümölcslé, íz, bor (! ), pálinka stb. Kézműves értékek, személyesség, családiasság. Ide mindig visszavágyik az ember. A képek az első, tavalyi látogatásunk alkalmával készültük, idén ismét ott voltunk, ahhoz képest, hogy 300 km választ el egymástól évente egy látogatás egészen rendben van :::).
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2013. szeptember 20.családjával járt itt 55Tegyem hozzá, hogy nem jártam a legendás Bándi Udvarházban, amit több általam sokra tartott étteremkritikus a legjobbnak nevez. A Tenkesnek a belső tere csodálatos, esztétikus, nem túl zsúfolt, hitelesen népi, az ételek csárdaszinten kiemelkedőek, a saját sütésű kenyér pazar, a választék talán túlontúl is széles, de egyszer sem szaladtunk bele állott vagy hűtőízű ételbe. Az adagok tisztességesek. Fősodratú magyar konyha a legjavából.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. szeptember 18.családjával járt itt 45 Alapvetően igen jó, de nem hibátlan hely a Pomo d'Oro. Pizza kifogástalan, pasta szintén, húsok, halak tekintetében már vannak döccenők. Árak magasak, de minőséget adnak érte. Az atmoszférára megadtam a maximális pontszámot, hasonlóan szépet, izgalmasat, vibrálót láttam már, de szebbet, meggyőzőbbet nem. A borválaszték is meggyőző.
Összességében biztos benne van a legjobb 5 olasz között, de szerintem csak a Fausto és a Krizia után.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. szeptember 18.barátokkal járt itt 45 A bisztróforradalom markáns képviselője, páratlanul jó ár/érték arányú menüvel. Kézműves borok, remek belső tér, kedves, közvetlen kiszolgálás, jó magyar ízek, családias, rokonszenves igényes hely. A tulajdonos a Magyar Gasztronómiai Egyesület holdudvarába tartozik, ami eleve bizalomgerjesztő dolog.
Az a vonal, amit az Atakám, Olimpia, LaciKonyha, Lacipecsenye képvisel a magyar konyha legjavát jelenti manapság szerény véleményem szerint.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2013. szeptember 18.családjával járt itt 55 Közelíti a tökélyt, akárcsak a Brill, filozófiában egyébként hasonlóak. Konyhában a Brill valamivel erősebb, borokban a Tücsök. Összességében ez a kedvenc helyem, tájjelleg, hiteles magyar konyha nagyfokú igényességgel. Saját sajtok, saját kenyér, boros programok, csodás kerthelyiség, Balaton-part. Helyfoglalás ajánlott.
Kiszolgálás pazar, választék sűrűn változik, nagyjából évszakonként. Itt is voltam vagy nyolcszor, legutóbb egy kiváló erdélyi borvacsorán az idén tavasszal.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2013. szeptember 18.a párjával járt itt 55 Modellértékű étterem: első osztályú, szezonális, helyi alapanyagok, hagyományos ízharmóniák hihetetlen odafigyeléssel, tehetséggel, kreativitással prezentálva. A legjobb éttermek egyike, Kelet-Magyarország legjobbja. Remek hangulat, kifogástalan kiszolgálás, házilag készített pazar kenyér.
A borokat a Bortársaság szállítja, az itallapon lehetne egy kicsit emelni, például a kézműves sörök irányában. Az dicséretes, hogy aki nem akar ipari üdítőt inni, az kap limonádét vagy házi szörpöt. Nyitás óta vagy tízszer jártam itt, ez lakhelyemhez legközelebb eső ínyenc vendéglő.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2013. szeptember 18.családjával járt itt 35 Remek kiszolgálás, az egyik legjobb halászlé itt kapható az országban, hangulatos a kerthelyiség, az árak pedig változóak, lehet nagyon kedvező áron is rendelni. A halászlének megkérik az árát, nem véletlenül. Sajnos több alkalommal is pangasiust kaptunk harcsa helyett. Kérdezheti bárki, hogy miért rendeltünk újra.
Hát azért, hogy merjük-e ajánlani a helyet másoknak. Így csak a halászlé ajánljuk.
3Ételek / Italok
5Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2013. szeptember 18.családjával járt itt 25 Eddig nagyjából ötször voltunk itt, egy ízben a felszolgáló taplósága miatt kifordultunk, utána úgy jött ki a lépés, hogy csak beültünk, volt egy korrekt élményünk, majd ismét egy borzalmas következett. Több pincérrel dolgoznak, legalább kettőt eltanácsolnék a pályáról.
Az ételek korrekt-átlagosak, az étlap és a minőség ugyanolyan mint a tulaj másik csárdájában a Kiskőrössyben. A vegyes haltál többnyire rendben van, a haltepertő változó, de mindig friss halból készül, de nem mindig irdalják kellő alapossággal. A halászlé sajátos ízű, nagyon koncentrált, azt hiszem túlfőzik az alaplevet, de mindig friss benne a hal. Egyik kedvencem itt a rántott haltej.
3Ételek / Italok
1Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2013. szeptember 18.családjával járt itt 45 Legjobb csárdák egyike, valahol olvastam - vélhetően az étteremben vagy tán a honlapon - hogy a tulaj tenyésztette ki az akasztói sziki pontyot. Pazar halászlé főznek belőle és füstölve is adják, mindig frissen, sajnos van, hogy kifogynak belőle. Ha csengődi borász barátunkhoz, Léder Zolihoz megyünk mindig benézünk vagy egy halészlére vagy füstölt pontyot venni vagy is is.
A haltepertő is a legjobbak közé tartozik. Van pár mellélövés is, egyszer ettünk egy harcsát gombamártással, amiről nyugodtan el lehetett volna hagyni a gombát, mert elég csapnivaló volt. Összességében igen jó hely. Adnak el élő halat is, ezzel a lehetőséggel is éltünk többször. Egy dolog hiányzik - a hiteles népi hanglathoz a rádió helyett hiteles népzene.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4081 értékelés / 409 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
374 település / 38 oldalon