2025. június 25.egyedül járt itt 45
A Szigetszentmiklós külső részén működő Titkos kert vendéglő és söröző remek kis hely. Lényegében egy hangulatos sörterasz, tartanak csapolt Peronit, Pilsner Urquellt, HB búzát és Floris Krieket korrekt áron. A pohár Pilsner 790 ft. Ide szívesen betérnék máskor is.
Ha nem ebédelni mentem volna egy jóbarátomhoz már első látogatásom alkalmával rendeltem volna egy jó hekket. A kiszolgálás kedves. Tisztes 4 pont.
2025. június 25.egyedül járt itt 45 Érdeklődve olvastam az előttem járók nem túl hízelgő véleményét. Ki tudja, lehet, hogy ha én is rendelek ennivalót, akkor hasonlót írtam volna. De így, hogy csak ittam, más volt a tapasztalatom. Radebergert tartanak csapon, ami egy elég jó sör. Értékeltem, hogy nem hozott ki a pincérhölgy romlott sört, inkább jelezte, hogy válasszak palackosat.
A 2 decis lambic 1290 Ft volt, de hát a lambic nem egy olcsó műfaj. Nálam megvan a hely négy pont.
2025. június 24.egyedül járt itt 45 Az ember azt hinné, hogy a neve alapján, King Shaorma egy egyszerű gyroszozó, de nem így van, itt igen komoly az ételválaszték, levesek, főételek, leginkább török stílusban. Az árak kedvezőek azért is olyan népszerű a hely. Meg a kiszolgálás miatt is, gondolom, én legalábbis 5 pontos bánásmódban részesültem.
Egy töltött padlizsánételt kértem csomagolva, míg elkészült, ittam egy citromos Gössert. Fizettem összesen 3000 forintot. Tisztes 4 pont, az öttől az étel távol áll, de a háromtól is.
2025. június 24.egyedül járt itt 35 A Kentucky Fried Chicken láncban stabil rendelésem az egyszemélyes kosár, olyannyira, hogy a telefonom a KFC mellé kiírja a Google-térképen, hogy egyszemélyes kosár. Miközben sosem fizetek telefonnal. Persze nincsenek illúzióim, mindenki tapasztalhatta, hogy ha beszél valamiről, napokon belül abban a témában fog reklámokat kapni.
A kosár hozta a szokásosat, a mell meglepően sótlan, a krumpli gyenge, a szárny jó. 1590 forintba került. 3 pont.
2025. június 24.egyedül járt itt 35A New York Burger and Gyros a komáromi Tesco parkolójában működik s kínál a nevében foglalt ételeken kívül például hotdogot is. Mely nem verdes csúcsokat, nem éri el a benzinkúti hotdogok szintjét. Három pontot azért megérdemel. 990 forintba került, ami átlagos ár/érték aránynak mondható némi jóindulattal, különösen a benzinkútiakkal összevetve, melyek jónak mondhatók ebből a szempontból is.
2025. június 24.egyedül járt itt 55A Monalisa 2U a remek, szinte azonos nevű komáromi egység kisöccse. Nagyon kedves kiszolgálás, beengedtek tíz perccel nyitás előtt, négy cseh csapolt sör van csapon, korrektek az árak. Ide bármikor betérnék szívesen újra. Pilsner Urquelles pohárba csapolták Bernardot, ez apró szépséghiba. A sör friss volt, remek. Összélmény 5 pont.
2025. június 24.egyedül járt itt 45 A Cafat a Hello Buda komplexum keretében működik. A kiszolgálás kedves, az ételválaszték vonzó. Egy pastramis szendvicset kértem mustár, uborka, pastrami volt a betét, a kenyér lehetett volna jobb. Négy pontot azért megérdemel a produkció. Értékeltem, hogy van kézműves sörük a balatonföldvári Helkától, kértem is egy Kelén IPAt, további kettőt tartanak még egyébként ettől a jó kis főzdétől.
Üvegpoharuk viszont nincs. Szerencsére nálam volt, egy távolkeleti fiú, aki szedte össze a poharakat majdnem elvitte, nem tűnt fel neki, hogy más a formája mint azoknak, amiket a szomszéd egységben használnak. 6050 forintot fizettem szervízdíjjal együtt. Tisztes 4 pont.
2025. június 24.egyedül járt itt 35 A Galéria söröző a Lehel piac egyik régi motorosa, mely, mint a neve sugallja az emeleti részen található. Három sör csapon, az Asahi portfólióból, az italválaszték más műfajban sem ígér semmi izgalmasat. Jóindulattal 3 pont. A kiszolgálás nagyon kedves, a külcsín jellegtelen, beltér nincs, az ember az piaci asztaloknál üldögélhet.
Néha leülök ide egy sörre, egyik gasztroturnétársamnak törzshelye a Lehel piac, ha később érkezik, jó itt várni. Legutóbb egy pikoló Arany ászokat ittam, 280 ft volt.
2025. június 18.egyedül járt itt 45 A Zafír fagylaltozó 11-kor nyitott, én háromnegyed után értem oda, gondoltam leülök a buszmegállóban míg kinyitnak, és esetleg eszem egy lángost addig. Így is történt. Egy gombóc málnafagylaltot kértem, miután végre kinyitottak, 550 forint volt, ami átlagos ár érték arány.
Állagán lehetne némileg javítani, íze korrekt, természetes, a sok mag igazolta, hogy van benne gyümölcs. Tisztes négyes.
2025. június 18.barátokkal járt itt 55 A kommunizmus évei alatt súlyosan sérült magyar nemzeti öntudat rekonstrukciójának egyik legfontosabb intézménye a 2002-ben létrejött azonos nevű alapítvány által működtetett, 2023 őszén újranyitott Trianon Múzeum, mely XXI.
századi technikával, látványosan, érdekfeszítően, közérthetően és tényszerűen mesél arról, hogy mi is történt 1920-ban s azt megelőző években, hogy milyen erők szövetkeztek azért, hogy egy jól működő, sikeres és egységes országot szétszakítsanak. Több ízben is alkalmam volt ide látogatni, láttam a korábbi kiállítást is 2015-ben, legutóbb e hónapban jártam ott. A munkatársak kedvesek, felkészültek, a koncepció remek, az összélmény hátborzongató és felemelő egyszerre. Ezt a múzeumot minden magyarnak látni kellene legalább egyszer, de még jobb, ha többször.