A kiszolgálást illetően ezt leszámítva egy kritikus szavunk sem lehet, az ifjú hölgy, aki velünk foglalkozott, udvarias volt, kedves, közvetlen és kommunikatív. Mi több, amikor poénkodtunk kicsit, egyből vette a lapot. Továbbra is nemzetközi konyhát visznek, de nem feledkeznek meg a magyar ízekről sem. Kínálnak 16-féle kistányéros, ha úgy tetszik tapas-adagban tálalt fogást, néhány főételt és desszertet. A Fióka Small Plates koncepció lényege, hogy a letisztult fogások szerethetőbb árakon, kisebb tányérokon érkeznek, hogy aztán az asztalotokon váljanak komplett ízkavalkáddá. - áll az honlapon. Ennek jegyében kérhetünk például kecske-labneh-t konfitált fokhagymával, zaatarral, pirítóssal, sült répát fetával, miso-s karamellel, pisztácia-granolával, vagy kacsamellet meggy-coulis-val, jus-vel, burgonya-praliné-vel. A főételek között szerepel többek között egészben sült aranydurbincs, amit kapris zöldfűszeres vajjal és édesköménnyel társítanak, óriás rántott szelet savanyított zöldségekkel és aiolival, továbbá argentin Angus Rib-Eye steak borsmártással és salotta-fondanttal. Utóbbiakhoz további köret is rendelhető. Közel negyven minőségi bort tartanak elsősorban a magyar élvonalból, ezek több, mint kétharmadát decire is kimérik. Meglepő, hogy egyetlen természetes édes bort listáztak be, s az sem tokaji, hanem balatonboglári. A töményitalok elsöprő többsége a prémium szegmensből való, figyelemre méltó a gin-tonic választék. Készítenek népszerű koktélokat is. Stella Artois és Hoegarden búzasört tartanak csapon, további három nagyipari multiterméket kínálnak palackban. Van ötféle magyar kézműves sörük is, a Monyótól és a Horizont főzdétől. Ihatunk házi szörpöket, készítenek limonádét és frissen facsart narancslevet is. Első kóstolt fogásunk a ropogós laskagomba volt, amit gombakrémmel, savanyított shimej-gombával és parmezánnal tálaltak. Jól kitalált, ügyesen megvalósított, ízletes kompozíciót tettek elénk. Kértünk kovászos kenyeret is vajjal, mindkét elem kifogástalan volt. Ízre, állagra egyaránt jól sikerült a kenyérfelfújttal, vadaskrémmel, pecsenyemártással tálalt marharostélyos is. A kolbászos lecsó csavarmentes, házias. A túrógombóc könnyed, jóízű, akárcsak az édes tejföl. Így, ahogy van, a műfaj remeke, amint azt egyébként a sárga kalauz tesztelője is megállapította. Nagyon szép estét töltöttünk a Fiókában, előbb-utóbb biztos betérünk még hozzájuk. Nem túlzás leszögezni, hogy a legszerethetőbb budai helyek egyike rejtőzik a Városmajor szélén.