Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 119 településen
Országjáró 394 városban
járt már
Felfedező 2800 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 32233 feltöltött kép
Kiváló
2015. november 26.barátokkal járt itt 55 Köveskálon sétálva, s megállapítva, hogy a “Káli Art Inn” nevű ínyenc étterem nyitását sajnos nem fogjuk tudni kivárni, mert foglalásunk van Szigligeten, figyelmesek lettünk Káli Gourmet reklámjára, mely mellett irányjelző tábla is volt. Úgyhogy célba vettük a jól hangzó helyet s nem bántuk meg.
A beltér dizájnos, a kiszolgálás kedves, az árak megfizethetőek. Csupa minőségi helyi terméket lehet itt vásárolni, felvágottakat, sajtokat, borokat, olajokat, szörpöket, lekvárokat. Hazavitelre vettem némi kolbászt, amit élvezettel ettünk otthon, helyben csak egy spárgalevest ettünk (ez volt az ötödik hely, ahol ettünk valamit), ami finom volt. Remek hely a Káli Gourmet, bármikor visszamennénk.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. november 26.barátokkal járt itt 45 A Kővirág némiképp csalódás volt számunkra, főleg a kiszolgálás miatt. Jókat lehet olvasni a helyről, a Gault Millau kalauzban kaptak 11 pontot (a 2015-ös kiadásban legalábbis, azóta megjelent a 2016-os még nem néztem meg a pontszámukat), ami azért erősen ajánlott helyet jelent.
Ehhez képest a kiszolgálás meglehetősen hányaveti volt, arról beszélgettünk, hogy kint ülnénk-e le vagy bent, amikor a benti terem felé hajlottam, a kislány olyan stílusban, mintha valami perverzek lennénk, azt mondta, hogy “ha szeretik a legyeket, akkor nyugodtan maradjanak bent. ” Végül barátaim nyomására kint foglaltunk helyet. Ettünk egy céklalevest és kacsamájpástétomot. Addigra már több helyen is étkeztünk, de azért csak képet akartunk alkotni a konyháról. Korrekt volt mindkettő, tisztes, házias minőség. A terasz nagyon hangulatos, az árak megfizethetőek. Összességben jó hely ez, a kiszolgáláson kéne javítani. Egyébként hadd reagáljak az előttem szóló bejegyzésére: mi is vidékiek voltunk zömmel, két aradi s egy temesvári volt az egy szem fővárosi mellett. Vidéken is élnek gourmet-k, akik nem az adag nagyságát nézik, hanem a minőségét elsősorban.
4Ételek / Italok
2Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. november 26.barátokkal járt itt 55 Liszkay Mihállyal akkor kötöttem felszínes ismeretséget, amikor a Vince 2013-as kiadása alkalmából megálltam két terem közötti átjáró torkolatánál, ahol gyönyörű zongoraszót lehetett hallani. Kisvártatva felfogtam, hogy a bortermelő tud zongorázni, nem is akárhogy s ezt is egyfajta vendégcsalogatónak szánja.
Idén augusztusban sikerült elmenni a birtokra is és annak központjába, a Liszkay Kúriába. Enni az ottlakóknak lehet, inni viszont bárki betévedő vendégnek. A beltér gönyörű, a kilátás leírhatatlan nem véletlen, hogy úgy reklámozzák magukat, hogy “kis Toszkána”. A borok csodálatosak, érthetetlen, hogy a Gault Millau tesztelői csak egy fürttel jutalmazták a birtokot, mely nagyjából három fürtre lenne jogosult. Az ételrovatban a borokat díjaztam, de elnézve a szállóvendégek tányérjait, azok is 5 csillagosaknak tűntek.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. november 25.barátokkal járt itt 45 A Happy Drink Bar emlékezetem szerint már húsz éve is működött s kívülről ugyanúgy nézett ki, mint most. Kopottas, lepukkant kocsmát sugall a külső. Belülről sem kaszinó. Meglepetés akkor ér, amikor megnézi az ember az 1 liter sört 480 forintért kínáló (no jó, lehet, hogy ez happy hour volt, de minket nem érdekel, ki iszik egy litert, amikor az a cél, hogy legalább húsz helyre eljusson?
) kocsmában van egy tucatnyi remek bor olyan termelőktől, mint Miklós Csabi vagy Bolyki Jani. Mert, hogy van Gere, Nyakas, Frittman, azt megszoktuk. De ezek a remek második vonalbeli kistermelők már nincsenek ott minden második pesti kocsmában. Erről egyébként Zwack Izabella „tehet”, akinek a borválogatásából szemezgettek a Happy drink bár tulajdonosai. Ittunk egy-egy deci bort és nagyon jól éreztük magunkat. Jó eséllyel jövünk még.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. november 25.barátokkal járt itt 45 Egy egyszerű falusi kocsma értékelése nagyban azon múlik, hogy kivel, milyen hangulatban ülünk be. Ne legyen zajos, lehetőleg ne villogjon három plazmatévé, ha lehet egy sem, legyen kedves a csapos és adjon egyszerű sört unicummal, s rendben vagyunk. Az sem baj, ha jó neve van a helynek, mint a Fakorsónak.
Szankon e rokonszeves nevet választott kocsmában egy kedves borász barátommal voltam s még az sem számított, hogy volánnál ültem, megittam az almafröccsömet, meghívtam a barátomat egy kisunicumra s kifejezetten jól éreztem magam. Úgyhogy nekem jó élmény volt. Maga a hely átlagos, olyan, mint a falusi kocsmák általában, Arany ászok sört mérnek, olcsón s kommersz töményeket.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. november 25.barátokkal járt itt 45 Idén januárban volt egy kellemes kocsmatúránk egy jóbarátommal, amikor a Móricz Zsigmond körtér környékét teszteltük. Nyilván nem maradhatott ki belőle a Semmi Extra sem, mely ott van két másik jeles célpont, az Addicted 2 Caffeine és a Tejbetök szeszcentrum között. A beltér hangulatos, kínálnak sokféle pub-foodot, mi a hamburgert választottuk.
Jóféle buciban (ami azért lehetett volna könnyedebb) érkezett egy hatalmas húspogácsa. Nem kiugró, de korrekt teljesítmény. Michelsberg sört ittunk hozzá. Tartanak egyébként jóféle magyar borokat 10-15 félét. Kellemes, barátságos hely a Semmi extra, kicsivel jobb, mint amit a neve sugall. Nem lenne rossz, ha Magyarországon ilyen lenne egy olyan hely, ahol nem adnak „semmi extrát”, ahol semmi különös erény nincs, magyarán ha ez lenne az alapjárat. Addig van még mit dolgozni.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2015. november 24.barátokkal járt itt 25 Nagy várakozás előzte meg a Bull’s Eye nyitását részemről és barátaim részéről. Ha stimmelnek az infok az üzlet mögött Gál József áll, aki Magyaország egyik legjobb hentese, mi is tőlük vettük a pár éve a Szilveszter egyik legnagyobb attrakcióját, egy gigantikus érlelt T Bone Steaket, amit még tovább érleltünk két hétig.
Úgy hírlett, hogy itt lehet majd minőségi steaket kapni mindenki számára elérhető áron. Mielőtt tovább fonnám a szót, jelzem, hogy az említett info sántíthat, s nemcsak azért, mert a Bull’s Eye-jal egyáltalán nem voltunk megelégedve, hanem azért is, mert működik egy Mészár Steak Kitchen a Károlyi utcában, melynek kötődése Gál Józsefhez egyértelmű. Gondolom, ha már van egy kialakított, magas presztízsű márkaneve, csak nevére vette volna ezt az új helyet is. De akár így van, akár úgy, ezt hallottam rebesgetni. Lássuk, most már, hogy mit is ettünk. Három fős csapatunk több helyről válogatta össze a kóstolt ételeket, a steakestől egy szív körüli húsból készült darabot kértünk (3500 ft), a felszolgáló állítása szerint hasonló a textúrája a bélszínéhez. Ehhez képest igencsak rágós volt és nagyon nem nézett ki 30 dkgnak. A köretként kért kukorica kifejezetten gyenge volt, semmi zsengeség, inkább száraznak mondanám, ennél jobbat kap az ember a bármelyik bevásárlóközpontban. Egy harmad csőre (! ! ! ) felszámoltak 750 forintot (! ! ! ). Igen, nem tévedés, ennyit. Két kis darab jalapeno paprika 780 forint volt, 390-ért darabja, nem volt rossz, de nagy élményt nem nyújtott. Egy pohár borra (tán másfél deci) Gere Portugieser 700 ft-ot fizettünk. Drágán ettünk gyenge ételeket itt, a legrosszabb élmény volt eddig a Hold utcai csarnokban. Reméljük, hogy emelni fogják a szintet, mert ezzel a teljesítménnyel közel lehet a csőd, holott az intézményen belül igencsak szükség van egy jó steaksütőre.
2Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
1Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. november 24.barátokkal járt itt 55 Nem kérdéses, manapság Budapesten a legpezsgőbb gasztronómiai központ a Hold utcában van. Úgy hírlik, kitelepül az Arany kaviár is, ott van már Bíró Lajos két egységgel, van steakes, ott a Vörös Homár s hadd ne soroljuk.
A minap ott járva Gianniba botlottam, aki szokásos kedvességével és közvetlenségével fogadott, meghívott egy lángosra, a pizzát sem engedte, hogy kifizessem, pedig ismeretségünk borkóstolókról való s így egyelőre még felszínesnek mondható. A Fritu jól elképzelt hely, melyet arra építettek, hogy az olajban sült dolgok az egészségre gyakorolt vitatott hatásuktól függetenül bizony nagyon finomak lehetnek. Nem lepett meg, hogy a lángosuk is jó volt, Gainniék nagyon tudnak bánni a liszttel, a térség egyik legjobb pizzáját sütik a Pomo D’Oroban, s a pastak is kiválóak náluk. Így aztán persze a lángos is finom, amihez kért fokhagyma is nagyon rendben volt, frissességet árasztott. Jövünk még.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. november 23.egyedül járt itt 55 Fritu mellett Gianni másik helye a Hold utcaim vásárcsarnok földszintjén. Remek pizzákat adnak szeletre, négyféle volt épp műsoron (csípős szalámis, margarita, sonkás és egy amin több sajt volt, nem biztos, hogy négy) amire sütőben rápirítanak. Elfogyasztásukhoz le lehet ülni a pizzéria közvetlen közelében is, de akár fel is lehet vinni az étkeket az emeletre.
Mi ezutóbbit választottuk. Nagyon dicséretes, hogy itt minden árus tisztában van azzal, hogy mennyire érdeke, hogy toleráns és flexibilis legyen s ne csináljon abból problémát, ha esetleg valaki máshonnan vásárolt ételekkel ül le az ő üzlete elé. Szalámis pizzaszeletet (egy szelet 490ft bármelyikből) kértem, nagyon finom volt. A Margeritában a kiszolgálás kedves, az ár / érték arány jó.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. november 23.barátokkal járt itt 55 Bart Dániel a kézműves sörforradalomnak olyan központi figurája, mint a magyar borászatnak Szepsy István vagy a magyar gasztroforradalomnak Molnár B. Tamás. Ő alapította a Főzdefesztet, az Élesztőt s még sorolhatnánk határokon átnyúló érdemeit. A nemrégiben nyitotta meg az Importert, hogy az Élesztő 20 csapja megmaradhasson a magyar söröknek.
Itt kifejezetten külföldi, elsősorban angol kézműves sörök kaphatóak. Mi rendeltünk 3-3 üveggel hazavitelre (ezeket még nem ittuk meg), és helyben egy-egy pohárral. Sajnos közvetlenül előtte ittuk a Balkezes Nyilván IPAját a Gault Millau kalauz bemutatóján, így elsőre halványnak tűntek ezek az egyébként remek sörök, harmadik kortyra megbarátkoztunk velük. Elvben rendelhettünk volna még egy kört, de inkább átmentünk az Élesztőbe, megnézni, mi magyar újdonság van csapon. Nagyon jó hely az Importer azoknak, akiket mélyebben érdekel a sör műfaj. Ételek egyelőre nincsenek, az ételrovatban a sörválasztékot díjaztam, s nem annyira mennyiséget, mint a minőséget és különlegességet.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4343 értékelés / 435 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
384 település / 39 oldalon