Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 123 településen
Országjáró 397 városban
járt már
Felfedező 2844 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 33084 feltöltött kép
Kiváló
2015. december 3.barátokkal járt itt 55 Köveskáli látogatásunk alkalmával a KerékBárt keresve akadtunk rá a Pálffy pincére, melynek borait volt már alkalmunk kóstolni, először talán a szegedi borfesztiválon elég sok évvel ezelőtt. Persze nem lehetett kihagyni, hogy a helyszínen is megízleljük őket. A falu határában fekvő pince teraszáról gyönyörű kilátás nyílik a dombos-erdős vidékre.
Kóstoltunk több bort, melyek újfent megelégedésünkre szolgáltak. A kiszolgálás kedves, az árak korrektek. Adnak borkorcsolyákat is, mi is elcsábultunk egy zsíroskenyérre. Aki vezet, az sem kell feltétlen vizet igyon, választhat házi szörpök, mustfröccs és verjus fröccs között. (Ezutóbbi az éretlen szőlőből sajtolt savanyításra használt lé. )
Nagyon jó hely a Pálffy pince, visszavágyunk.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. december 1.a párjával járt itt 55 Szomorúan néztem, hogy az általam sokra tartott Gault Millau kalauzban a Bordó bisztró T betűvel szerepel, ami 8 pont alatti teljesítményt jelent a húszas skálán. Nekünk idén márcusban a VINCE nevű boros rendezvény idején jobb élményünk volt. Ráadásul olcsó menüt ettünk, gránátalmás kevertsalátát, gombás linguinit és tejberizset gyümölcsmártással.
Miinden rendben volt, azt meg külön értékeltük, hogy a gombás pasta-n erdei gomba volt. Ez igen ritka. A fordítottjával találkoztam már, hogy vargányaként adják el a termesztett csiperkét, de hogy egyszerűen gombás ételnek nevezik, azt, amibe erdei gombát raknak, nagyon ritka, konkrétan egyszer fordult elő 25 év gasztro-kalandozásai alatt. A beltér nekünk tetszett, az ár/érték arány meg egyenesen pazar.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. november 30.barátokkal járt itt 45 A Pajta a legjobb nyugatmagyarországi éttermek egyike, a tavalyi Gault Millau kalauzban 12 ponttal szerepel, az idei nincs épp kéznél, midőn a sorokat pötyögöm. De nem hinném, hogy csökkent volna a színvonala. Mi a nyáron voltunk ott, egy jó meleg augusztusi napon. A kiszolgálást leszámítva (mely akadékoskodó, okoskodó s nem figyelmes) minden rendben találtunk.
Az atmoszféra lenyűgöző, a kilátás a gyönyörű tájra nyugalmat, otthonosságérzetet sugall. Megkóstoltunk szinte mindent, nem volt nehéz, mert az étlap rövid, de ezt mi jó pontként tudjuk be, azt sugallja, hogy minden frissen készül. Az ízek rendben vannak, az állagok is, némi kreativitás is megcsillan itt-ott. A borválaszték elég szűk, de igényes, a sörválaszték is szűk, de egy cseppet sem igényes, sőt ultrakommersz. Ezzel együtt konyhája alapján joggal van bent a hely Magyarország Top100-ában mind a Dinig Guide, mind a Gault Millau szerint.
5Ételek / Italok
2Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. november 28.barátokkal járt itt 55 Az ember azt hinné, hogy a tévészakácsok sztárallűrökben szenvednek, talán így is van. Tény, hogy Tóth Endre annak dacára, hogy évekig láthattuk őt a tévében, kedves, közvetlen, mindenféle kivagyiságtól mentes ember maradt. Aki kijön a vendéghez, beszédbe elegyedik, mosolyog, anekdotázik. Majd visszamegy a konyhára és főz.
Jól. A helynek átgondolt étlapja van, a fogások zöme magyar ihletésű, de van nemzetközi kitekintése is. Nem véletlen, hogy a Gault Millau kalauz 11 ponttal jutalmazta őket, ami azt jelenti, hogy a legjobb 85 magyar étterem közül ez az egyik. A tálalás esztétikus, az ízek, állagok rendben vannak. A beltér hangulatos, barátságos, az árak megfizethetőek.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2015. november 27.barátokkal járt itt 25 Köveskálon az egyetlen kellemetlen élményünk a Kerék bár volt. A helyre a Magyar Konyha balatoni különkiadványa hívta fel a figyelmem. A Kerék Bár neve remek, kerékpárosok járnak ide elszeretettel. Kellemes is ez a romkert, jó érzés ücsörögni a faasztaloknál fák árnyékában.
Ami miatt mégis negatív élményként rögzült bennünk, az a felszolgáló idősebb hölgy sajátos kommunikációs fordulata volt. Érdeklődtünk, hogy melyik pincétől van a ház bora. Kitérő választ kaptunk. Kitartottunk – abszolút udvariasan és barátságosan - kérdésünk mellett, mire az volt a válasz, hogy “tudom, hogy kitermelte, de nem mondom meg”. Nos, ezek után megittuk a bort, s igen hamar távoztunk, többet garantáltan nem megyünk erre és másnak sem ajánljuk ezt.
3Ételek / Italok
2Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. november 27.barátokkal járt itt 55 A Káli Gourmet mellett a Káli kövek volt a legkedvesebb élményünk. Az a szeretetteljesség, amivel fogadtak s kínáltak, párját ritkítja. Olyan hely ez, ahol legszívesebben elidőzne hosszabban az ember s minden bort megkóstolna. Így is kóstoltunk vagy 6 bort, megosztva három felé az egyes tételeket. A sofőr sem maradt szomjan, házi bodzaszörpöt ihatott.
Ettünk hozzá némi borkorcsolyát, konkrétan csirkemájas zsíroskenyeret. Mindezt egy meleg nyári napon, a kertben, fák hűs árnyékában. Ide muszáj lesz visszatérni. Aki Köveskálon jár, ne hagyja ki. Az ételrovatban a borokat is díjaztam.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. november 27.barátokkal járt itt 45 A borospincék tőszomszédságában ugyanazon intézmény keretén belül működő éttermek némi rokonságot mutatnak az ételeket is kínáló brew pubokkal. Jó érzés egy pincészet borait saját étteremben kóstolni, lásd Bock, Gere, Halasi stb. , másik oldalon pl Kaltenberg. A Mi a kő?
is ilyen hely Köveskálon, a “szakmában“ számon tartott, Munkácsy díjas festő, mellékállásban borász Trombitás Tamás étterme. Maga a tulaj szolgált ki bennünket, inkább udvarias volt, mint kedves, de hát a zsenik már ilyenek, lásd még Kővári Gergő (Csak a jó sör). A beltér rendkívül megnyerő, hangulatos és eredeti, forgalmaznak mindenféle minőségi kézműves terméket (pl medvehagymapesto). Mi libamáj terrine-t ettünk, ami jó volt ízre, színre már kissé oxidálódott. A borok kiválóak. Egyedi, különleges hely ez, jó szívvel ajánlom mindenkinek.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. november 26.barátokkal járt itt 55 Köveskálon sétálva, s megállapítva, hogy a “Káli Art Inn” nevű ínyenc étterem nyitását sajnos nem fogjuk tudni kivárni, mert foglalásunk van Szigligeten, figyelmesek lettünk Káli Gourmet reklámjára, mely mellett irányjelző tábla is volt. Úgyhogy célba vettük a jól hangzó helyet s nem bántuk meg.
A beltér dizájnos, a kiszolgálás kedves, az árak megfizethetőek. Csupa minőségi helyi terméket lehet itt vásárolni, felvágottakat, sajtokat, borokat, olajokat, szörpöket, lekvárokat. Hazavitelre vettem némi kolbászt, amit élvezettel ettünk otthon, helyben csak egy spárgalevest ettünk (ez volt az ötödik hely, ahol ettünk valamit), ami finom volt. Remek hely a Káli Gourmet, bármikor visszamennénk.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. november 26.barátokkal járt itt 45 A Kővirág némiképp csalódás volt számunkra, főleg a kiszolgálás miatt. Jókat lehet olvasni a helyről, a Gault Millau kalauzban kaptak 11 pontot (a 2015-ös kiadásban legalábbis, azóta megjelent a 2016-os még nem néztem meg a pontszámukat), ami azért erősen ajánlott helyet jelent.
Ehhez képest a kiszolgálás meglehetősen hányaveti volt, arról beszélgettünk, hogy kint ülnénk-e le vagy bent, amikor a benti terem felé hajlottam, a kislány olyan stílusban, mintha valami perverzek lennénk, azt mondta, hogy “ha szeretik a legyeket, akkor nyugodtan maradjanak bent. ” Végül barátaim nyomására kint foglaltunk helyet. Ettünk egy céklalevest és kacsamájpástétomot. Addigra már több helyen is étkeztünk, de azért csak képet akartunk alkotni a konyháról. Korrekt volt mindkettő, tisztes, házias minőség. A terasz nagyon hangulatos, az árak megfizethetőek. Összességben jó hely ez, a kiszolgáláson kéne javítani. Egyébként hadd reagáljak az előttem szóló bejegyzésére: mi is vidékiek voltunk zömmel, két aradi s egy temesvári volt az egy szem fővárosi mellett. Vidéken is élnek gourmet-k, akik nem az adag nagyságát nézik, hanem a minőségét elsősorban.
4Ételek / Italok
2Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. november 26.barátokkal járt itt 55 Liszkay Mihállyal akkor kötöttem felszínes ismeretséget, amikor a Vince 2013-as kiadása alkalmából megálltam két terem közötti átjáró torkolatánál, ahol gyönyörű zongoraszót lehetett hallani. Kisvártatva felfogtam, hogy a bortermelő tud zongorázni, nem is akárhogy s ezt is egyfajta vendégcsalogatónak szánja.
Idén augusztusban sikerült elmenni a birtokra is és annak központjába, a Liszkay Kúriába. Enni az ottlakóknak lehet, inni viszont bárki betévedő vendégnek. A beltér gönyörű, a kilátás leírhatatlan nem véletlen, hogy úgy reklámozzák magukat, hogy “kis Toszkána”. A borok csodálatosak, érthetetlen, hogy a Gault Millau tesztelői csak egy fürttel jutalmazták a birtokot, mely nagyjából három fürtre lenne jogosult. Az ételrovatban a borokat díjaztam, de elnézve a szállóvendégek tányérjait, azok is 5 csillagosaknak tűntek.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4420 értékelés / 442 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
387 település / 39 oldalon