Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 125 településen
Országjáró 400 városban
járt már
Felfedező 2870 helyen első értékelő
Népszerű író 1402 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 33686 feltöltött kép
Jó
2015. április 7.barátokkal járt itt 45 Megmondom őszintén, az útmenti hamburgerezőkben kicsi a bizalmam. Túl sok helyen adnak felismerhetetlen eredetű ipari húspépből készült előre lesütött húspogácsát a hamburgerbe, amit utána mindenestől betesztek a mikrohullámú sütőbe. Ezzel együtt az élet néha úgy hozza, hogy csak megállunk egy-egy ilyen helynél.
S vagy bosszankodunk utána, mint tettem két éve Mátrafürdőn, vagy elégedetten hümmögünk, mint Kondoroson a régi meg az új Gesztenyés büfében (ha jól jegyeztem meg a nevét a buszmegálló büféinek) vagy az Anita büfében Soltvadkerten. Ahol valamikor tán 5-6 éve álltunk meg öcsémmel és egy Anita nevű lánnyal, majd a nemrégiben egy alföldi turné keretében egy borász barátunkkal. Utóbbi alkalommal odaült mellénk a tulajdonos is, elbeszélgettünk a kézműves sörökről, kóstoltunk is a nálunk levők közül. Ettünk csülköt, hamburgert, quessadillat-t korrekt büfé szinten elkészítve, jól éreztük magunkat. A beltér kissé személytelen, de az ízek és az adagok a maguk műfajában rendben vannak, a kiszolgálás kedves, az árak barátságosak. Lehet, hogy még betérünk.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. április 5.barátokkal járt itt 55 Frittmannékra a kétezres évek első felében figyeltem fel, nevük már akkor megkerülhetetlen volt az Alföldi borvidéken. Frittmann János 2007-ben megkapta az „Év Bortermelője” címet, elsőként a Duna borrégióból (Duna borrégió: Kunság, Hajós-Baja, Csongrád, azóta megkapta a szintén Kunsági borvidékhez tartozó, az egykori királyi birtoknak számító Csepel szigetet borászkodó Gálné Dignisz Éva is).
A pincészet szívesen lát akár kisebb számú betérő vendéget is, mi 2006 elején kiváló, baráti fogadtatásban részesültünk, azóta is visszajárunk borozni, vásárolni, s persze jó hírüket visszük messze földre. Pillés boraik nem emlékezetesek, palackos fehéreik igen jók, s kedvező ár értékarányuk külön kiemelendő, prémium vöröseik kiemelkedőek. Az ételrovatban a szívecskék a borokat jutalmazzák.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. április 5.családjával járt itt 55 A Granada Wellness Hotel Kecskemét külterületén a város egyik titkos tippje. Itt dolgozott régebben Kovács Sándor, aki a Bocuse d’Or nevű szakácsolimpián is képviselte hazánkat.
Több ízben is jártunk ott, ettünk összesen vagy 15-20 féle ételt, a remek kacsasülttől („kacsatoros”) a foie gras terrine-en (ha nem emlékszünk, hogy hízott liba vagy kacsa volt-e egy fogás, akkor a francia terminológia segítségünkre lehet, ők ugyanis nem tesznek különbséget e megjelölésben :) ), harcsapaprikást, lazacot, kakasgulyást s ki tudná felsorolni mind. A Granada konyhájára jellemző a hagyományos paradigmán belüli továbbgondolási készség. (A hagymás rostélyost például nemcsak pirított burgonyával kínálják, hanem barna mártással és szalonnás ceruzababbal, a steakhez a borsmártás és a roston sült zöldségek mellett zellerchipszet is adnak stb. ) Magyar és nemzetközi fogásokat kínálnak, egy kis csavarral, illetve mióta az étterem felvette a Flamenco nevet, van egy spanyolos kínálatuk is a sáfrányos póréhagymalevestől, amibe ibériai pirított sonkát tesznek, elegészen a fokhagymás chilis rákfarkakig, amihez chorizo-mártogatót kínálnak. Szép a borválaszték is, a szervíz is udvarias, készséges. Szeretjük a helyet, kár, hogy kissé kiesik az útból. De hát, ami a hátránya az más szempontból az erénye is, itt mindig kaptunk helyet előfoglalás nélkül s nincs tolongás, mint mondjuk a Trófeában.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. április 4.barátokkal járt itt 55 A Halasi pincészettel első ízben tán két esztendeje (vagy három? ) Zalaegerszegen kerültem kapcsolatba, amikor az újranyitott Piac bisztróban rendeltem tőlük pár deci bort. Nem hatottak meg nagyon, de nem is voltak rosszak. Mesélte a felszolgáló-tulaj-üzletvezető, hogy rengeteg pénzt lapátoltak be a pincészetbe.
Azóta több helyről is hallottam, hogy Villány egyik legjobb konyháját viszik (ha az egyes településeket aszerint osztályoznák, hogy hány főre esik egy Gault Millau pont 10 pont feletti egységek révén, akkor Villány alighanem az élen végezne, hiszen a 2500 lakosú városkában ott a Gere Mandula, a Bock Óbor, a Halasi, a 7773, a Wunderlich, úgy hírlik, Tiffánék is belevágtak a vendéglő témába. S akkor nem szóltam a fősodratú valamint a ki nem próbált helyekről. )
Tavaly novemberben egyik fő célpontunk volt a Halasi, de sajnos aznap nem működött a konyha, így kénytelenek voltunk megelégedni a borok kóstolásával. Azok pedig nagyon rendben voltak, sokat fejlődtek 2-3 év alatt. A kiszolgálás kedves, a hangulat is jó. Az ételrovat szívecskéi az italok minőségét díjazzák.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2015. április 3.barátokkal járt itt 35 A Hétfogás vendéglő átlagosnak mondható hely Villány Fő utcáján. De mivel gasztroturné-társammal együtt halászlérajongók vagyunk, mondtuk hadd üljünk be ide annál is inkább, hogy volt még a betervezett Fülemülés ebédig pár óra s már igencsak éhesek voltunk. S egy napon nemegyszer megettünk már 2-3 halászlevet.
A Hétfogásban a halászlé is olyan volt mint, maga a hely. Erények és hibák nélküli, élvezhető, de nem kiugró. A libazsíroskenyér, amit még kértünk a hallé mellett, pecsenyezsírból készült, amit persze nem bántunk, azt inkább, hogy a kenyér nem volt friss. A kiszolgálás udvarias, nem lenne előnytelen, ha a kis hölgy többet tudna a borokról. Nem volt rossz élmény a Hétfogás, de egyszer elég volt, legközelebb inkább mást próbálunk ki.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. április 3.barátokkal járt itt 55 Bock József neve Gere Attiláé mellett a legismertebb a magyar vörösborrajongók körében. A borász 2004 táján öregbítette nevét a Bock bisztróval, mely Bíró Lajosnak köszönhetően máig fényesen ragyogó csillag a magyar gasztronómia egén. A bisztró azóta még több egységgel szaporodott.
A villányi étterem megvolt már korábban is, a kétezres évek elején jártunk itt először, tavaly novemberben a villányi túránk alkalmával másodszor. Épp egy jeles borász találkozó volt ott, nem győztünk köszöngetni a közeli és távolabbi borász ismerősöknek. Mint kiderült a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa tartotta ott rendes közgyűlését. A konyha már bezárt, de kaptunk egy ízletes szépen tálalt sajttálat, s rácsodálkoztunk, hogy a pincészetnek milyen szépes a palettája. Választani nyilván nem a már jól ismert vörös világfajtákat, netán cuveéket választottuk, hanem Cserszegit, Sauvignon Blanc-t és ehhez hasonló érdekességeket. A kiszolgálás udvarias, az árak a pazar környezethez méltóak. Reméljük, legközelebb a konyhát is nyitva kapjuk.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. április 2.barátokkal járt itt 45 Kissé puritán berendezésű, de kifejezetten hangulatos és népszerű borozó-söröző Nyíregyháza szívében. Nyers tégla illetve fekete falak melyeken elférne még némi dekoráció. Valami jól megválasztott zene helyett angol nyelvű, vélhetően kereskedelmi rádió szól, elviselhető zenével és kibírható hangerővel.
Csapon Tuborg és Carlsberg sör, a borlapot a Bortársaság adja, erről is választottunk pár tételt. Elvégre a legjobb magyar borszaküzletről van szó, melynek borlapjáról szinte vakon is lehet választani. Iható, valamivel az átlag feletti kávét főznek. Az árak mérsékeltek, kiszolgálás kifejezetten kedves. Az ételrovatbeli szívecskék az italválasztékot díjazzák.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. április 2.barátokkal járt itt 45 Az Aventinus étterem dícséretes próbálkozás a jó irányba. Az, hogy valahol, az ország északkeleti sarkában, ahol még veneszi szellők fújnak s azon belül is a legtöbb helyen katasztrofális a konyha, felkérik Ruprecht Lászlót gasztrotanácsadónak, az eleve bíztató.
A konyhán van még mit javítani, de azért az önmagában igen jó dolog, hogy túllépnek egy Venesz- Pethő paradigmán, s hogy ötletes izgalmas ételeket kínálnak. Az itallap is fejleszthető, különösen az a döntés hiányzik, hogy néhány komoly bort is kinyissanak. A legdurvább, hogy nem tüntetnek fel sem évjáratot, sem „borszínt”, így aztán az ember rendel egy György Villa Syraht és a finom, tömény, gyümölcsös, Romsics Laci értő kezét viselő vörösbor helyett kihoznak neki egy lejárt, 2013-as vagy még régebbi rosét. A pincérek udvariasak, de időnként hosszabb időre eltűntek, holott senki más nem ült az étteremben csak mi, így aztán túl sok dolguk nem volt.
4Ételek / Italok
2Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. április 2.barátokkal járt itt 45 A Blues café egy belső udvarban fekszik, nem könnyű megtalálni, simán elmentünk mellette s a központi center Costa kávézójában érdeklődtünk a holléte felől. Szerencsére a rendkívül kedves és szolgálatkész pultos lány útba igazított, ismerte a helyet. A Blues Café egy igazi, lepukkant romkocsma.
Ahogy nézem, a közönség is elég vegyes, főleg fiatalok járnak ide, nem a szelídebb fajtából, ki is ríttunk a környezetből, mint ötvenhez közeledő félpolgári elemek. (Félpolgári mondom, mert azért nyakkendő-zakó-öltönynadrág egyikünkön sem volt, de más a vasalt ing is ritka errefelé. )
Az italválaszték a szokásos kommersz, de azért találtunk némi korrekt pálinkát, amit stampedlis pohárba töltöttek. Egyből adták a négy centet, kérdezés nélkül, kénytelen voltam visszatöltetni a felét, soha nem iszom 4 cl pálinkát valamiből, akkor inkább többféléből 2-2 centet. A zene nem volt blues, de azért jó volt, a Metallicát szeretjük, üde színfolt a mai zenének csúfolt rettenetek között. Nem lesz a törzshelyünk, de azért jó volt itt lenni.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
2Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2015. április 2.barátokkal járt itt 25 Nyíregyháza szívében fekszik ez a trendi nevet választott kávézó, sajátos, minket el nem ragadtató beltérrel. Több képernyőn is megy ez az, mint korunk általános betegsége, közben meg szól valami harmadik forrásból akármi, amiről szintúgy lemondanánk. Galérián ültünk le s ittunk meg italainkat.
Egyikünk valamilyen kimért vörösbort rendelt, bizony érződött rajta, hogy már jó ideje nyitva van, erre jobban oda kellene figyelni. Az italválaszték nagy meglepetéseket nem rejt, a megszokott kommersz vonalat képviseli. Szerencsére találtam némi izgalmas pálinkát is rajta. Egyszer elég volt, de attól más még kipróbálhatja. Az ételértékelés az átlagos italkínálatra vonatkozik.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
2Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4474 értékelés / 448 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
390 település / 39 oldalon