Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 119 településen
Országjáró 393 városban
járt már
Felfedező 2798 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 32178 feltöltött kép
Átlagos
2014. október 15.családjával járt itt 35 Budapesti rokonaink több mint egy évtizede évente egyszer vagy kétszer ellátogatnak Gyulára. Nem hívei a gasztronómiai csodáknak, a megszokott ízeket szeretik és az olcsóságot. A Bolst jó régen felfedezték maguknak, aztán tavaly minket is elcsábítottak.
A Bolsban zavarba ejtően kedvező árú a menü, a minőséggel sincs különösebb baj, az a la carte menüvel sincs gond, más kérdés, hogy néha olyasmire is vállalkozik a konyha amit nem tud teljesíteni. A helység nem túl hangulatos, inkább olyan semmilyen, a kiszolgálás kedves, gyors, az ár érték arány rendben van. A Bols azt adja amit, ígér menza áron menza minőséget menüben, továbbá kedvező árfekvésben átlagos ételeket a la carte. A menü főétel kis adag, a levesek gigantikusak. Erénye a megbízhatóság ezért is vált a hely rokonaim törzshelyévé.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
2Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. október 15.családjával járt itt 45 Azt hiszem túlzás nélkül le lehet szögezni, hogy a vendéglátóhelyek terén az Indonéz vendéglő megszűnte óta, mely a kilencvenes években felhelyezte Gyulát az ország gasztro-térképére a Száz Éves Cukrászda a legnagyobb turista-attrakció. Kínálata hasonló vagy azonos a Kézműves cukrászdáéval, kicsit eldugottabb helyen van, berendezése más, de nagyon szép.
Van, akit a falfestés színe zavar, de azért a századfordulós atmoszféra megnyerő. A kiszolgálás lehetne kedvesebb. A sütemények a fősodorhoz tartoznak, de jobbak az átlagnál, a csokoládék kitűnőek, különösen az alhokoholosak (van tokaji csúcs, cabernet sauvignonos hordócska, málnapálinkás bonbon, whiskeys praliné meg még vagy 40 féle ínyecség. ) Ha Gyulán járunk nem szabad kihagyni!
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Szörnyű
2014. október 15.barátokkal járt itt 15 Több mint húsz éve járok a felfedezés, a kalandozás szándékával éttermekbe, meglátogattam vagy 3000 egységet, de olyan pofátlan, impertinens kiszolgálással soha nem találkoztam, mint itt. Pincérünk kioktató, pökhendi, arrogáns volt, miközben alapvető kérdésekre nem tudott válaszolni.
Jelzem, nem vagyok egy kekec vendég, sőt, kifejezetten rühellem azokat, akik a pincérekkel fölényeskednek s azokat is, akik hibakereső mentalitással mennek vendéglőbe. Az ételek sem voltak jók, bár akadt elviselhető fogás. A harcsának a kriminális körülmények között tenyésztett, dömpingáron kapható pangasiussal való helyettesítése a legbotrányosabb csalás, ami sajnos terjedőben van. (A jónevű Gyula Wellnes Hotelben is találkoztam vele. ) Nem meglepő, hogy a Halászcsárdában is alkalmazzák. Egy szó, mint száz: ide soha többet, semmi szín alatt be nem tesszük a lábunkat.
2Ételek / Italok
1Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2014. október 15.családjával járt itt 55 Gyula egyik nevezetessége a 100 éves cukrászda és testvére a Kézműves cukrászda. A két hely között leginkább a berendezés tekintetében van különbség, bár ebben a tekintetben is dicsérhető mindkettő. Mindkettő tart országtortákat, remek csokibonbonokat, a stílus valahol, ott van a main stream cukrászat felett valamivel, de messze nem éri el a Mihályi László – Gerbeaud – Zazie vonalat.
Annyi biztos, hogy átlag feletti a hely és mintha kedvesebbek is lennének, mint a testvérintézményben. Az árak rendben vannak, arányban állnak a szolgáltatással. Mi mindig szívesen térünk be ide.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2014. október 15.családjával járt itt 35 A Sörpince a tipikus átlagos magyar vendéglő. Kulináris fantáziától meg nem fertőzött fogások az elmúlt 50 év szellemében, komoly adagok, barátinak mondható árak. Egy étkezésen belül találkozunk korrekt, középvonalas fogással, de belefuthatunk állott, hűtőízűbe is, mint ahogy mi az egyik hallal jártunk.
Van egy bizonyos rutinjuk, aminek segítségével időben megkapja mindenki a maga középszerű ételét, aminek a közönség nagy része örvend, így míg mondjuk az ugyanott levő Aranykereszt – ha még működik -pang, addig a Sörpincének van forgalma. Több ízben is betértünk ide, volt, hogy csak egy pohár sörre, volt, hogy ebédelni, nagy csalódás nem ért soha, mondjuk, várakozásaink sem voltak magasak. S talán szerencsénk is volt, ahogy olvasom a többi beszámolót.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. október 15.barátokkal járt itt 45 A Bistoranttól sokat vártam, mert a szegedi testvére legutóbb nagyot alakított. Várakozásaim csak részben teljesültek. Egyikünk svédasztalosat evett, ketten menüt. A menüben levő dolgok inkább rendben voltak, elbambultam a számlát, mert a menükedvezményt nem számolták fel, magyarán átvertek. De hát oda kell figyelni.
A tálalás kreatív volt, az ízek is zömmel rendben. A svédasztalos cuccok között nem volt sok érdekesség. A 3 fogásos menü itt nem 1200 vagy 1800, hanem 2900. Ami egyébként rendben van, ha minden finom, nagyjából úgy is volt. Ettünk napi levest, gyöngytyúkpástétomot hagymalekvárral, csirkemellet kacsahússal és májjal töltve tócsnival, marhapofapörköltet tojásos galuskával, mézes-mákos palacsintát vaniliamártásban, és tarte tatint. A svédasztalról meg a szokásos dolgokat. A pástétom elég száraz volt, a csirke is lehetett volna szaftosabb. A pörkölt nagyon ízlett s a napi leves is. A desszertek izgalommentesen korrekteknek bizonyultak. Annyira nem volt jó, az egész, hogy visszamenjünk. Akkor inkább a szegedi egységbe, ami olcsóbb és jobb.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. október 14.a párjával járt itt 45 Van egy elég jól behatárolható éttermi irányzat, mely amellett, hogy a dizájnelemekre fekteti a hangsúlyt, gasztronómiailag is teljesít egy adott szintet. Ezek a helyek ritkán emelkednek 9 pont fölé a 20-as Gault Millau skálán, de a 9 az nem egy rossz osztályozás, tekintve, hogy a legtöbb hely valahol 7 és 8 körül van.
Ide tartozik a Nagy Levin, a Belga sörözőlánc a Calico Jack Pub és még sok más hely. A Calico Jackben jól éreztük magunkat, az ételekkel nagyobb gond nem volt, időben kaptuk őket, megfelelő hőfokon, identitásproblémák sem voltak. Nem véletlenül népszerűek ezek a helyek, tömegigényt elégítenek ki, azoknak nyújtanak elérhető áron elfogadható szolgáltatást, akiknek elegük van a sablonételekből, de (még? ) nem jutottak el a magas gasztronómia megértéséhez. S e polgártársaink nincsenek kevesen.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2014. október 14.barátokkal járt itt 55 A Paripa csárda festői környezetben, egy fenyves erdő közepén fekszik s maga is festői. Mint tábla hirdeti, 2005-ben a csárda leégett, de újraépült. Rusztikus, hangulatos faépület, csodás kerthelységgel. Minden nap más témára épül, kedd a halnap. A kiszolgálás közvetlen, jókedvű, poénkodó.
Az ételek a hagyományos csárdavonalat képviselik annak erényei és hátrányaival. Tetszik, hogy a bablevest erdélyiesen paszulylevesnek mondják. A halászlé finom, a halhúst frissen főzik a lébe s maga a hal is friss, a haltepertő is remek, friss halból való, kiváló a sütési fokozat, a húsételekkel sincs nagyobb gond. A desszertfronton lehetne erősíteni. Jó érzés volt itt lenni, visszavágyunk.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. október 14.barátokkal járt itt 45 Az Erdőspuszta Club Hotel festői környezetben működik, mi két ízben jártunk itt, mind a kétszer télen, így sajnos nem ülhettünk a gyönyörű teraszon. Értékeltük, hogy a beltér is elegáns, hangulatos, kellemes, az étkezéshez alkalmas zene szól szép csendesen, a pincérek remekül végzik a dolgukat, de van pincérhívó is.
Az ételválaszték széles, túlontúl is, az ételek a hagyományos vonalról indulnak, de van bennük mindig némi csavar. Helyenként akadnak állag- és identitásproblémák is. (Az erdei gomba esetenként csak azért erdei, mert az étterem egy erdőben található, egyébként sötét pincében termett, sokadmagával. )
Az italválaszték is korrekt, nem esett nehezünkre jó borokkal kísérni ebédünket. Szerettünk itt lenni, nem csúcs a hely (mint mondjuk Debrecenben az Ikon), de határozottan jó, átlag feletti.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2014. október 14.barátokkal járt itt 25 Hogy, hogy nem, a balsors három ízben is elvetett ide. Ha létezik a Kádár kori gasztronómiának állatorvosi lova, akkor ez a hely az.
Minőségi borok nincsenek (25 évvel a rendszerváltás után és húsz esztendővel a borszakma feltámadása után), az ipari kommersz sör volt, hogy ihatatlanul savanyúnak bizonyult, a rizottónak köze nincs a rizottóhoz, hanem túlfőtt rizs összekeverve rizottóba nem illő hozzávalókkal, a mártások lisztesek, ízük esetenként érdektelen, jellegtelen, a egyik-másik hús száraz, a saláta szeretetlen, a somlói krémje puding és vizes kakaó, az étlap regényhosszúságú, és minden harcsaételt a rántott harcsától a töltöttön keresztül a halászléig és a paprikásig pangasiusból készítenek, ami vérlázító, botrányos becsapás. Harmadik alkalommal már csak azért rendeltem harcsát, hogy lássam, űzik-e még ezt az ipart. Hát űzik. Megülik a Márton napot libával, de nincs újbor. Ugyanakkor tagadhatatlan, hogy a beltér szép, hangulatos és ha elkapja az ember a frissen sült pogácsát, akkor az kiváló. De egy csárdát nem lehet pogácsára és dizájnra építeni.
1Ételek / Italok
3Kiszolgálás
5Hangulat
2Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4338 értékelés / 434 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
383 település / 39 oldalon