2025. június 24.egyedül járt itt 45 A Cafat a Hello Buda komplexum keretében működik. A kiszolgálás kedves, az ételválaszték vonzó. Egy pastramis szendvicset kértem mustár, uborka, pastrami volt a betét, a kenyér lehetett volna jobb. Négy pontot azért megérdemel a produkció. Értékeltem, hogy van kézműves sörük a balatonföldvári Helkától, kértem is egy Kelén IPAt, további kettőt tartanak még egyébként ettől a jó kis főzdétől.
Üvegpoharuk viszont nincs. Szerencsére nálam volt, egy távolkeleti fiú, aki szedte össze a poharakat majdnem elvitte, nem tűnt fel neki, hogy más a formája mint azoknak, amiket a szomszéd egységben használnak. 6050 forintot fizettem szervízdíjjal együtt. Tisztes 4 pont.
2025. június 24.egyedül járt itt 35 A Galéria söröző a Lehel piac egyik régi motorosa, mely, mint a neve sugallja az emeleti részen található. Három sör csapon, az Asahi portfólióból, az italválaszték más műfajban sem ígér semmi izgalmasat. Jóindulattal 3 pont. A kiszolgálás nagyon kedves, a külcsín jellegtelen, beltér nincs, az ember az piaci asztaloknál üldögélhet.
Néha leülök ide egy sörre, egyik gasztroturnétársamnak törzshelye a Lehel piac, ha később érkezik, jó itt várni. Legutóbb egy pikoló Arany ászokat ittam, 280 ft volt.
2025. június 18.egyedül járt itt 45 A Zafír fagylaltozó 11-kor nyitott, én háromnegyed után értem oda, gondoltam leülök a buszmegállóban míg kinyitnak, és esetleg eszem egy lángost addig. Így is történt. Egy gombóc málnafagylaltot kértem, miután végre kinyitottak, 550 forint volt, ami átlagos ár érték arány.
Állagán lehetne némileg javítani, íze korrekt, természetes, a sok mag igazolta, hogy van benne gyümölcs. Tisztes négyes.
2025. június 18.barátokkal járt itt 55 A kommunizmus évei alatt súlyosan sérült magyar nemzeti öntudat rekonstrukciójának egyik legfontosabb intézménye a 2002-ben létrejött azonos nevű alapítvány által működtetett, 2023 őszén újranyitott Trianon Múzeum, mely XXI.
századi technikával, látványosan, érdekfeszítően, közérthetően és tényszerűen mesél arról, hogy mi is történt 1920-ban s azt megelőző években, hogy milyen erők szövetkeztek azért, hogy egy jól működő, sikeres és egységes országot szétszakítsanak. Több ízben is alkalmam volt ide látogatni, láttam a korábbi kiállítást is 2015-ben, legutóbb e hónapban jártam ott. A munkatársak kedvesek, felkészültek, a koncepció remek, az összélmény hátborzongató és felemelő egyszerre. Ezt a múzeumot minden magyarnak látni kellene legalább egyszer, de még jobb, ha többször.
2025. június 18.egyedül járt itt 45A Péterfia panzió lokációja kedvező, a személyzet kedves. A szoba dizájnja elég puritán, elférne némi dekor. Az utcazaj beszűrődik. A zuhanyrózsát jó lenne lecserélni. A reggeliztető aprócska pincehelység retro stílusú, nekem tetszett. A reggelit 3,5 pontra tartom, amit felfele kerekítek, s ugyanez érvényes az összélményre.
2025. június 18.egyedül járt itt 45A városka központjában működik a Street food nevű egység. Elvitelre kértem egy gyrost, valamiért a pultos hölgy azt hitte, hogy tálat, s ezt visszaigazolva látta abban, hogy arra a kérdésre, hogy kicsi vagy nagy azt válaszoltam, hogy kicsi. De tisztáztuk a félreértést és megkaptam a gyrosomat, mely korrekt-átlagosnak bizonyult. 1600 forint volt. Az összélmény jónak mondható.
2025. június 18.egyedül járt itt 35A Buszmegálló büfében egy lángost kértem, mely elég gyenge volt, nem kelt meg rendesen, nem volt kellően foszlós ennélfogva, a fokhagyma is gyári fokhagymakrém volt, nem adott egy nagy élményt, de még csak jót se. 670 forintba került. Bár a lángos nem ér többet 2 pontnál, de a kedves kiszolgálás miatt megadom a helynek a 3 pontot.
2025. június 18.egyedül járt itt 35A Beki Derecske albán péksége, a szokásos szortimenttel. Többnyire mákos cuccokat szoktam venni, aminek otthon örülnek, gondoltam, legyen ezúttal kenyérlángos. Mit is mondjak, nem egy műfajcsúcs, csak jóindulattal lehet neki 3 pontot adni. 550 forint volt, többet nem is ért. Tény, hogy elfogyott.
2025. június 18.egyedül járt itt 35 A Kristály étteremben a kiszolgáláson lehet javítani. Miután kiderül, hogy egyelőre csak napi menüt adnak, arra a kérdésre, hogy mit azt feleli a pultos, hogy ki van írva. Nem hinném, hogy nagy dolog két ételt megjegyezni. Azt sem szeretem, hogy ha a vendég azzal köszön, hogy viszontlátásra, akkor rövid viszlát a válasz.
Túlédesített, kevés sóskát tartalmazó laza sóskaleves volt menü és élvezhető, bár kissé jellegtelen, átlagosnak mondható csirke tepsiskrumplival. 2290 forintért ettől független jó vétel. Kértem egy Kőbányait is, 550 volt. Összélmény jóindulattal 3 pont.
2025. június 18.egyedül járt itt 45A Kiscipó pékség parányi üzlet, nincs is a főúton, remélem azért megmarad s nem teszi tönkre az albán konkurencia. Sőt, ha azt vesszük van még a településen egy magyar pékség is. Egy Ischlert kértem, ami 400 forintba került és élvezhetőnek bizonyult. A kiszolgálás udvarias. Négy pontot megérdemel a hely.