Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 119 településen
Országjáró 395 városban
járt már
Felfedező 2808 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 32469 feltöltött kép
Kiváló
2025. március 23.egyedül járt itt 55 A magyar kocsmák, legyen azoknak hivatalos neve söröző, borozó, italozó, italbolt, korcsma, büfé, bár vagy presszó sorra szűnnek meg. Törzsközönségük lassan kihal, az új generáció más stílusú egységeket választ, szórakozóhelyeken iszik vagy trendi, drága koktél-, sör- és borbárokban.
Néhány legendás, több évtizedre, vagy akár bő félévszázados múltra visszatekintő hely tartja ugyan magát a Grinzingitől a Kávés katicán ét a Falk Miksa a utcai Tokaji borozóig, de a fogyatkozás szemmel látható. Azon klasszikus kocsmák száma viszont, ahol a kommersz italokon, nagyipari multisörökön, import tömeggyártott töményeken túl minőségi italokat is ihatunk, igen csekély. A múlt évben több ilyen egységet is utamba sodort az élet, kiemelkedik közülük a szegedi Négylépcsős, a budai Tikk-takk presszó, s szintén budai, közelebbről pasaréti Pikk Dáma. A kiszolgálás remek, a pultos kommunikatív, motivált, az italválaszték korrekt, a Heineken portfólió csapolt, dobozos és palackos sörei mellett tartanak Bernardot, többféle főzetet a székesfehérvári Hübristől, többféle minőségi whiskeyt, és remek magyar borokat a Vylyantól a Streit Zágonyiig. A beltér nagyon hangulatos, külön értékeltem a két nagy fotót a harmincas évekből, melyek pasaréti utcaképeket rögzítenek. Sok zöld növény is helyet kapott a dekorban, különösen az árnyas, hűs, vendégmarasztaló kerthelységben. Egy Hübris Hüpped IPAt ittam, nagyon jól éreztem magam, 5 pontos élmény volt.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2025. március 23.egyedül járt itt 45 A Skála Metró áruház földszintén, a vasútállomással szemben egyik távolkeleti hely nyílik a másik után. Volt valamikor 2020-ban a Nebuta, egy zseniális fúziós egység, ezt követte a KPiS, a huszár szamuráj, ahol magyar és ázsiai fogásokat kóstolgathattunk, de ez sem bizonyult életképesnek.
A nemrégiben a Hercegprímás utcából ismerős Indigo Express működtetői nyitottak itt egy új egységet, ami viszont egyből komoly népszerűségre tett szert, köszönhetően a jó konyha mellett a kedvező áraknak. Önkiszolgáló rendszerben működnek, a pultnál megrendeljük a kívánt fogást, kapunk egy csipogót, majd, amikor elkészült az ételünk, a pultnál vehetjük azt át. A belteret némiképp átalakították, de a struktúra megmaradt, mind a földszinten, mind a galérián le lehet ülni, az üvegfalaknak köszönhetően olyan érzésünk lehet, hogy részei vagyunk az utcai forgatagnak. Az Indigo-hálózatról érdemes tudni, hogy két hagyományos, impozáns belterű étteremmel is rendelkezik, a Jókai utcai egységük komoly múltra tekinthet vissza, de a Fény utcai is megélte a tizedik születésnapját. Az Express-változatban jól ismert indiai fogásokat kínálnak a samosatól birjanin át a masalakig, de vannak indiai tekercseik s burgereik is. Csábított, hogy egy bárányos tekercset rendeljek, amit már kóstoltam a testvéregységben vagy netán egy bárány masala-t, de sajnos a bárányos fogások mind elfogytak ottjártam idején, vega ételt nem akartam kérni, bár az indiai vegetariánus konyha talán a legizgalmasabb a maga műfajában, a csirkét mellőzöm, sertést, marhát nem kínálnak, utóbbit érthető okokból. Így végül a rák masala-ra esett a választásom, ami mellé indiai lepényt kértem. A masala selymes volt és komplex, hozta azt a rendkívül vibráló ízharmóniát, ami az indiai konyha sajátja. Bízzunk benne, hogy az Indigo Express hosszabb életű lesz ebben a lokációban is, mint elődei. Tisztes 4 pont.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2025. március 23.barátokkal járt itt 55 A Schieszl nagymúltú, több, mint száz évre visszatekintő, rendkívül hangulatos családi vendéglő, ahová legutóbb idén februárban tértünk be. Nyáron gyönyörű faárnyékos kerthelységet működtetnek, a boltíves, terméskővel kirakott borospince-hangulatú beltérben barátságos szeparék és hangulatvilágítás várja a vendégeket.
Legutóbbi látogatásunk óta építettek egy világosabb termet és játszószobát is. Mint a honlapról megtudhatjuk, Id. Schieszl Konrád 2005ben adta át a komplexum irányítását fiának, Ifj. Schieszl Konrádnak, de mindmáig besegít az üzletmenetbe. A vendéglő mai tulajdonosa a család ötödik generációját képviseli a vendéglátásban. Maguk készítik a bort, a sonkát, a sajtot, a kenyeret, helyben palackozzák a gyümölcsleveket és erjesztik a pálinkáikhoz a cefrét. Mint írják, apa és fia együtt képviseli a hagyományt és az innovációt. A hurka, kolbász, mangalica sonka az üknagyapa százéves receptjei alapján készülnek, a modern technológia alkalmazásával. A konyhát 2001 óta Salamon Tamás vezeti, aki a magyar és sváb gyökerű fogásokat néhány olasz és nemzetközi specialitással egészíti ki. Kínálnak többek között Sándor Tamás sajtmanufaktúrájából származó Camembert-t sütve, birsalmával, ánizsos chili-dzsemmel, fenyőmaggal és pirítóssal kísérve, tyúkhúslevest csigatésztával, főtt hússal, májgombóccal és zöldségekkel. Boraikat saját szőlőből készítik, 12 hektárt gondoznak a Balaton-felvidéken és Mátraalján, az évente letöltött 40. 000 palack bort helyben értékesítik. Paulaner Hellest csapolnak, ami kérhető palackban is, további három Paulaner-termék s az Edelweiss szűretlen búzasör mellett. Az import tömények között több különleges tétel is szerepel. A pálinka műfajt az Agárdi főzde képviseli öt tétellel. A kiszolgálás udvarias, rutinos, segítőkész. Élmény volt kilenc év után ismét szót váltani ifjabb Schieszl Konráddal. Fogadófalatként formázott főtt marhahúst kaptunk tormás házi majonézzel és házi kenyérrel. Remek indítás. Az étlapról elsőként hízott kacsamájat és füstölt zsályás kacsakolbászt kóstoltunk, amit sült ananász chutney-val, kesudiós aranygaluskával körítettek. Ötletes, izgalmas előétel. Az aranygaluska, amit inkább briósnak mondtam volna, lehetett volna könnyedebb, a kacsakolbász állagban finomítható, de az összhatás így is megnyerő volt. A baconos-hagymás tepsis burgonyával, birsalmás langyos édeskáposztával és erjesztett kápia-paprikakrémmel társított csülök is jól sikerült, értékeltük, hogy szépen ropogott a bőre, s hogy jó volt a harmónia az elemek között. A sütve párolt marhapofát alulsózták, de ezen könnyen lehetett segíteni, jó volt hozzá a zellerpüréből, pirított burgonya-tallérból, fermentált zöldségekből álló körítés. Desszertként Fekete Erdő Tarte-ot kértem, mely szemre és kóstolva egyaránt szép zárása volt a Schieszl vendéglőben elköltött immár negyedik ebédünknek. Ismét elégedetten álltunk fel az asztaltól s vettük az irányt Kézdy Dániel Kálvária pincéje felé. De az igazság az, hogy a Schieszl van olyan jó, hogy megérjen egy külön utat is Budakalászra.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2025. március 23.egyedül járt itt 45 A Casa Mexa-t két mexikói fiatal a lassan tíz éve Budapesten élő Daniel Sanchez Mencias és a pandémia idején ide költözött Hector Ruiz Lopez nyitotta. Az egységnek telefonszáma nincs, Facebook oldalukon is jelzik, hogy asztalt foglalni nem lehet.
A hely ezzel együtt egy csapásra népszerűvé vált, elsőre nem kaptunk helyet, igazság szerint másodjára sem, még állóhely is alig volt, így elvitelre kértem a maga fogását. Amúgy is magasított székekkel várják a vendégeket, ami az ő szempontjukból érthető, hiszen a parányi beltérben minél több embert le szeretnének ültetni, így nem volt nehéz lemondani arról, hogy helyben egyem meg az egyébként remek quessadilla-t. Azt nagyon értékeltem, hogy a pulton van három saját készítésű, remek mexikói szósz, salsa verde, la de morita és habanero tatemado, amivel mindenki kedvére ízesítheti a rendelt fogást. Az is az elvitel mellett szólt egyébként, hogy csak kommersz nagyipari multisörük van, márpedig a mexikói ételek kifejezetten sört kívánnak, lehetőség szerint valami jobbacskát, ha én lennék a helyükben Rízmajer Cortezt és Popcorn IPA-t tartanék. Az étel/ital rovat ezért csak 4 pont. Mint ahogy a hely maga is.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2025. március 22.a párjával járt itt 45 A Szlovák étterem és söröző a nyolcvanas évek első felében nyitotta meg kapuit, azóta megszakítás nélkül ugyanott várja a vendégeit. A galériázott beltér kissé kopottas, de szerethető, a szeparék biztosítanak némi intimitást. Lambériás mennyezet, pácolt fa és nyers tégla adja a nyolcvanas-kilencvenes évek nosztalgiát ébresztő alaphangulatát.
Az étlap a Kádár korszak hagyományossá vált magyar konyhájának közkedvelt fogásaira épít, a szlovák gasztronómiát a sztrapacskák, a knédlivel és csülkös párolt káposztával körített sült köményes sertéstarja képviseli, a magyar konyhában is meghonosodott tócsnit lehet még idesorolni, ami egyébként cicege néven is szerepel a választékban. Kínálnak többet között erőlevest tojással, bográcsgulyást, Jókai bablevest, pecsenyekacsamájat zsírjában (hízott máj árában), juhtúróval töltött gombát, mátrai borzast, magyaros sertésborda lecsós burgonyával, különféle töltött-rántott húsokat, , vadas marhát zsemlegombóccal, vörösboros marhapörköltet vajas galuskával, hatféle palacsintát, somlói galuskát és túrógombócot. Háromféle Staropramen sört tartanak csapon, palackban közel húsz, főképpen cseh főzeteket, főként hagyományos kisebb üzemektől, a multik világát a Pilsner Urquell s három Heineken termék képviseli. A csepeli Rízmájer főzde három söre is kapható náluk. A Békési és a Bolyhos pálinkák mellett néhány cseh importból származó töményitalt kínálnak. Választékba vette két kultikus, Belső-Magyarországon is népszerű szlovák üdítőt, a Kofolát és a Vineát. A Törley pezsgőt is ideértve ötféle bort kínálnak villányi sztárborászoktól. A kiszolgálás udvarias, rutinos, kissé személytelen. 12% szervízdíjat számolnak fel. Legutóbb 2024. áprilisában pacalpörköltet rendeltem, mely ízre, állagra egyaránt élvezhető volt, nem kiugró, de tisztes produkció. Átlagos főtt burgonyával adták, knédlivel autentikusabb lett volna. Az adag méretes, akárcsak régebben. 5000 forint (plusz fsz. díj) volt az ára, ami nem kevés, de a belvárosban elfogadható díjszabás. A kapros juhtúrós sztrapacska, amit a párom rendelt, 4290 forintért húzósabb, tény, hogy az is komoly adag, tisztes fősodort képviselt, ettünk már meggyőzőbbet, de gyengébbet is. Ez épp négy pontos élmény volt. Nem több, még véletlenül sem, de nem is kevesebb.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2025. március 22.családjával járt itt 45 Idén februárban ismét betértünk a Branco-ba, padlizsánkrémmel indítottunk, melyet teljesen homogénre turmixoltak, íze jó volt. Egyszerű minőségű pirítóst, paradicsomcikkeket, szeletelt lilahagymát, paprikát és uborkát adtak mellé. A halászlé is jó ízű, kellemes állagú volt, benne az afrikai harcsafilé friss, feszes.
A mellé adott ipari kenyér friss. A hamburger nem átütő, de korrekt, tisztes munka, a tálalás kissé hevenyészett, a csónakburgonya műfajában ettünk meggyőzőbbet is. A túrógombóc állagra nem megnyerő, túl kemény, sok benne a gríz, egy átlagos háziasszony jobbat készít. Az extrák mellette nem rosszak, de ez nem sokat javít a helyzeten. Közben megérkezett véletlenszerűen két ismerős, ők lazacos Cézárt ettek, élvezhető, nem kiugró fogás volt az is. Talán a déli hajsza miatt, de a szerviz jócskán elmaradt a legutóbbitól, kötelességszerű és személytelen volt. Azt se kérdezték meg, hogy ízlett-e az étel, pedig lett volna rá apropó, amikor a túrógombóc két harmadát elcsomagoltattam. 12% felszolgálási díjat biztos, ami biztos hozzácsapnak a számlához. Nem volt ez egy katartikus élmény, de a jelzett problémák dacára egyikünk sem állt fel az asztaltól csalódottan. Maga az élmény elmaradt a múltkoritól, szó sincs 5 pontról, de a 4 az megérdemelt.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2025. március 22.egyedül járt itt 55 Az InGame nevű gamer bárban már jártam egyszer, akkor nem írtam róla. Szerencsére nem rí le a helyről a műfaj, nem zsánerem a gamer-kultúra. A kiszolgálás kedves, az ifjú pultos hölgy ért a sörök témájához. Van elég sok minőségi italuk.
Választhattam volna echte kézműves sört is, de mivel nem kóstoltam még az ANTL sorozat legfrissebb tagját, a szűretlen lagert, azt kértem, sajnos abból nem adnak pohárral, csak korsóval. Tetszett a hely, felfele kerekített 4,5 pont.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2025. március 22.a párjával járt itt 45A Prezzely egy perecező, melynek díjszabása magasabb a többinél, különlegessége pedig, hogy sokféle töltött perecet kínálnak, sósat és édeset egyaránt. A sima 800, a töltött 1600 körül mozog, karcolja az értékarányosság határát. Egy sajtos aszalt paradicsomos pestos variánst kértem, élvezhető, katarzismentes street food volt. 4 pont.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2025. március 22.a párjával járt itt 45 Az Asiatics kellemes meglepetést okozott. Kínálnak sokféle távolkeleti klasszikust, főként kínait, de van például ramenjük is. Kértem egy menüt, ami 3100 forint volt, ha jól emlékszem, integrált egy kínai rántott csirkés, omlettes hamburgert, három csirkeszárnyat és egy üdítőt.
Kérdeztem, hogy lehet-e sört kérni az üdítő helyett, nemleges volt az egyébként kedves mosolygós válasz. Mert bizony nemet is lehet mondani kedvesen. Korrekt négy pont.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2025. március 22.egyedül járt itt 45 A Dae Bak Hotdog nevű egységben több minden is csábított, az igazság az, hogy a távolkeleti konyha szinten minden fogását szeretem és ebben beleértendő a koreait is. Különösen a csípős hot dog átirat csábított, de mivel csomagolva kértem az ételt s tudtam, hogy mire hazaérek addigra kihűl, ha netán meleget választok, akkor inkább a kimbapra esett a választásom.
Az pedig finom volt, 3800 forintba került kb. 10 makiszerűség. Az italkínálat nem tartogat meglepetéseket. A kiszolgálás udvarias. Tisztes négy pont.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4364 értékelés / 437 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
385 település / 39 oldalon