Gyémánt 500
2025. augusztus 14.gyerekekkel járt itt 55 Wang mester Eastwin utcai éttermét azért is meg akartam látogatni mielőbb, mert hírét vettem, hogy itt selyemhernyót is adnak. Márpedig engem minden alapanyag érdekel, Wang mesterben pedig megbízom. A hernyón kívül kértünk ökörnyelv, -szív és -pacal egyveleget is. Immár harmadszor ettem ezt a fogást, korábban a Gizella úti éttermében rendeltem kétszer.
Továbbra is zseniális. Ettünk még kacsafejet, sertésfülsalátát, száz napos tojást tofuágyon, helyben gyúrt kínai tésztát és kínai derelyét is. 4,5 pontos élmény volt, amit felfele kerekítek.
2025. augusztus 14.gyerekekkel járt itt 45A Dabao Jiaozi egyike azon kínainegyedbeli helyeknek, melyeket a belső kerületekben is számontartanak s időnként ki is kiruccannak ide az ott lakók valami érdekeset enni.
Mi jól sikerült pacal-, sertésfül- és csirkelábsalátát ettünk, meg persze helyben gyúrt kínai derelyét. Utóbbi pirítása lehetett volna szakszerűbb.
Az italkínálat szerény.
Klasszikus négy pont.
2025. augusztus 14.gyerekekkel járt itt 45A Rua jó kis távolkeleti hely Érd szívében, nem messze az Érd Alsó/Felső vasútállomástól, ahol leginkább a vietnámi konyha különlegességeit kínálják.
Ettünk jól sikerült pho levest, vietnámi tavaszi tekercset, rántott rákot és sertéshúsos bao-t. Négy itallal 15520 forintra rúgott a számla. A kiszolgálás kedves, mosolygós. Tisztes négy pont.
2025. augusztus 14.családjával járt itt 35
Orosházi programunk startpontjául a Diófa csárdát választottuk, ahol jártam már valamikor a kétezres évek legelején, s azzal a benyomással maradtam, hogy fősodratú, korrekt hely. Azzal együtt, hogy a beltér dekorációja szerény. Furcsa, hogy a kopár falakat nem tartották fontosnak képekkel és/vagy népi kerámiákkal díszíteni, a csárdadizájn megannyi tetszetős megoldást kínálna.
A kerthelyiség kellemes, a repkénnyel befuttatott szeparék rendkívül hangulatosak. Az étlapon a hagyományos magyar konyha fogásai sorjáznak. Az nem feltétlenül bizalomgerjesztő, hogy csirkemellből annyi fogást készítenek, mint amennyi sok új hullámos bisztróban összesen szerepel az étlapon, de nézzük a jót, több vonzó fogást is tartanak, az általunk rendelteken kívül kacsamájat zsírjában, tatárbifszteket, csülökből készült ételeket, harcsapaprikást túrós csuszával, fogast többféleképpen, hogy csak párat említsek. A várakozás igencsak elnyúlt. Fél óra elteltével illik megköszönni a vendég türelmét, bő negyven perc után meg különösen. Ez elmaradt. Nem morgolódtunk volna, viszont egyikünk roston sült harcsa helyet csirkemellet kapott, úgy, hogy ez a lehetőség fel sem merült. A csirke kifejezés rendeléskor el sem hagyta szánkat, egyébként is a csirke- és pulykamell lenne az utolsó fogás, amit étteremben rendelnék. Nem volt mit félreérteni, tanakodtunk is, hogy miként következhet be egy ilyen baki. Mert amikor a vendég a felszolgáló előtt dilemmázik, hogy két étel közül melyiket válassza, végül eldönti, s a másikat kapja, az emberileg érthető. De hogy olyat hozzanak, ami el sem hangzott Jeleztem a problémát. Cserélték a fogást, de egy fél szóval sem kértek elnézést, pedig el lehet képzelni, hogy az éhes vendég mennyire örül, amikor mást kap közel háromnegyed óra után s további tíz percet kell várakozzon arra, hogy nekifoghasson enni. Rendeltünk pacalpörköltet is, mely állagra megfelelő volt, íze sajnos sósabb az optimálisnál, színre lehetett volna barnás helyett inkább piros, szaftja pedig több. A kovászos uborkát kígyóuborkából készítették, nem volt élvezhetetlen, de meggyőző sem. A kenyér gyengécske, viszont friss. A harcsa átlagos, élvezhető, akárcsak a roston sült zöldségek. A halászlé túl sűrűnek bizonyult, a frissen belefőzött afrikai harcsacsíkok ízre-állagra megnyerőnek. Mindent egybevetve jobbat vártunk. 3 pont
2025. augusztus 13.gyerekekkel járt itt 45 A Csősztorony egyedi hangulatú hely szemben a díszes, szívecskés, fotózkodást célzó Kőbánya felirattal. A kínai negyed fele tartottunk a Maglódi út 47-ből megláttam, s menten el is határoztam, hogy márpedig itt megállunk. Leginkább a rántott borjúláb felirat tetszett meg.
Végül egy vegyes haltálat kértünk, rajta tőkehallal, tintahallal és rákkal no meg sült krumplival s néhány mártással. 4700 ft volt. Ittunk egy fél literes Szentkirályi vizet 650ért és egy Pécsi radlert 1100-ért. Az atmoszféra remek, a kiszolgálás lehetne szívélyesebb, az étel 3,5 pontos. 4 pontot megadok nekik.
2025. augusztus 13.gyerekekkel járt itt 45A Papitosban egy marhahúsos tacot kértem, ami 1200 forintba került, valamint egy korsó Pilsner Urquellt (szintén 1200 ft), amit műanyag pohárba akartak csapolni, szerencsére volt nálam ilyen esetekre üvegpohár, gyűlölök minden műanyagot. Tetszett, hogy van egy sor mexikói chiliszószuk. A taco korrekt volt, tisztes négy pont a hely.
2025. augusztus 13.gyerekekkel járt itt 45Van egy új modell az egytémájú helyek között: mérsékelt áron minimál-kínálat ételben és italban. Nekem ez cseppet sem rokonszenves. Ezek közé tartozik a Smash Lab is, ahol egy cheeseburgert ettünk. A maga nemében jó volt, a gyerekek odavoltak tőle. Én eleve nem kedvelem a műfajt, de tény, hogy jó harapásélményt adott. 1990 forintba került, annyit megért.
4 pont.
2025. augusztus 13.gyerekekkel járt itt 45
Ha már ott voltunk a Madách térem a gyerekekkel, kipróbáltuk a Lisboa-t is, vettünk egy pastel de nata-t 590 forintért, valamint egy áfonyás muffint 1190-ért. Jó volt mindkettő, de egyik sem érte el nálam az 5 pontot, így a hely meg kell elégedjen részemről néggyel. Ugyanakkor jó szívvel ajánlható, akárcsak a testvérei.
2025. augusztus 13.gyerekekkel járt itt 55 Ha emlékezetem nem csal, akkor a Street Kitchen Guideban olvastam erről a helyről, de az is lehet, hogy a WeLoveBp oldalon. Aprócska, jó dizájnú hely, nyáron terasszal, kedves kiszolgálással és remek fánkokkal. 1550 ft-ot nem adtam még fánkra, de hát annyi baj legyen, egyszer kibírja az ember, amúgy nem leszek törzsvendég.
Egy málnásat és egy pisztáciásat vettem a fiúknak, továbbá egy almás Fritz kólát. 4250 ft volt a számla. Adnak vizet ingyen ez igen szép gesztus. A fánkoknak a tölteléke bőséges, harapásélményük is remek. Nekem ez megér 5 pontot
2025. augusztus 13.gyerekekkel járt itt 45 A Rotigami nevű Sri lankai one issue helyre ötletszerűen mentünk be egy jóbarátom kulinárisan nyitott korakamasz fiaival. Háromféle rotit adnak, ezek ugye az indiai konyhából ismert lapos kenyerek, különböző töltelékkel, tojásossal, vegával vagy csirkéssel. Bár kerülöm a csirkét, de ebből a választékból azt választottam.
1590 ft volt, mellé 350 a mentás joghurtos mártogató. Négy pontot megér a hely. Többet, aligha, de kevesebbet sem.