2025. július 3.barátokkal járt itt 35Hogy minek mentem be egy évvel ezelőtt a makói McDonaldsba, arra már nem emlékszem. Vélhető, hogy nem feltétlen volt szükségem arra a halburgerre, mely mondjuk meg őszintén, elég vacak, jobban is meg lehetne tervezni. Valaha kedveltem, ez van, nő az ember igényszintje. Most száraznak éreztem és érdektelennek. 3 pont az összélmény, átlagos Meki.
2025. július 3.barátokkal járt itt 55Midőn a Papp kávézót meglátogattuk Makó központjában, megálltunk egy gombóc fagyira a család fagylaltozójában is. Sajnos társam teljesen jóllakott, így csak én ettem egyet, az eperre esett a választásom. 4,5 pontos volt. A kiszolgálás kedves, az árak rendben vannak, ez a hely is megérdemli a felfele kerekített 5 pontot.
2025. július 3.barátokkal járt itt 55A Papp Kávézó a város szívében működik, s vita felett a település egyik legszínvonalasabb vendéglátóegysége. Kiváló kávét főznek, a sütik is kimagaslók, a kiszolgálás kedves, a beltér megnyerő, az árak reálisak. Abszolút megelégedetten mentünk el, tisztes 5 pont a jutalmuk részünkről. Bármikor örömmel térnék be újra.
2025. július 3.barátokkal járt itt 55 A Papp cukrászdába is tavaly nyáron tértünk be, Budapestről Temesvárra tartva. Őszintén szólva nem dokumentálódtam a hely vonatkozásában, így meglepetésként ért a Kikelet országtorta plakátja, itt tudtam meg, hogy az ő kompozíciójuk ez. Csábított is, de inkább mangós barackos sütit kértem, amit 4,5 pontra taksáltam, továbbá egy gombóc fagyit.
A süti 1250 ft volt, a fagyi 500, ez megfelel a tavalyi átlagszintnek. Maga a hely 5 pont felfele kerekítve.
2025. július 3.barátokkal járt itt 35A Gondűző kocsma első ízben valamikor a kétezres évek elején jártam. Tavaly nyáron ismét benéztünk egy kedves jóbarátommal, ő ivott egy Szalon sört, én egy Topjoyt, eszméletlen keveset fizettünk rá, potom 600 forintot a kettőre, az ember azon csodálkozik, hogy tud így a hely fennmaradni. Tisztes 3 pont.
2025. július 3.egyedül járt itt 35 A Piktor ivó Makó Maroslele felé vezető útján található, így gyakran elautózom mellette. Egyszer már megálltunk itt kávézni. A kávé nem verdesett csúcsokat. Ez egy olcsó egyszerű kocsma, nem is vártunk mást. Második alkalommal idén májusban álltam itt meg, egy citromos Drehert ittam. Elképesztettek az árak.
Varga borok decije 160 ft, asztali fehérbor 70 ft (! ! ! ), sörök 320 és 520 Ft között, fél deci szeszes ital a Bakter szilvától a kevertig 250 Ft. Hihetetlen. A rendkívül kedvező árak miatt megadom a 3 pontot, bár a választék elég szerény.
2025. július 2.egyedül járt itt 35A kecel központjában működő Friss pékségben már jártam egyszer 2023 március 15-én, de betértem újra tavaly júliusban is, ha már egyszer útbaesett a helybéli borász barátom pincéje felé. Vettem egy mákos tekercset, pont azt hozta, amit az albán pékségek e műfajban tudnak. Jóindulattal három pont.
2025. július 2.egyedül járt itt 35Az Európa pékség egyike a város két albán pékségének. Tavaly júliusban estefele értem oda, s volt még előttem vagy 200 km autóút, ezért gyorsan vettem egy erőspaprikás kenyérlángost, ami nem volt jó, nagyon rossz sem, három pontot megérdemel. 600 forintot fizettem rá, ami átlagos ár/érték arány.
2025. július 2.egyedül járt itt 35A Kókusz klub nem egyszerű kocsma, vannak ételeik is, pizza, burger, azon belül is érdekes variációk, mint például körözöttes-gyros húsos pizza, nekem bizarrul hangzik, de amíg nem kóstolom, nem nyilatkozom róla. Nem volt időm enni, ezért csak egy alkoholmentes Heinekent ittam, 700 ft volt. Három pont a hely.
2025. július 2.egyedül járt itt 45 Az Old Bikers Pubot, avagy, ahogy a helyiek mondják, a Motoros kocsmát kifejezetten kedveltem. Nagyon kedves kiszolgálás, mint megtudtam, a pultos-felszolgáló hölgy főzte az
élvezetes körmös pacalt is. Egyszerű minőségű, de friss kenyérrel adják. Jó kis hely ez. A pacal nyolc pont a tízből, avagy négy az ötből.
Az italválaszték szűk, nagy meglepetéseket nem tartalmaz. Egy Pécsi Szalont ittam, ami 490 forintba került. A pacalra 3000 forintot fizettem, kb 40 deka volt, igen jó vétel ennyiért.