2015. szeptemberben, barátokkal járt itt

Értékelt: 2015. október 2.
Az Amaretto cukrászda elhelyezkedése optimális Szekszárdon belül, a Garay téren. A beltér kissé személytelen, de szerethető, a kiszolgálás rutinos, a sütemények a magyar fősodor ízeit kínálják, sok izgalmat nem hoznak. A négy szívecske kicsit sok nekik, 3,5-re taksálnám a helyet, de hadd kerekítsünk felfelé.
Korrekt, megbízható hely
- 2015. februárban, a párjával járt itt

Értékelt: 2015. október 2.
A Szász söröző és étterem egy hangulatos pincevendéglő Szekszárd Főterén. Boltívek, élő virág az asztalon, fogyaszható tinglitangli zene a háttérben, sok pácolt fa, borospince hangulat, téglapadló, a boros üvegeket ügyesen használják dekorációs elemként.
A konyha megmarad az elmúlt fél évszázad paradigmáján belül, de egyes fogások túlmutatnak a szokványos választékon, kínálnak például vargányakrémleves füstölt libamáj betéttel, konfitált tarját, vagy mézzel sült lazacfilét. Mi a hagyományos vonalon mozogtunk rendelésünkkel, húslevest ettünk, libamájat, pörköltet, alapvetően meg voltunk elégedve mindennel, az étterem teljesítményére jó szívvel lehet négy szívecskét adni. Külön kiemelendő a szekszárdi borokra összpontosító remek borlap és a kedves kiszolgálás. Jó kis fősodratú hely a Szász étterem, nagy meglepetések nincsenek sem negatív, sem pozitív irányba. A megbízhatóságot emelném ki eeleddig egyetlen látogatásom alapján.
Ételek / Italok: |
 |
Kiszolgálás: |
 |
Hangulat: |
 |
Ár / érték arány: |
 |
Tisztaság: |
 |
Hasznos volt ez az értékelés?
2014. decemberben, barátokkal járt itt

Értékelt: 2015. október 2.
Az „új hullámos” kávé eljutott a magyar vörösbor fellegvárába, Szekszárdra is. S nem is napjainkban, hiszen „A Kávé háza” nevű hely évek óta működik. A terasz kellemes, a beltér hangulatos, az árak megfizethetőek, a kávé nem meglepő módon nagyon jó.
Kár, hogy a kiszolgálás hagy némi kívánnivalót maga után, hosszabbacskán időztünk a teraszon, míg meguntuk a várakozást és bementünk, jelezvén, hogy rendelnénk. Ezután sem voltak nagyon kedvesek. Nem tévedés, decemberben jártunk itt, egy szép napon, amikor működött a terasz, nagyon élelmesen kitettek székeket és asztalokat a barátságos időjárásra való tekintettel. Jómagam pálinkát ittam, a kávéról a jóbarátom rendelése alapján mondtam véleményt, nálunk az a szokás, hogy mindenki megkóstol mindent. Kivéve a persze a sofőrt, aki csak megszagolta a pálinkát. A Kávé Háza megérne még egy próbálkozást, talán a kiszolgálás is javult.
Ételek / Italok: |
 |
Kiszolgálás: |
 |
Hangulat: |
 |
Ár / érték arány: |
 |
Tisztaság: |
 |
Hasznos volt ez az értékelés?
Remek borozó, kiváló hely a szekszárdi borok megismerésére
- 2015. szeptemberben, barátokkal járt itt

Értékelt: 2015. október 2.
Minden bortermelő városban kellene legyen egy ehhez hasonló borozó. (Van, ahol működik is hasonló, például Egerben az Egri Bikavér borozó, de elkelne egy Tokajban, ott az Első Mádi Borház tölt be hasonló szerepet, de az mégsem Tokajban van, elkelne egy Soltvadkerten s még sorolhatnám. )
A Garay borozóban kitűnő szekszárdi borok kóstolhatók ismert és kevésbé ismert pincészetektől.
2015. szeptemberben, családjával járt itt

Értékelt: 2015. október 2. -
1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Eszterbauer János igazi reneszánsz ember. Basszusgitározik az Omegában – na jó, ez így túlzás, de tény, hogy volt a legendás együttessel egy közös fellépése - jól menő vállalkozása van, ért a gasztronómiához és lenyűgöző borokat tesz le az asztalra. A Mesterünk nevű bora évről évre elnyer egy sor rangos honi és nemzetközi elismerést, de a Tivaldon is látni impozáns plecsniket.
2015. júliusban, családjával járt itt

Értékelt: 2015. szeptember 24.
A Borbarát 1999-ben még szinte bocsánatot kért, hogy Heimann Zoltánt is megszólaltatta a Fenegyerekek sorozatban a legjobb borászok között, azzal együtt, hogy nevét sosem hagyták ki a „szekszárdi hatok” közül. Más szóval egyes körökben még kételyek voltak abban a tekintetben, hogy a banki szférából érkezett bortermelő az élvonalhoz tartozik-e.
Megbízható, szeretnivaló szekszárdi pincészet
- 2015. júniusban, családjával járt itt

Értékelt: 2015. szeptember 23.
A „Tüske pince” név mögött Halmai Csaba borász-tulajdonos húzódik meg. Először úgy tíz esztendeje kóstoltam borait a Városligetben, esős időben, amikor több volt a kiállító, mint az őgyelgő közönség. Így nem csoda, hogy alkalmunk volt jól elbeszélgetni, azóta sem telik el esztendő, hogy meg ne fordulnék pincészetében legalább egyszer.
2014. decemberben, családjával (gyerekekkel) járt itt

Értékelt: 2015. szeptember 23.
Vereczkey Gábor legendás alakja a szekszárdi vendéglátásnak. Pár éve írt róla a „Vendeglátás” című szakmai magazin is, mely idézte kedvenc mondását, amivel új vendégeit köszönti, miszerint „35-40 éve vár erre a találkozásra”. Az idő az évek teltével értelemszerűen módosul. Mi is tanúsíthatjuk a beszámoló hitelességét, minket is így köszöntött a Mester.
A „Gabi pecsenye” egy egyszerű büfé, néhány asztallal, székkel ellátva, amit gonddal, szeretettel vezetnek. Saját beszállítóik vannak, kínálnak konfitált malacot, csirkét, hurkát, kolbászt egyebeket, hozzá savanyúságot. Mi mindezekből kértünk, minden finomnak bizonyult a maga nemében. Egyszerű, tisztes fogások olcsón, ez a Gabi pecsenye lényege. Egyszer mindenkinek ki kell próbálni, akinek nem kellemetlen vagy rangon aluli egy utcai büfében étkezni.
Ételek / Italok: |
 |
Kiszolgálás: |
 |
Hangulat: |
 |
Ár / érték arány: |
 |
Tisztaság: |
 |
Hasznos volt ez az értékelés?
2013. decemberben, barátokkal járt itt

Értékelt: 2013. december 11. -
1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
Egy régi présházban berendezett jó hangulatú, rusztikus halászcsárda. A halászlé kiemelkedő, sőt, páratlan, bajai műfajban eddigi kedvencünk. Friss hal, kellemes selymes, üde lé, tökéletes haltej. A vegyes haltáltól mindez nem mondható el, a békacombot és a pisztrángot jó ideig tárolták fagyasztva. A fogas sem volt kifejezetten szaftos.
6 jó minősítés. Jó hely.
- 2012. októberben, barátokkal járt itt

Értékelt: 2013. október 19.
Alessandro Arena vendéglőjére úgy bukkantam rá, hogy óriásplakátokról ismerős volt a Csiszár Jenővel közösen csinált műsora, melyből sajnos egyetlen részt sem láttam, s valamilyen újságban belebotlottam egy vele készült interjúba. Utána szekszárdi borász barátaimtól, konkrétan a Dúzsi házaspártól csupa jót hallottam róla, így aztán több ízben is meglátogattam ezt a vélhetően egy régi pincében működő jó kis éttermet.