DEndre étterem értékelései

Értékelései
29
284
2607
1509
0
9
14692

Itt járt már

Lájkold vagy oszd meg DEndre értékeléseit!

Olvasd el DEndre étterem értékeléseit!

DEndre tarcali értékelései

Mintapincészet -

Királyudvar Tarcal

2017. decemberben, barátokkal járt itt
Értékelt: 2018. december 10. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
A Királyudvar országos szinten kiemelkedő pincészet, nemhogy helyi viszonylatban. Itt borászkodott Demeter Zoltán és felelt a szőlőmunkáért a borászfejedelem, Szepsy István. Távozásuk után is őrzi a pincészet a minőséget, kitűnő borokat tesznek palackba. Jómagam nagyon értékelem azt a puritán, minél nagyobb fokú természetességre törekvő irányzatot, ami képviselnek.
Megosztom
Remek élmény -

Pataky Borporta Tarcal

2018. decemberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2018. december 10.
A Pataki pincét véletlenül látogattam meg. Volt némi időm egy helyi borásszal megbeszélt találkozóig s igyekeztem azt hasznosan tölteni. Tetszett Patakiék portája, így becsengettem. Rögtön jött egy keves hölgy, akivel egyből felfedeztünk egy sor közös ismerőst és kellemesen elbeszélgettünk.
Megosztom
Átlagos falusi kocsma -

Hörpi Söröző Tarcal

2018. áprilisban, egyedül járt itt
Értékelt: 2018. december 10.
8. Hörpi söröző
A Hörpi sörözőbe idén április végén néztem be. Egyszerű szocreál székek, sakktábla padlócsempe uralja a belteret, amit azért felvidít a falra festett, Kincses Jánostól származó bordal, melynek első sora így szól: „Üdv neked tűzital, Tarcal nektára”. Fontos a kocsmákban is ápolni a helyi lakosság lokálpatriotizmusát.
Megosztom
Megbízható pince Tarcalon -

Szedmák Pince & Borház Tarcal

2018. áprilisban, egyedül járt itt
Értékelt: 2018. december 10.
A Szedmák pincénél egy tarcali rendezvény alkalmával jártam április végén. Jók ezek a helyi minifesztiválok, mert nem kell előzetesen egyeztetni a borásszal, hanem bejárható a település legtöbb pincészete. Mivel autóval voltam, így csak egész keveseket kóstolgattam köpve, jó volt viszont, hogy tartottak musfröccsöt, no meg elvitelre is vásároltam a boraikból.
Megosztom
Átlagos cukrászda -

Hanna Cukrászda Tarcal

2018. áprilisban, egyedül járt itt
Értékelt: 2018. december 10. - 1 látogató hasznosnak vélte az értékelést
A Hanna cukrászda egy fősodratú egység Tarcal Fő utcáján, azt hiszem a település egyetlen cukrászdája. Süteményeik nem hoztak lázba, szeretem az édességeket, de inkább az új hullámos, francia irányzatot, bár nem vagyok kozmopolita. S a gyomrom sem az. Így aztán nem is rendeltem süteményt, kértem egy fagylaltot, ami nem kiemelkedőnek, átlagosnak volt mondható, ára (250 ft) rendben volt.
Megosztom
2017. decemberben, családjával járt itt
Értékelt: 2018. december 10. - 2 látogató hasznosnak vélte az értékelést
A Gróf Degenfeld pincészetre Bárdos Sarolta egykori főborász révén figyeltem fel, aki, ha lenne a borász hölgyek között szépségversny, eséllyel pályázhatna évről évre az első helyezésre. Azóta - értsd kb. másfél évtizede - kóstolgatom boraikat, melyek magas színvonalúak. Szállodájukban nem laktam még, viszont az éttermet volt szerencsém kipróbálni, tisztes négy pontot megérdemelnek.
Megosztom
Gyenge kocsma -

Édes Söröző Tarcal

2018. decemberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2018. december 9.
Az Éden kocsma-söröző Tarcal Fő utcáján működik, átlagos kocsma, alacsony árakkal és kommersz kínálattal. Mustot kértem, a csapos azt kérdezte tegezve, hogy ez hogy jutott eszembe. (Jelzem, idén elütöttem az ötvenet, és jó napottal köszöntem, nem akartam azt kérdezni az úrtól, hogy neki hogy jut eszébe letegezni a vendéget. ) Merthogy már kiforrt a must.
Megosztom
Jó borok jó áron -

Tokajicum Borház Tarcal

2018. decemberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2018. december 9.
A Tokajicum borházra Majoros László korábbi borász révén figyeltem fel, no meg azért is, mert boraikat az „In Vino Veritas” szaküzlet forgalmazta s tán ma is forgalmazza, ahol a jó ár-érték arány miatt gyakran vásároltam egy időben.
Megosztom
Átlagosnak mondható hely, a halászlét kerüljük -

Tarcali Csárda Tarcal

2018. decemberben, egyedül járt itt
Értékelt: 2018. december 8.
A Tarcali csárdában voltam már valamikor a kétezer tízes évek elejen egy jeles borszakíróval meg egy református lelkészként dolgozó barátjával, de akkor nem ettünk semmit, met trakta után voltunk. Most ismét arra vetett a Sors, gondolkodtam, hogy üljek-e be ismét az Andrássy kúriába vagy a Degenfeldhez, végül a csárda mellett döntöttem.
Megosztom
Hat szívecske -

Majoros Pincészet Tarcal

2018. áprilisban, a párjával járt itt
Értékelt: 2018. december 8.
Ahhoz, hogy első számú borvidékünknek, Tokajnak a bortermő települései olyan pezsgést mutassanak mint Villány, elengedhetetlen, hogy magas minőséget képviselő kispincészetek tucatjai tartsanak nyitva az érdeklődők számára. Tarcalon ezen mintaadó pincészetek egyike Majoros Lászlóé. A pince mellett működő borozó szezonban tart nyitva, de a borász egész évben fogadja előzetes bejelentkezés alapján a vendégeket.
Megosztom


TérképX